درگیری بر سر تقسیمات کشوری، این بار در اقلید

درگیری بر سر تقسیمات کشوری، این بار در اقلید

تصمیم گیریهای دولت ایران در زمینه تقسیمات کشوری بار دیگر حادثه آفرید و این بار شهر اقلید در استان فارس صحنه درگیریهایی شد که آن گونه که در گزارشها آمده، به برخورد پلیس با معترضان و برقراری حکومت نظامی در این شهر انجامید.
نا آرامی در اقلید - عکس از خبرگزاری فارس
گزارشها حاکی است که پلیس عده ای را دستگیر کرده اما مسئولان محلی دستگیری افراد را تکذیب می کنند

دامنه درگیری در اقلید به جایی رسیده که نماینده این شهرستان در مجلس به مردم شهر توصیه کرده که تحت هیچ شرایطی از خانه خارج نشوند و مستقیماً از آیت الله خامنه ای رهبر ایران تقاضای کمک کرده است.

وزارت کشور ایران اخیراً دهستان خسرو و شیرین را از شهرستان اقلید جدا و به شهرستان آباده در مجاورت آن ملحق کرد، اما این جابجایی باعث شد که شماری از مردم شهرستان اقلید دست به تجمع اعتراض آمیزی بزنند که آن گونه که در گزارشها آمده، با گذشته یک هفته همچنان ادامه دارد.

این تظاهرات در پنج روز نخست با آرامش برگزار شده اما از دو روز پیش به خشونت گراییده و طی آن برخوردهایی میان پلیس و معترضان رخ داده، مأموران انتظامی با استفاده از گاز اشک‌‏آور به متفرق کردن معترضان پرداخته اند و در این میان، چند مدرسه، پنج بانک و همچنین ادارات تأمین اجتماعی، آموزش پرورش و فرمانداری اقلید هدف حمله قرار گرفته و خسارت دیده است.

عده ای از تظاهرکنندگان نیز با آتش زدن حلقه‌‏ های لاستیک در بلوار مطهری که فرمانداری اقلید در آن قرار دارد، اعتراض خود را ابراز کردند و عده ای نیز با سردادن شعار خواهان استعفای فرماندار شدند.

این درگیریها باعث شده که برخی از مدارس، ادارات، اماکن عمومی و همچنین بازار و مغازه ها در شهر تعطیل شود.

 شما می ‌دانید اگر تقاضای مردم مبنای تصمیم ‌گیری باشد، سنگ روی سنگ بند نمی ‌شود
 
نماینده اقلید

گزارشها حاکی از این است که پنج نفر طی این نا آرامیها زخمی شده اند و پلیس عده ای را دستگیر کرده است اما مسئولان محلی دستگیری افراد را تکذیب می کنند.

استاندار فارس، فرماندار شیراز را به نمایندگی از خود برای گفتگو با معترضان و آرام ‌کردن اوضاع به اقلید فرستاده است.

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران هشت روز پیش به شهر اقلید سفر کرد و احمد نیکفر، نماینده این شهرستان در مجلس طی سخنرانی خود که در حضور آقای احمدی نژاد در جمع گروهی از مردم ایراد شد گفت: "دهستان خسرو شیرین، پاره تن اقلید و منطقه سرحد چاردانگه است و مردم اقلید و جمعی از اهالی این روستا مصرانه تقاضا دارند موضوع الحاق آن به آباده برای همیشه منتفی شود".

وی در این سخنرانی در عین حال اذعان کرد که تصمیم مسئولان برای جدایی دهستان خسرو و شیرین از اقلید بر اساس تقاضای مردمی انجام گرفته اما تصریح کرد: "شما می ‌دانید اگر تقاضای مردم مبنای تصمیم ‌گیری باشد، سنگ روی سنگ بند نمی ‌شود".

پس از وقوع درگیری در شهر اقلید، آقای نیکفر در نطق پیش از دستور خود در مجلس شورای اسلامی گفت که هنگام سفر آقای احمدی نژاد به اقلید از او خواسته بوده که موضوع جدایی دهستان خسرو و شیرین از این شهرستان را مطرح نکند اما گویا آقای احمدی نژاد این توصیه را نادیده گرفته و موضوع را مطرح کرده که سبب اعتراض مردم شده است.

آقای نیکفر خطاب به نمایندگان مجلس گفته است: "پس از طرح این موضوع توسط رئیس جمهور مردم را به خویشتنداری دعوت کردم اما مردم در شروع راهپیمایی آرام خود هیچ حرف شنوی از من نداشتند و شعارهایی علیه من و دیگر مسئولان استان سردادند اما پس از موضعگیری برخی مسئولان علیه من، مردم حساس شدند و شعارهای خود را به نفع من برگرداندند اما به ناحق مسئولان تهمت تحریک مردم را به من زدند".

وی به نوبه خود برخی مسئولان محلی را به بی تدبیری متهم کرده و گفته: "متأسفانه مردمی را که با تمام وجود در خدمت انقلاب بودند به خاک و خون کشیدند و مغرورانه در شهر حکومت نظامی برقرار کردند".

تغییرات در تقسیمات کشوری تاکنون بارها در ایران حادثه آفریده و به درگیریهای خونین انجامیده است.

یکی از بارزترین نمونه های این درگیریها به شهرستان سمیرم در مجاورت شهرستان اقلید باز می گردد که در استان اصفهان واقع است و دهستان خسرووشیرین نیز با این شهرستان هم مرز است.

چهار سال پیش، تصمیم دولت به جدایی دهستان وردشت از سمیرم و الحاق آن به شهرستان تازه تأسیس دهاقان باعث درگیری ای در سمیرم شد که هشت نفر، از جمله دو مأمور نیروی انتظامی در آن جان باختند و دست کم یکصد وپنجاه نفر طی آن زخمی شدند.

یکی از دلائل عمده اعتراضاتی که به تغییر در تقسیمات کشوری در ایران انجام می گیرد، وابستگیهای قومی و طایفه ای است.

دهستان خسرو و شیرین همچون شهرستان سمیرم که چهار سال پیش صحنه درگیری شد بافتی عشایری دارد و از سکونتگاههای ایل قشقائی است.

اراضی دهستان خسرو و شیرین که از لحاظ زیبائی طبیعی شهرت دارد، از مراتع ییلاقی ایل قشقائی به شمار می رود.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.