نتایج جالب یک تحقیق راجع به وبلاگ نویسان

نتایج جالب یک تحقیق راجع به وبلاگ نویسان
دارن سیدال (Daren Siddall) از تحلیل گران شرکت گارتنر (Gartner)، بزرگترین شرکت مشاوره و تحقیقات IT در جهان معتقد است: "این طرز تفکر که افراد در مورد زندگی شخصی خود با دیگران صحبت کرده و در مورد آن توضیح بدهند، به نوعی در معرض نمایش قرار دادن شخصیت فردی آنهاست."

"وبلاگ نویسان سعی دارند اطلاعاتی درمورد اینکه که هستند؟ علایقشان چیست؟ و دوستانشان چه کسانی هستند؟ را در اختیار دیگران قرار دهند. در حقیقت این موارد هدف اصلی وبلاگ نویسان، به خصوص نسل جوان آنها است."

طی چند سال اخیر، وبلاگها به عوامل با نفوذی در عرصه تکنولوژی و حتی سیاست تبدیل شده اند. هرچند افراد کثیری این نوشته های روزانه را مطالعه می کنند، اما ما واقعا راجع به وبلاگ نویسان چه می دانیم ؟ مطالعاتی که اخیرا در این مورد انجام شده پاسخگوی سئوالات گوناگون در این زمینه است.

بنا به نتایج تحقیقات فوق که با عنوان "تصویری از راویان اینترنتی : وبلاگ نویسان" انجام شده است، در حال حاضر دنیای دیجیتال 12 میلیون وبلاگ و 57 میلیون خواننده دارد. اغلب وبلاگ نویسان را جوانانی تشکیل می دهند که به استفاده از وب جهت مطرح نمودن موفقیت ها و شکست های خصوصی زندگی خود خو گرفته اند.

در اظهارات یکی از کارشناسان عضو این تیم تحقیقاتی آمده است :" هر وبلاگ منحصر بفرد است، اما علاقه شدید به بیان وقایع زندگی روزمره وجه مشترک اکثریت وبلاگ نویسان است. "

این تحقیقات در فاصله زمانی ژانویه 2005 تا فوریه 2006 ، با 233 تن از وبلاگ نویسان بصورت مصاحبه حضوری انجام شده و در ادامه از نوامبر 2005 تا آوریل 2006 نیز به منظور جمع آوری اطلاعات بیشتر، با تعداد 4,753 نفر از کاربران اینترنت نیز در این زمینه مصاحبه تلفنی صورت گرفته شده است.

وبلاگ نویسان چه کسانی هستند؟
نتایج تحقیقات نشان داده که 54 درصد از وبلاگ نویسان در محدوده سنی کمتر از سی سال هستند، بر خلاف کاربران اینترنت که 74 درصد سفید پوست هستند، تنها 60 درصد از وبلاگ نویسان را سفید پوستان تشکیل می دهند، 19 درصد از کشورهای آمریکای لاتین و 11 درصد از کشورهای آفریقایی هستند.

84 درصد از وبلاگ نویسان هر روز آنلاین می شوند، 95 درصد اخبار روزانه را از دیگر وبلاگ ها پی گیری کرده و به طور متوسط هفته ای پنج ساعت از وقت خود را صرف به روز رسانی وبلاگ خود می کنند.

چه می نویسند؟
بررسی فهرستی که از پربیننده ترین وبلاگهای تهیه شده، نشان می دهد که اکثر آنها به موضوعات روز همچون سیاست و تکنولوژی می پردازند، برای این دسته خاص از وبلاگ نویسان، این کار تنها یک سرگرمی نیست بلکه نوعی شغل محسوب می شود.

به هر ترتیب آمار نشان داده است که هدف 76 درصد از وبلاگ نویسان ثبت خاطرات روزانه و به اشتراک گذاشتن آن با دیگران است و 64 درصد از این افراد قصد تبادل معلومات و مهارت هایشان را دارند.

وبلاگ نویسان به بررسی موضوعات متفاوتی می پردازند، حدود 37 درصد این سایت ها به موضوع "زندگی و تجربیات شخصی" اختصاص دارند، 11 درصد به سیاست، 4 درصد به تکنولوژی، 7 درصد به موضوعات سرگرم کننده و 6 درصد به ورزش می پردازند. 34 درصد از وبلاگ نویسان نیز از دید خبرنگاری به وبلاگ هایشان می نگرند.

سیدال دراین باره می گوید : "نگاهی به آمار شرکت کنندگان در انتخابات آمریکا، تاکیدی است بر این امر که مردم این کشور علاقه چندانی به مسائل سیاسی ندارند. هرچند اشخاص غالبا از دیدگاههای سیاسی برخوردار هستند، اما سیاست انگیزه اصلی در زندگی مردم نبوده و در نتیجه مایل نیستند وقت خود را صرف بررسی مسایل سیاسی نمایند. در حقیقت انگیزه وبلاگ نویسان از انجام چنین عملی پرداختن به موضوعات دیگر است."

او در ادامه می افزاید : "وبلاگها باعث تغییراتی در نحوه استفاده کاربران از اینترنت شده و این تاثیر ادامه خواهد داشت."

آمار نشان داده که 62 درصد از وبلاگ نویسان وب سایت شخصی ندارند و همین امر بیانگر افزایش علاقه کاربران به استفاده از اینترنت است.

سیدال بر اساس نتایج بدست آمده از تحقیقات، اظهار داشته : "44 درصد از وبلاگ نویسان از اطلاعات آنلاین مانند اشعار، آهنگ ها، متون و تصاویر استفاده می کنند. آنها را با هم ادغام می کنند به نحوی که مورد پسند خودشان است و سپس با تغییرات ظاهری دلخواه مجددا در وبلاگ های خود به کار می گیرند."

"در اصل این عمل باعث نوعی خلاقیت در میان کاربران شده و نهایتا تغییر بزرگی است در نحوه استفاده از وب محسوب می شود. وبلاگها را می توان دنیای کوچک شخصی خلق شده توسط دارندگانشان فرض کرد که قادرند در آن اطلاعات - از جمله فیلم، تصویر و موسیقی - را با دوستان، خانواده و سراسر جهان به اشتراک بگذارند و ارتباط خود را با دنیای اطراف حفظ نمایند. اقدامی که پیش از این با استفاده از e-mail عملی نبود."
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.