"نوشابه" به رنج دیابتی ها پایان میدهد
"نوشابه" به رنج دیابتی ها پایان میدهد
افزایش قیمت نوشابه برای اختصاص بخشی از درآمد آن به درمان بیماران دیابتی، گرانی 20 تا 25 درصدی این کالا را در پی داشته است.
صنعت پرسود بسیار درآمدزای نوشابه در کشور یکی از صنایعی است که رقابت زیادی در آن وجود دارد و همیشه هم از تولید خوبی برخوردار بوده و مردم هم از آن استقبال کردهاند. همین موضوع استقبال همیشگی مردم از این کالا، نمایندگان مجلس را به فکر انداخت تا برای جذب بودجه از محل درآمدهای این کالای پرمصرف، به نفع بیماران دیابتی استفاده کنند و در پایان اسفندماه مصوبهای را به تصویب رساندند که طبق آن 60 درصد درآمد حاصله از افزایش قیمت نوشابههای گازدار، به منظور پیشگیری، آموزش، تغییر زندگی و غربالگری بیماران دیابتی، و کمک به هزینههای درمانی این بیماران و انجمنهای غیردولتی مرتبط با دیابت در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گیرد.
از سوی دیگر، علی اکبریان - معاون وزیر بازرگانی و رییس سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان - در گفتوگو با ایسنا افزایش قیمت نوشابه را با توجه به افزایش دوبرابری مالیات مستقیم تولیدکنندگان، زیاد ندانست و بر طبیعی بودن این افزایش قیمت تاکید کرد.
افزایش قیمت شکر به عنوان یک کالای پایه برای تولید نوشابه و دو برابر شدن قیمت آن در چند ماه گذشته، یکی دیگر از دلایل این افزایش قیمت عنوان میشود که باعث ارتقای قیمت نوشابههای 5/1 لیتری (خانواده) از 550 تومان به 700 تومان و نوشابههای بطری کوچک از 250 تومان به 300 تومان شده است.
علیرغم تمام تاکیدی که بر مضرات استفاده از نوشابه میشود، اما این کالا مانند سیگار، از بازار مخصوص به خود و مشتریان ویژهاش برخوردار است و افزایش قیمت اینگونه کالاها بر سطح عمومی قیمتها تاثیرگذار است؛ ولی دولت از آنجا که نوشابه را مشمول قیمتگذاری مصوب نمیداند، تعیین قیمت آنرا برعهده عرضه و تقاضای بازار گذارده است که در بازار هم...
حال باید دید از محل در آمد 80 تا 85 میلیارد تومانی حاصل از افزایش قیمت نوشابه که نصیب وزارت بهداشت میشود، تا چه حد وضعیت دردآور و رنج و غم بیماران دیابتی و خانوادههایشان کاهش و بهبود مییابد.