'سوءظن' نسبت به نقش ایران در ناپدید شدن لوینسون

'سوءظن' نسبت به نقش ایران در ناپدید شدن لوینسون

وزارت امور خارجه آمریکا می گوید طی 48 ساعت گذشته برای پنجمین بار وضعیت رابرت لوینسون، مامور سابق پلیس فدرال آمریکا، اف بی آی، را از دولت ایران جویا شده است.
شان مک کورمک
مک کورمک برای اولین بار از احتمال ربوده شدن لوینستون توسط گروهی دولتی سخن گفت

رابرت لوینسون، 59 ساله، زمانی در بخش مبارزه با جرائم سازمان یافته اف بی آی کار می کرد اما در سال 1998 از آن سازمان بازنشسته شد. به گفته مقام های آمریکایی وی اواسط اسفند ماه برای کسب و کار شخصی وارد جزیره کیش شد و چندی بعد ناپدید شد.

سفر به جزیره کیش حتی برای شهروندان آمریکایی نیازی به اخذ روادید از کنسولگری ایران ندارد.

وزارت خارجه آمریکا پیشتر درباره این احتمال که دولت ایران رابرت لوینسون را بازداشت کرده اظهار نظری نمی کرد.

اما اکنون شان مک کورمک سخنگوی این وزارتخانه برای اولین بار گفته است امکان اینکه گروهی در داخل دولت ایران به طور مستقل اقدام به دستگیری رابرت لوینسون کرده باشند وجود دارد.

وی گفت: "این احتمال که جناحی در داخل دولت ایران بدون اطلاع جناح دیگر در این قضیه عمل کرده باشد وجود دارد. اما من نمی توانم دقیقا به شما بگویم رابرت لوینسون تحت چه شرایطی مفقود شده است."

به گفته شان مک کورمک آمریکا شماره پرواز و ساعت دقیق فرود هواپیمای رابرت لوینسون در جزیره کیش را در اختیار مقام های ایرانی قرار داده است.

او می گوید دولت آمریکا در آخرین نامه رسمی خود به ایران همچنین درباره صحت گزارش های اخیر مطبوعات و رسانه های گروهی داخلی و خارجی درباره تحت بازداشت بودن رابرت لوینسون، از دولت ایران سوال کرده است.

رسانه های گروهی در آمریکا به نقل از منابع سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، "سی آی ای"، که نام آنها فاش نشد نوشته اند نهادهای اطلاعاتی ایران رابرت لوینسون را بازداشت کرده اند و قصد دارند وی را با علیرضا عسگری، معاون سابق وزیر دفاع ایران که چندی پیش در ترکیه مفقود شد مبادله کنند.

غلامحسین محسنی اژه ای، وزیر اطلاعات ایران با رد این اتهام تاکید کرده است ایران از سرنوشت مامور سابق اف بی آی سرنخی در دست ندارد.

غلامحسین الهام، سخنگوی دولت ایران، نیز روز 17 آوریل گزارش ها در مورد دستگیری رابرت لوینسون توسط دولت ایران را تکذیب کرد و گفت که مقامات ایرانی همچنان به دنبال یافتن سرنخها و اطلاعاتی درباره این شهروند آمریکایی هستند.

بیشتر تحلیلگران در واشنگتن ناپدید شدن علیرضا عسگری و رابرت لوینسون را دال بر درگیری پنهانی سازمان های امنیتی ایران و آمریکا دانسته و آنرا "جنگ اطلاعاتی" می خوانند.

علی رضا عسگری، معاون وزیر دفاع پیشین ایران، چندی پیش پس از ورود به استانبول ناپدید شد. گفته شده که معاون وزیر دفاع پیشین ایران اطلاعات مهمی درباره فعالیت های نظامی ایران دارد.

برخی مقام های ایرانی ناپدید شدن وی را توطئه آژانس های اطلاعاتی غربی و اسرائیل می دانند.

اسرائیل اتهام دخالت در ناپدید شدن عسگری را تکذیب کرده است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.