هفته نامه های بریتانیا: یکشنبه ۲۲ آوریل

هفته نامه های بریتانیا: یکشنبه ۲۲ آوریل

در مرور مطبوعات امروز بریتانیا نگاهی داریم به دو گزارش در هفته نامه های ساندی تایمز و آبزرور، درباره بروز شکاف در پایه های قدرت محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران و نشانه های یک دگرگونی فرهنگی که گزارشگر هفته نامه آبزرور آن را به ظهور چهره تازه ای از ایران تعبیر کرده است. Go to fullsize image

هفته نامه ساندی تایمز در گزارشی به قلم مری کالوین از پدیدار شدن شکافهایی در پایگاه قدرت محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران خبرداده و می نویسد در حالیکه آقای احمدی نژاد برای جلب حمایت نسبت به برنامه هسته ای دولت مرتب به شهرستانها سفر می کند، مشکلات اقتصادی کشورش روز به روز شدت بیشتری می یابد.

ساندی تایمز می نویسد دیپلماتهای خارجی در تهران این تضاد را نشانه دیگری از این امر می دانند که آقای احمدی نژاد که یک بار ادعا کرده بود به هنگام سخنرانی در سازمان ملل متحد در هاله ای از نور احاطه شده بود و در سخنرانی دیگری خواهان محو اسرائیل شده بود، "واقعیات را طلاق داده است".

نویسنده گزارش ساندی تایمز می نویسد برای دیپلماتها مشکل است که بتوانند حدس بزنند نظرات رسمی ایران را چه کسی بیان می کند. آیت الله خامنه ای قدرت اصلی را دردست دارد اما کمتر در انظار حاضر می شود و سخنی می گوید. این در حالی است که اظهارات رئیس جمهور اغلب با بیانیه های دیگرانی که در ساختار سیاسی ایران کم و بیش با او در یک راستا قرار دارند تفاوت دارد.

این هفته نامه می نویسد آقای احمدی نژاد اغلب خود را در نقطه مقابل محافظه کاران عملگرایی مانند علی لاریجانی مذاکره کننده ارشد ایران در مسایل هسته ای می بیند.

ساندی تایمز در این زمینه سخنان آتشین و مبارزطلبانه آقای احمدی نژاد را با اظهارات آقای لاریجانی مقایسه کرده که معمولا خواهان ادامه گفتگو میان ایران و غرب و بهبود روابط با جهان است.

به نوشته ساندی تایمز در قضیه بازداشت ملوانان بریتانیایی نیز این آقای لاریجانی بود که سرانجام با دخالت در ماجرا و توصیه آزادی آنها به آیت الله خامنه ای ضمن گفتگو با مقامات ارشد بریتانیایی ماجرا را فیصله داد.

در همین حال، هفته نامه آبزرور درگزارشی زیر عنوان "چهره دیگر ایران" به قلم مارتین هاجسون به توصیف سیمای امروزین این کشور پرداخته است.

نویسنده آبزرور در گزارش خود از گروههای موسیقی "هوی متال" در ایران یاد کرده که در ترانه های خود درباره اساطیر باستانی ایران سخن می گویند، از بانوانی که در ارکسترهای موسیقی پاپ ساز می زنند و از یک فرهنگ اسلامی سخن به میان آورده که سعی می کند تا غرب را درک کند.

به نوشته گزرشگر آبزرور در حالیکه هفته ها پس از مراسم عاشورا هنوز بیرقهای سه گوش سیاه در باد سرد شبهای تهران در اهتزاز است، در بزرگراه های تهران اتوموبیلها در هشت ردیف از برابر نقاشیهای دیواری عظیم از شهدای جنگ ایران و عراق و آگهی های عظیم تلفن موبایل و دستگاههای پخش موسیقی mp۳ می گذرند.

گزارشگر آبزرور آنگاه از یک کنسرت راک در کوی اکباتان که آن را ترکیبی از ساختمانهای سیمانی و جاده های پیچاپیچ می نامد دیدن می کند. او می نویسد در آوازها که اغلب به زبان انگلیسی است هیچ موضوع سیاسی وجود ندارد اما پوچی و سرخوردگی در آنها موج می زند.

با این حال، نویسنده آبزرور یادآوری می کند که تا مدتی پیش، برگزاری همین کنسرت هم میسر نبود و ممکن بود باعث کتک خوردن و بازداشت هنرمندان شود.

نویسنده آبزرور می نویسد انقلاب اسلامی ایران بیشتر یک انقلاب فرهنگی بود تا یک خیزش سیاسی و به نظر می رسد که در حالیکه شاه ایران را به زور بسوی مدرنیسم می کشاند، حالا شاهد قوام یافتن فرهنگ پارسی در ایران هستیم.

به نوشته آبزرور موسیقی پاپ جدید ایران که در دهه ۱۹۹۰ بصورت زیرزمینی آغاز شد، اینک راه خود را به رادیو وتلویزیون و سالنهای کنسرت باز کرده و در مواردی که مقامات فرهنگی مانع پخش و انتشار آن می شوند، ترانه های تازه را می توان روی اینترت یافت.

گزارش آبزرور از فروشگاه هایی با قفسه های مملو از دی وی دی فیلمهای سینمایی ایرانی و خارجی هم در نقاط مختلف تهران یادی کرده و نوشته است که عدم پایبندی ایران به قانون حقوق مولفان و مصنفان باعث شده که همه گونه آثار هنری را بتوان به بهای ارزان در ایران یافت.

نویسنده آبزرور سرانجام به بیان این نکته می پردازد که بر خلاف تصور غربیان که ایرانیان را جماعتی "خشکه مقدس" تصور می کنند که با کمترین تحریکی فریاد "مرگ بر آمریکا" سر می دهند، ایرانیان از ذهنی باز برخوردارند و بطور کلی موجوداتی جذاب و سرزنده اند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.