پیام تلویزیونی اسراییل به ایران: فیلم مستند حمله به اوسیراک

پیام تلویزیونی اسراییل به ایران: فیلم مستند حمله به اوسیراک

سال پس از حمله هواپیماهای اسراییلی به نیروگاه اتمی عراق - اوسیراک- که به انهدام توان هسته ای این کشور انجامید، تلویزیون اسراییل فیلم مستندی از این عملیات را برای نخستین بار پخش کرد.

 در این فیلم 90 دقیقه ای، تمرینات فشرده و محرمانه هشت خلبان اسراییلی بر فراز قبرس و دریای سرخ ،به ویژه در ارتفاع پایین به نمایش درآمد.

بر اساس اطلاعات ارائه شده در این فیلم، هشت فروند f-16 به کار رفته در عملیات حمله به اوسیراک، همان هواپیماهایی بودند که در زمان شاه، ایران سفارش خرید آنها به آمریکا داده بود و قرار بود تحویل کشورمان شوند ولی با پیروزی انقلاب، انتقال این f-16 ها به ایران منتفی شد و اندکی بعد، همه این هواپیماها تحویل اسراییل شدند.

اسراییل در هفتم ژوئن 1981 به اوسیراک حمله هوایی کرد و نیروگاه اتمی عراق را در مدت چند دقیقه منهدم ساخت.

 پخش این فیلم، آن هم پس از ربع قرن مخفی کاری اطلاعاتی درباره عملیات نظامی موفق اسراییل از عراق، در شرایط کنونی، قطعا نمی تواند حاصل تصمیم یک کارگردان تلویزیونی باشد بلکه در ورای پخش فیلم مذکور، باید تصمیم حکومتی اسراییل را نیز ملاحظه کرد.

پخش این فیلم پس از آن صورت گرفت که رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا به اسراییل سفر کرد و پس از ملاقات با مقامات تل آویو، در مقابل دوربین های تلویزیونی تصریح کرد که آمریکا و اسراییل به این نتیجه رسیده اند که مساله هسته ای ایران باید از روش های دیپلماتیک حل شود.

این در حالی است که بسیاری از افراطیون اسراییلی، تمایل زیادی برای حمله به نیروگاه اتمی بوشهر و تکرار ماجرای اوسیراک عراق در ایران دارند.

خودروی سازمان ملل بعد از حمله اوسیراک در محل حادثهپخش این فیلم می تواند حاوی این پیام از سوی تل آویو به تهران باشد که اسراییل همچنان گزینه حمله هوایی به تاسیسات هسته ای ایران را به روی میز دارد و تهران نباید به اظهارات گیتس دل خوش کند.

ایران بارها اعلام کرده است هرگونه تهاجمی علیه خاک خود را به سرعت و قدرت پاسخ خواهد داد.

به نظر می رسد پخش تصاویری از جنگ 33 روزه که طی آن ارتش اسراییل در مقابل حزب الله سه هزار نفری زمینگیر شد، می تواند به اسراییلی ها یادآوری کند که دهه 80 میلادی مدت هاست که سپری شده است. همچنین ایران 2007 بسیار قوی تر و مصمم تر از عراق 1981 است، عراقی که به حمله به اسراییل واکنش نشان نداد و شاید هم قدرتی برای این کار نداشت اما آیا ایران در صورت حمله اسراییل، فقط یادداشت اعتراض آمیز به شورای امنیت خواهد داد تا اعضای این شورا از جمله آمریکا به شکایت تهران رسیدگی کنند یا آنکه ترجیح خواهد داد موشک های شهاب 3 و سایر تجهیزات رونشده خود را در یک عرصه واقعی، بیازماید؟

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.