کاهش مصرف نمک از خطر بیماری قلبی می کاهد
کاهش مصرف نمک از خطر بیماری قلبی می کاهد
براساس مطالعه تازه محققان دانشگاه هاروارد مصرف نمک کمتر می تواند خطر بیماری قلب و عروق را به اندازه یک چهارم و خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی را یک پنجم کاهش دهد.
شش گرم نمک تقریبا به اندازه یک قاشق چایخوری است مصرف روزانه نمک به طور ایده آل نباید از شش گرم تجاوز کند و دولت بریتانیا مایل است مصرف نمک تا سال 2010 به این میزان برسد.
از مدت ها قبل معلوم بود که کاهش مصرف نمک می تواند فشار خون را کاهش دهد اما شواهد خیلی کمتری در مورد اینکه تاثیر آن بر خطر ابتلا به بیماری های قلب و عروق چیست وجود داشت.
محققان دانشگاه هاروارد وضع سلامتی بیش از سه هزار نفر را که در مرز ابتلا به فشار خون بالا (pre-hypertension) قرار داشتند دنبال کردند.
در کسانی که مصرف روزانه نمک را به طور قابل توجهی کاهش دادند، خطر ابتلا به بیماری های قلب و عروق طی 10 تا 15 سال به میزان 25 درصد کاهش یافت.
به علاوه خطر مرگ ناشی از این نوع بیماری ها در آنها 20 درصد کاهش یافت.
شرکت کنندگان در این مطالعه مصرف سدیم را 25 تا 35 درصد یعنی از حدود 10 گرم در روز به 7 گرم کاهش دادند.
در کشورهای توسعه یافته مانند بریتانیا و آمریکا میانگین مصرف نمک در میان بزرگسالان تقریبا 10 گرم در روز است.
بخش اعظم این مقدار نمک در غذاهایی که مردم خریداری می کنند از جمله نان وجود دارد.
بسیاری از کارشناسان می گویند مصرف نمک باید به روزانه سه گرم محدود باشد. به گفته آنها بهترین راه کاهش مصرف نمک دوری گزیدن از غذاهای آماده، دقت در برچسب اطلاعات مواد غذایی و مصرف مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه است.
پروفسور گراهام مک گرگور، مشاور طب قلب و عروق در بیمارستان سن جورج لندن و رئیس "گروه اجماع عمل در مورد نمک" آن را "یک مطاله خیلی مهم" خواند و گفت: "این مطالعه نشان می دهد که اگر مردم مصرف نمک را کم کنند شمار کسانی که از حملات قلبی، سکته مغزی و ایست قلبی رنج می برند کاهش می یابد. ما قبلا چنین شواهدی در اختیار نداشتیم."
"به علاوه ما تنها در مورد کاهش خیلی کم مصرف نمک که تاثیر زیادی دارد حرف می زنیم."
نتایج مطالعه تازه در نشریه The British Medical Journal چاپ شده است