سرمایه ایرانیان خارج از کشور چقدر است؟

سرمایه ایرانیان خارج از کشور چقدر است؟

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، میزان سرمایه‌های مالی ایرانیان مقیم خارج را با استناد به نظر مسوول بازرسی و نظارت سازمان نخبگان کشور بالغ بر 1300 میلیارد دلار و ثروت ایرانیان مقیم آمریکا را به تنهایی بالغ بر 900 میلیارد دلار ذکر کرد.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، میزان سرمایه‌های مالی ایرانیان مقیم خارج را با استناد به نظر مسوول بازرسی و نظارت سازمان نخبگان کشور بالغ بر 1300 میلیارد دلار و ثروت ایرانیان مقیم آمریکا را به تنهایی بالغ بر 900 میلیارد دلار ذکر کرد و افزود هم اکنون بیش از 6500 شرکت و 10 هزار دانشجوی ایران در دوبی حضور دارند و افزون بر 1400 ایرانی در بورس دوبی سرمایه‌گذاری کرده‌اند. این مرکز ادمه داده است: سرمایه این عده در سال 2005 به بازارهای مالی دوبی و ابوظبی جان تازه‌ای داده و باعث رونق و صعود شاخص‌ آن‌ها شده است.

دفتر مطالعات فرهنگی این مرکز در پاسخ به درخواست علی‌ریاض، عضو کمیسیون اصل نود قانون اساسی، با ارائه راهکارهایی برای جذب سرمایه‌های انسانی و مالی ایرانیان خارج از کشور تصریح کرد که به طور کلی سیاست‌های کلی نظام نسبت به ایرانیان مقیم خارج از کشور مشخص نیست و با آن که شورای عالی ایرانیان خارج از کشور به منظور سیاستگذاری در سطح کلان و هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی فعال در این حوزه به وجود آمده، مع‌الوصف این شورا تاکنون هیچ اقدام عملی جدی نداشته است و به همین دلیل تدوین سیاست‌های مشخص در این زمینه، اولین اقدام ضروری در توجه به سرمایه‌های انسانی و مالی ایرانیان خارج از کشور به شمار می‌رود. مرکز پژوهش‌ها در همین زمینه تدوین سیاست‌های مشخص در ارتباط با ایرانیان مقیم خارج از کشور را ضروری می‌داند.

مرکز پژوهش‌های مجلس‌، سپس ناهماهنگی میان دستگاه‌های مرتبط در این زمینه را از مشکلات اصلی در این زمینه ذکر کرد و افزود: بسیاری از مشکلات ایرانیان مقیم خارج چون تابعیت دوگانه، خدمت سربازی، مالکیت اموال باقیمانده در کشور و امثال این‌ها باید توسط سازمان‌های مختلف پاسخ داده شود و شیوه‌های برخورد متفاوت و گاه منفی این سازمان‌ها باید مورد بازنگری قرار گیرد.

بر اساس این گزارش حتی در زمینه‌های فرهنگی عملکرد اداره کل امور ایرانیان خارج از کشور با معاونت فرهنگی وزارت امور خارجه تداخل دارد و به عنوان مثال با آن که 60 نمایندگی فرهنگی وزارت امور خارجه در خارج از کشور فعالند اما توجه به مسائل ایرانیان خارج از کشور در اولویت کاری آن‌ها قرار ندارد.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، در ارتباط با پدیده مهاجرت نخبگان، اجرای دو سیاست استراتژیک جداگانه ولی موازی را ضروری دانست و افزود: در این زمینه سیاست کاهش مهاجرت نخبگان باید در کنار سیاست جذب نخبگان خارج از کشور پیگیری شود، روش ترکیبی که از یک سو بر مهار و کاهش مهاجرت متخصصان از کشور تمرکز دارد و از سوی دیگر به ایرانیان مهاجر به چشم هموطنانی که می‌توانند برای کشورشان مفید فایده واقع شوند می‌نگرد تا از تخصص آن‌ها بهره ببرد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.