ایران در مرحله ابتدایی غنی سازی اورانیوم !؟

«ایران در مرحله ابتدایی غنی سازی اورانیوم قرار دارد»

در حالی که تردیدها درباره پیشرفت هسته ای ایران در سطح جهانی هنوز ادامه دارد مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید که ایران هنوز در مرحله ابتدایی غنی سازی اورانیوم قرار دارد. آقای البرادعی می گوید: تعاریف مختلفی برای تولید اورانیوم در مقیاس صنعتی وجود دارد.

محمد البرادعی که در ریاض، پایتخت عربستان سعودی به سر می برد، اظهار داشت: تعاریف مختلفی برای تولید اورانیوم در مقیاس صنعتی وجود دارد. ایران هنوز در مرحله ابتدایی ایجاد یک مرکزغنی سازی اورانیوم قرار دارد.

آقای البرادعی افزود: نگرانی از این نیست که ایران سوخت هسته ای را در مقیاس صنعتی تولید کند بلکه مهم هدفی است که پشت برنامه ایران برای غنی سازی اورانیوم قرار دارد، درحالی که این کشور راکتوری برای تولید برق که نیازمند اورانیوم غنی سازی شده باشد، ندارد.

مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: از آنجایی که اورانیوم تحت نظارت آژانس غنی سازی می شود این به معنای آن است که ایران نمی تواند اورانیوم را در مقیاسی که برای تولید سلاح اتمی مورد نیاز است، غنی سازی کند.

رییس جمهوری اسلامی روز دوشنبه هفته جاری اعلام کرد که ایران به مرحله تولید سوخت هسته ای در مقیاس صنعتی رسیده است.

درباره اینکه ایران به مرحله تولید صنعتی سوخت رسیده است نباید نگران بود بلکه مهم هدفی است که پشت برنامه ایران برای غنی سازی اورانیوم قرار دارد، چرا که ایران راکتوری برای تولید برق که نیازمند اورانیوم غنی سازی شده باشد، ندارد.

محمد البرادعی

این اعلام ایران با شک و تردیدهایی از سوی کارشناسان و کشورهای مختلف دنیا که درگیر پرونده هسته ای جمهوری اسلامی هستند، روبه رو شده است.

بیشترین تردیدها از ناحیه روسیه که شریک نزدیک تهران و سازنده تنها راکتور اتمی ایران است، ابراز شده است.

روز سه شنبه وزیر امورخارجه روسیه گفته بود که از توانایی ایران در دستیابی به فن آوری سوخت هسته ای مطلع نبوده است و منتظر اعلام نظر بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی در این زمینه است.

یک سال پیش آژانس بین المللی انرژی اتمی تایید کرد که ایران توانسته است برای نخستین بار اورانیوم غنی شده را در حجم کم تولید کند.

همچنین سرگئی کرینکو، رییس آژانس اتمی روسیه روز پنج شنبه در توکیو گفت:« ایران بارها تلاش کرده تا تعداد سانتریفیوژها را افزایش دهد. ولی آیا این به معنای غنی سازی کامل است؟ براساس آنچه که کارشناسان ما می گویند ما این گونه فکر نمی کنیم.»

وی افزود: بدیهی است که داشتن تعداد زیادی سانتریفیوژ به معنی این نیست که آنها (ایرانی ها) می توانند روند غنی سازی اورانیوم را آغاز کنند. مشکلات زیادی وجود دارد که آنها باید آن را حل کنند.

موضوع غنی سازی اورانیوم توسط جمهوری اسلامی از اختلافات عمده میان ایران و غرب به شمار می رود و نگرانی هایی را درباره احتمال دستیابی ایران به سلاح اتمی برانگیخته است.

ولی جمهوری اسلامی می گوید که هدفش از تعقیب برنامه اتمی، تولید سالانه ۲۰ هزار مگاوات برق از طریق نیروگاه های اتمی است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد با تصویب دو قطعنامه از ایران خواسته است تا روند غنی سازی اورانیوم را متوقف کند، ولی تهران این درخواست ها را رد کرده و آنها را «غیر قانونی» توصیف کرده است.

 لزوم تعقیب برنامه سپر دفاعی

در همین حال، وزیر دفاع آلمان اظهار داشت که تحولات اخیر در برنامه اتمی ایران لزوم توجه به سپر دفاعی آمریکا برای حفاظت اروپا در برابر حملات موشکی را تقویت می کند.

فرانز ژوزف یونگ، در گفت و گویی با خبرگزاری رویترز گفت که پیشرفت های اخیر صریحا تایید کرد که چنین برنامه دفاعی توجیه پذیر است.

بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته برنامه سپر دفاعی آمریکا که با مخالفت روسیه روبه رو شده، قرار است در لهستان و جمهوری چک مستقر شود

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.