دیپلمات ایرانی جزئیات حبس خود را تشریح کرد

یک دیپلمات ایرانی که برای 57 روز در عراق گروگان بود با صندلی چرخدار و در لباس بیمارستانی در یک کنفرانس خبری در تهران حاضر شده تا بار دیگر اتهامات قبلی خود دایر بر نقش آمریکا در ربوده شدن خود را تکرار کند.

جلال شرفی این بار گفته است که مستقیما توسط یک مامور آمریکا بازجویی و شکنجه شده است.

جلال شرفی درکنفرانس خبری - عکس از خبرگزاری فارس
آقای شرفی با صندلی چرخدار و لباس بیمارستان به وزارت خارجه منتقل شد

وی در اظهارات قبلی اش در این زمینه با این وضوح از شکنجه شدن خود توسط "آمریکایی ها" سخن نگفته بود.

مقام های کاخ سفید و همچنین ارتش آمریکا پیشتر هرگونه دخالتی در کلیه حوادث مربوط به آقای شرفی را رد کرده اند.

به گزارش خبرگزاری فارس جلال شرفی در کنفرانس خبری روز چهارشنبه در محل وزارت خارجه در تهران شرح هولناکی از آنچه در مدت حبس بر او گذشته ارائه کرد.

وی همچنین نتیجه گیری کرد هدف ربایندگان "تخریب" روابط ایران و عراق بوده است.

وی گفت افرادی که او را روز 15 بهمن در خیابان های بغداد ربودند یونیفورم نظامی پوشیده بودند و کارت شناسایی وزارت دفاع عراق را به همراه داشتند و هنگام ربودن او به زبان "انگلیسی و عربی" محاوره می کردند.

وی گفت در این مدت هدف ضربات شلاق با کابل و همچنین انواع ضرب و شتم قرار گرفته و پاهایش با وسیله ای مانند مته سوراخ شده است.

وی برای اثبات ادعاهایش آثار به جا مانده از آنچه می گوید ناشی از شکنجه است را به خبرنگاران نشان داد.

آقای شرفی گفت ربایندگان یک بار در دوران حبس برای ترساندن او طوری وانمود کرده اند که قصد اعدام او را دارند.

آقای شرفی می گوید ربایندگان "تلاش می کردند خود را گروهی تروریستی" معرفی کنند اما افزود "نهایتا مشخص شد که آنها تروریست نیستند."

وی با اشاره به امکانات محل حبسش، از جمله داشتن برق دائمی، استنباط کرد که گروه ربایندگان تروریست نبوده اند.

وی گفت بعد از آزادی شنیده است که چهار نفر از عوامل ربودن او توسط پلیس عراق دستگیر شده اند و مقام های عراقی به صراحت گفته اند که ربایندگان عناصر وزارت مخابرات عراق هستند.

دولت ایران همان ابتدا ربوده شدن دیپلمات خود در عراق را به گروهی مرتبط با وزارت دفاع عراق نسبت داده بود. دولت عراق نیز بلافاصله اعلام کرد چهار افسر ارتش را در ارتباط با این آدم ربایی بازداشت کرده است.

'بازجو و شکنجه گر آمریکایی'

دبیر دوم سفارت ایران گفت بعد از چند روز ضرب و شتم به مکان تازه ای منتقل شد: "بعد از دو روز ماندن در این مکان (دوم) بود که یک نفر که خود را آمریکایی معرفی کرد و با مراجعه به من و به زبان انگلیسی و با استفاده از مترجم عربی از من بازجویی کرد."

وی گفت "این بازجو" ابتدا سعی داشته با خوشرفتاری او را "وادار به پاسخگویی کند اما وقتی به نتیجه ای نرسید شدیدترین شکنجه ها را با ضربات کابل بر اندامم وارد ساخت."

به گزارش خبرگزاری فارس وی در پاسخ به این سوال خبرنگاران که در چه مرحله‌ ای متوجه شد که مأمور بازجویی آمریکایی است گفت: "در آخرین مکانی که هوش آمدم به صراحت شنیدم که آن فرد به انگلیسی تکلم می‌کند و خود را آمریکایی معرفی می کند، او در مراحل مختلف بازجویی اظهار می داشت که با سفارت آمریکا در ارتباط بوده و مسئول مستقیم پرونده من می‌باشد."

جلال شرفی - عکس از خبرگزاری فارس
آقای شرفی می گوید توسط یک آمریکایی بازجویی شد

این دومین بار است که جلال شرفی آمریکا را در ارتباط با ربوده شدن خود متهم می کند.

وی که روز سوم آوریل - یک روز پیش از آزادی 15 ملوان بریتانیایی از سوی ایران - آزاد شد قبلا مدعی شده بود "توسط نیروهای آمریکایی و با کمک ماموران یک سازمان عراقی که زیر نظر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) فعالیت می کند، ربوده شده و بشدت تحت شکنجه قرار گرفته ‌است."

گوردون جاندرو، سخنگوی نهاد ریاست جمهوری آمریکا در امور امنیت ملی در همان روز (7 آوریل) در واکنش به اتهامات آقای شرفی گفته بود که ایالات متحده هیچ ارتباطی با ربودن آقای شرفی و آنچه طی دوران ربوده شدن بر او گذشته نداشته و از آزادی وی استقبال می کند.

دیپلمات ایرانی در بخشی از اظهاراتش گفت که سوالات بازجو از او بیشتر حول محور نقش ایران در عراق دور می زده است.

وی گفت: "محور سوالات مطرح شده در خصوص چرایی کمک ایران به گروه های اسلامی، چگونگی کمک جمهوری اسلامی ایران به دولت نوری مالکی و نیز روابط پنهانی با این دولت، نحوه ارتباط ایران با علما و احزاب سنی عراقی، ارتباط مسئولان کشورمان با طالبانی و بارزانی و نام کشورهایی که جمهوری اسلامی از آنها اورانیوم خریداری می کند بود."

همزمان با کنفرانس خبری آقای شرفی در تهران مقام های ارتش آمریکا در بغداد با نشان دادن سلاح هایی گفتند که این سلاح ها در ایران ساخته شده و در یک محله سنی نشین در بغداد کشف شده است. آنها یک بار دیگر ایران را متهم به دادن آموزش و سلاح های پیشرفته به گروه هایی که با نیروهای ائتلافی و دولتی عراق می جنگند متهم کردند.

آقای شرفی در پاسخ به این سوال که فکر می کند "انگیزه" ربایندگان از سوالاتی که کرده اند چه بوده است گفت: "آنها بیشتر به دنبال تخریب روابط ایران با عراق بودند و در بازجویی ها از من می خواستند اعتراف کنم که ایران در امور داخلی عراق دخالت می کند و تهدیدی برای کشورهای عربی است."

وضعیت جسمانی

به گزارش ایرنا یکی از پزشکان آقای شرفی در این کنفرانس خبری گفت: "آثار زخم روی سر، بینی، گوش، پارگی پرده گوش و کبودی های ناشی از خون مردگی به خصوص بر ناحیه کمر که فشار زیادی را متحمل شده، نمایان است."

وی افزود: "از لحاظ سیستمی و با توجه به گذشت این مدت درحال حاضر مشکلی وجود ندارند ولی کاهش وزن که به خوبی مشهود است نشان می‌دهد که فشارهای جسمی زیادی بر بدن وی وارد شده است."

پزشکان وی همچنین مدعی شدند آنها با "یک قربانی شکنجه روانی" روبرو هستند. آنها گفتند که قرار داشتن آقای شرفی در وضعیت نامعلوم و "ناشناس بودن بازداشت کنندگان آقای شرفی" برای او نوعی شکنجه روانی بوده است.

پزشکان افزودند: "بازسازی زمینه‌های اعدام با دست و پای بسته که باعث ترس و وحشت می شود و همچنین تهدید به مرگ فجیع توسط سگ‌های گرسنه و محروم کردن از خواب، شکنجه‌های روحی دیگری است که آثار آن بر مغز مشکلات زیادی ایجاد می‌کند."

پیشتر یک مقام کمیته بین المللی صلیب سرخ مشاهده آثار زخم بر بدن این دیپلمات ایرانی را تایید کرد.

به گزارش خبرگزاری های ایران پیتر اشتوکر، رییس دفتر نمایندگی کمیته بین المللی صلیب سرخ در تهران، همراه با محمد مجید، سفیر عراق در ایران، از جلال شرفی، در یکی از بیمارستان های تهران دیدن کردند.

نماینده صلیب سرخ در تهران ضمن تایید وجود زخم هایی بر بدن آقای شرفی، گفته است که از نحوه وارد شدن این جراحات اطلاعی ندارد.

جلال شرفی، دبیر دوم سفارت ایران در عراق، روز چهارم فوریه در خیابانی در بغداد ربوده و پس از نزدیک به دو ماه آزاد شد.

هشیار زیباری، وزیر خارجه عراق، گفته است که دولت این کشور برای آزادسازی دپلمات ایرانی تلاش فوق العاده ای کرده و افزود همه جناحها و گروههای عراقی ربودن این دیپلمات را تکذیب می کردند.

 
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.