بازداشت ده ها آموزگار و فعال فرهنگی در همدان

بازداشت ده ها آموزگار و فعال فرهنگی در همدان

بنابه گزارش ها دولت جمهوری اسلامی در تازه ترین برخورد خود با فرهنگیان که حدود یک ماه پیش آغاز شد بیش از 40 آموزگار و اعضای کانون صنفی فرهنگیان را در استان همدان بازداشت کرده است.
تجمع معلمان مقابل ساختمان مجلس
آموزگاران می گویند درخواست های آنها هنوز برآورده نشده است

به گزارش وبسایت روزنامه "اعتماد" چاپ تهران 30 نفر از اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان و تعدادی از آموزگاران همدانی در پایان یکی از جلسات کانون در روز شنبه (18 فروردین) توسط ماموران انتظامی بازداشت شدند.

بنا به گزارش ها در پی این برخورد، نیروهای امنیتی با مراجعه به منزل 15 تن دیگر از معلمان و فعالان صنفی، آنها را نیز بازداشت کردند.

کانون فرهنگیان همدان برای بحث درباره مسائل جاری آموزگاران تشکیل جلسه داده بود. نهادهای رسمی جمهوری اسلامی خبر این بازداشت ها را تایید نکرده و در مورد علت آن توضیحی ارائه نکرده اند.

این تازه ترین دور بازداشت آموزگاران و فعالان صنف های فرهنگی در ایران است که در اسفند ماه پس از تجمع گسترده معلمان در برابر مجلس شورای اسلامی در تهران آغاز شده بود.

اعتراضات فرهنگیان عمدتا به مشکلات معیشتی مربوط می شود. آنها به خصوص به برآورده نشدن حقوق صنفی خود و ناهماهنگی دستمزد با دیگر کارکنان دولت اعتراض دارند.

اعتراض ها

فرهنگیان اعتراضات علنی خود را از روز 12 اسفند ماه با تجمعی مقابل مجلس شورای اسلامی آغاز و طی آن دولت، مجلس و شورای نگهبان را متهم به "غفلت" از وضع آموزگاران و فرهنگیان کردند.

تجمع چند هزار نفری آموزگاران مقابل مجلس برای چندین روز ادامه یافت و حتی به اعتراضات و گردهمایی های مشابه معلمان در شهرهای دیگر از جمله کرمانشاه، زنجان و اردبیل منجر شد.

اما هرچند آموزگاران برای پرهیز از تنش در جریان این اعتراضات اصرار داشتند که خواسته هایشان "سیاسی" نیست اما دولت با بازداشت تعدادی از فعالان و آموزگاران به آن واکنش نشان داد.

آن بازداشت ها از روز 17 اسفند (8 مارس) پس از ادامه تجمع آموزگاران مقابل مجلس شورای اسلامی آغاز شد اما بنابه گزارش ها افراد بازداشت شده تنها پس از چند ساعت آزاد شدند و به آنها هشدار داده شد از تجمع بیشتر خودداری کنند.

بازداشت ها

با این حال نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی روزهای 22 و 23 اسفند تعداد دیگری از معترضان را در کرمانشاه و تهران بازداشت کردند.

به گزارش روزنامه اعتماد آخرین گروه از افراد بازداشت شده که مسئولان دو تشکل عمده فرهنگیان در تهران بودند در روزهای 8 و 10 فروردین آزاد شده اند.

بنابه همین گزارش شورای هماهنگی تشکل های صنفی آموزگاران ایران روز 9 فروردین ماه تشکیل جلسه داد و با صدور بیانیه ای از جمله خواستار عذرخواهی دولت از رفتار "توهین آمیز" با معلمان و عزل یا استیضاح محمود فرشیدی وزیر و آموزش و پرورش شد.

معلمان معترض همچنین خواستار آن هستند که لایحه ای موسوم به "مدیریت خدمات کشوری" تصویب و اجرا شود تا بدین ترتیب بخشی از مشکلات معیشتی معلمان حل شود.

اما بنابه گزارش ها شورای نگهبان این لایحه را پس از تصویب آن در مجلس رد کرده است.

فعالان اصلی کانونهای صنفی فرهنگیان در این مدت یک بار (در روز 22 اسفند) با گروهی از نمایندگان دولت و مجلس شورای اسلامی به شور نشستند که ظاهرا کمکی به حل اختلافات دو طرف نکرد.

در آن نشست که گفته می شود چهره های امنیتی دولت در آن حضور داشتند، به طور ضمنی به مسئولان کانونهای صنفی فرهنگیان هشدار داده شد از تظاهرات بیشتر خودداری کنند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.