لاریجانی: به چرخه سوخت هسته ای رسیده ایم

لاریجانی: به چرخه سوخت هسته ای رسیده ایم

علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی از دستیابی کامل به چرخه سوخت هسته ای سخن گفته است.
احمدی نژاد
انتظار می رود احمدی نژاد 'خبر خوش' را در مراسمی به آگاهی مردم برساند

اظهارات آقای لاریجانی کمی پیش از مراسمی در نطنز به مناسبت اعلام "خبر خوش هسته ای" عنوان شد. مراسم نطنز در حدود ساعت 12 و ربع به وقت گرینچ آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران - ایسنا - آقای لاریجانی در سخنانی در مشهد در روز دوشنبه گفته است: "نتیجه قطعنامه های پی در پی که علیه ایران صادر کرده اند این است که ارتباط ما با آژانس بین المللی انرژی هسته ای کم شد و امروز روزی است که ما به دانش چرخه کامل سوخت هسته ای رسیده ایم."

آقای لاریجانی با اشاره به مخالفان برنامه های هسته ای ایران در خارج گفت که نگرانی آنها از این است که ایران "محور منطقه" شده و افزود "بحث این است که اگر ما سخت بایستیم، حساب کارشان را می کنند و لی اگر وادهیم، دست از سر ما بر نمی دارند. در صورت تزلزل دنبالمان می کنند ولی اگر مقاومت نشان دهیم، مجبورند با ما به تفاهم برسند."

وی منابع غنی طبیعی و انسانی و موقعیت جغرافیایی ایران را عامل نگرانی و در نتیجه خصومت کشورهای دیگر خواند.

سرپرست مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی مخالفت با برنامه های هسته ای را بهانه ای برای اعمال فشار بر جمهوری اسلامی توصیف کرد و اظهار داشت "مگر در پنج سال گذشته که انرژی هسته ای نداشتیم، آنها به فکر تجزیه ایران نبودند، مگر جنگ را به ما تحمیل نکردند، مگر در صدد ایجاد بحران داخلی نبودند؟"

علی لاریجانی در مشهد
لاریجانی: اگر مقاومت نشان دهیم، مجبورند با ما به تفاهم برسند

آقای لاریجانی با یادآوری اینکه ایالات متحده و فرانسه قبل از انقلاب سال 1979 با ایران قرارداد هسته ای داشتند ولی پس از انقلاب آن را لغو کردند گفت "همین کسانی که می گویند به شما سوخت می دهیم، پس از انقلاب ما را مجازات کردند و حتی یک گرم سوخت به ما ندادند."

دبیر شورای امنیت ملی در توضیح دستاورهای سیاسی ایران گفت که حتی رهبران کشورهای دیگر منطقه جرات نمی کنند علیه ایالات متحده موضعگیری کنند و افزود "در کشورما از مردم گرفته تا مسئولین به راحتی شدید ترین انتقادها را نسبت به آمریکا می کنند و این فضا و عدم فشار ناشی از حس استقلال طلبی است که قبل از انقلاب در ایران وجود نداشت."

روز ملی فن آوری هسته ای

همزمان در ایران مراسمی با عنوان روز ملی فناوری هسته ای در ایران برگزار شده و به همین مناسبت، امتیازاتی برای مسافران شهری در تهران منظور شده است.

دولت ایران روز دوشنبه، 9 آوریل (20 فروردین ماه) را روز ملی فناوری هسته ای اعلام داشته و در حالیکه انتظار می رود مراسم اصلی این روز با حضور رییس جمهوری برگزار شود، شرکت راه آهن شهری تهران (مترو) اعلام داشته که خدمات مترو در مسیرهای 1، 3 و 5 در این روز رایگان است.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران نیز گفته است که تمامی اتوبوس های شهری تهران در این روز مسافران را بدون دریافت بلیط حمل می کنند.

به گزارش ایرنا، ساعت 9 بامداد روز دوشنبه، آغاز جشن روز ملی فناوری هسته ای با به صدا درآمدن زنگ مدارس در ایران به صدا در آمد و در تهران، وزیر آموزش و پرورش در مراسم به صدا درآوردن زنگ یک دبستان دختران در تهران شرکت کرد.

پیش از این، سازمان انرژی اتمی ایران با صدور بیانیه ای گفته بود که مراسم روز ملی فناوری هسته ای با حضور یکی از مقامات عالیرتبه دولتی برگزار می شود و انتظار می رود محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری، در مراسمی در محل تاسیسات غنی سازی نطنز شرکت کند.

از جمله برنامه هایی که برای این روز در نظر گرفته شده اعلام "خبر خوش هسته ای" است.

پیش از برگزاری مراسم سالگرد انقلاب اسلامی در ایران در 22 بهمن سال گذشته، گفته می شد که آقای احمدی نژاد خبر خوش هسته ای را اعلام خواهد داشت اما اعلام این خبر تا کنون به تعویق افتاده است.

نهادهای دولتی و تبلیغاتی جمهوری اسلامی، از جمله شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در مناطق مختلف، از مردم خواسته اند تا در مراسم روز ملی فناوری هسته ای به طور گسترده شرکت کنند و برخی از آنها این روز را نیز "یوم الله" توصیف کرده اند.

خبرنگار بی بی سی در تهران می گوید که دیپلمات ها و خبرنگاران خارجی به مراسم جشن فناوری هسته ای در مرکز نطنز، که دفاع ضدهوایی در اطراف آن مستقر است، دعوت شده اند.

هدف از برگزاری روز ملی فناوری هسته ای تاکید جمهوری اسلامی بر حق برخورداری از فناوری هسته ای به خصوص در زمینه چرخه سوخت اتمی است و به گزارش ایرنا، روز دوشنبه جمعی از دانشجویان و استادان دانشگاه با تجمع در برابر سازمان انرژی اتمی حمایت خود را از این سیاست ابراز داشتند و صدور قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران را مردود و بی اثر خواندند.

'خبر خوش هسته ای'

در مورد خبر خوش هسته ای، جزییاتی به طور رسمی انتشار نیافته است.

با اینهمه، گفته می شود احتمالا آقای احمدی نژاد از راه اندازی تعداد بیشتری سانتریفوژهای مورد استفاده در غنی سازی اورانیوم در نطنز و شاید ورود به مرحله جدیدی در فرآیند غنی سازی خبر خواهد دهد.

رفسنجانی
سال گذشته رفسنجانی در دادن خبر خوش هسته ای 'پیشدستی' کرد


روز یکشنبه، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سئوالی در این مورد بدون توضیح در این زمینه گفت که خبر خوش را از زبان آقای احمدی نژاد خواهید شنید.

وی همچنین تاکید کرد که جمهوری اسلامی از حق قانونی خود در مورد غنی سازی اورانیوم عدول نخواهد کرد.

در ماه آوریل سال پیش نیز دولت جمهوری اسلامی اعلام کرد که به زودی خبر خوش هسته ای را به اطلاع مردم می رساند.

در حالیکه انتظار می رفت محمود احمدی نژاد این خبر را اعلام دارد، اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در اقدامی که برخی ناظران آن را "پیشدستی" توصیف کردند، از موفقیت ایران در راه اندازی اولین آبشار متشکل از 164 دستگاه های سانتریفوژ در نطنز و تولید مقداری اورانیوم غنی شدن با غلظت صنعتی در این فرآیند خبر داد.

گرچه ایران با رد خواست های مندرج در قطعنامه های شورای امنیت و شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی از تعلیق برنامه غنی سازی خودداری ورزیده، اما گفته می شود که میزان اورانیوم غنی شده تا کنون در حد آزمایشگاهی بوده است.

به گفته خبرنگار بی بی سی، برخی رسانه های ایران گفته اند که خبر خوش هسته ای در سال جاری شامل خبر راه اندازی آبشاری متشکل از سه هزار سانتریفوژ است که طبق برنامه اعلام شده مقامات دولتی ماه گذشته ایجاد شده است.

ایران بر صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای خود و غنی سازی اورانیوم تنها در غلظت صنعتی تاکید داشته اما برخی کشورهای غربی جمهوری اسلامی را به تلاش برای تولید اسلحه اتمی در پوشش برنامه های صلح آمیز هسته متهم کرده اند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.