خشم مردم انگلیس از فروش ماجراهای نظامیان
خشم مردم انگلیس از فروش ماجراهای نظامیان آزاد شده و کسب درآمدهای هنگفت
پانزده نظامی انگلیسی متجاوز به آبهای ایران با فروش ماجراهای اتفاق افتاده برای آنها در ایران و کسب درآمدهای هنگفت، موجب خشم مردم انگلیس شده اند.
به گزارش خبرگزاری انتخاب به نقل از روزنامه گاردین، انتظار می رود این ملوانان انگلیسی در مجموع 250 هزار پوند از بابت فروش اطلاعات شان به روزنامه ها و شبکه های تلویزیونی به دست آورند که در این میان، «فای ترنی»، ملوان زن 26 ساله انگلیسی بالاترین میزان دریافتی را دارد و با انعقاد قرارداد 150 هزار پوندی با یک روزنامه و همچنین شبکه ITV، داستان 13 روز دستگیری شان را در ایران در اختیار آنها قرار خواهد داد.
اما این اقدام آنها عصبانیت شدید سیاست مداران و خانواده های سربازان انگلیسی کشته شده در عراق را موجب شده است.
«لیام فاکس»، مأمور مخفی وزارت دفاع انگلیس در این باره گفت: یکی از بزرگ ترین ویژگیهای نظامیان ما، حرفه ای بودن و شخصیت آنان است. بسیاری از مردم اکنون این احساس را دارند که فروش ماجراهای به وقوع پیوسته در ایران، اقدامی خجالت آور است که دور از انتظار ما از آنان است.
سرهنگ «باب استوارت»، فرمانده انگلیسی نیروهای سازمان ملل در بوسنی در گفتگو با روزنامه ساندی تایمز گفت: وزارت دفاع انگلیس این فاجعه نظامی را وارد سیرک رسانه ای کرده است. ملوانان آزاد شده تبدیل به ستاره های سینما شده اند. من از حمایت وزارت دفاع انگلیس از اقدام آنان حیرت زده ام.
وزیر دفاع انگلیس نیز گفته که «به دلیل شرای استثنایی، تن به این اقدام خلاف قانون داده است»
وزارت دفاع انگلیس به سبب اجازه دادن به پانزده نظامی این کشور که ایران سیزده روز انها را در اختیار داشت برای فروختن خاطرات خود به رسانه های جمعی با انتقاد شدید روبرو شد.
به گزارش خبرگزاری انتخاب به نقل از خبرگزاری رویتر،وزارت دفاع انگلیس اعلام کرد به سبب علاقه زیادی که به مسئله این نظامیان انگلیسی وجود دارد ، وزارت دفاع این کشور اعلام کرد قوانینی را که نظامیان را از فروش خاطرات خود منع می کند لغو کرده است.
یک سخنگوی وزارت دفاع انگلیس گفت شرایط این نظامیان انگلیسی استثنایی است.
برخی از روزنامه های مورد علاقه انگلیس به افراد به سبب ماجراهای احساسی انها پول پرداخت می کنند تا میزان فروش خود را بالا ببرند.
این سخنگو افزود این پانزده نفر می توانند درامدهایی داشته باشند که بر اساس تخمین خبرهای رسانه ای ممکن است بالغ بر دویست و پنجاه هزار پوند شود.
نیروهای ایرانی این پانزده نظامی را در ابراه اروند رود بین ایران و عراق دستگیر و پنج شنبه گذشته انها را ازاد کردند.
ایران این نظامیان را به سبب ورود غیر قانونی به اب های خود دستگیر کرد و این در حالی است که انگلیس می گوید این نظامیان در اب های عراق قرار داشتند.
تعدادی از این نظامیان بویژه فی ترنی تنها نظامی زن در این گروه به سبب انکه در زمان این بن بست به کرات در تلویزیون ایران نشان داده شدند بسیار مشهور شده اند.
ویلیام هیگ سخنگوی امور خارجی در حزب محافظه کار و مخالف دولت انگلیس گفت تصمیم به اجازه دادن به این پانزده نفر برای فروش وقایعی که بر انها گذشته است سابقه مهمی را بوجود می اورد و زمانی که پارلمان شانزدهم اوریل بازگشایی شود ، محافظه کاران پرسش هایی را در این باره مطرح خواهند کرد.
هیگ افزود اگر نیروهای نظامی اجازه یابند هر موقع که در شرایط دشواری قرار می گیرند اتفاقاتی راکه برای انها اتفاق افتاده است بفروشند ، نیروهای مسلح انگلیس به تدریج شان و منزلت خود را از دست می دهند.
هیگ به اسکای نیوز گفت وقایع غیر قابل باوری از اقدامات قهرمانانه به صورت روزانه و هفتگی برخی اوقات در عملیات افغانستان و عراق روی می دهد ولی درباره انها مطلبی نوشته نمی شود.
وی افزود محافظه کاران همچنین از دولت خواهند خواست تا در خصوص شرایط دستگیری این پانزده نفر و انچه که باید درباره جلوگیری از وقوع مجدد ان صورت گیرد توضیح دهد.
منزیس کمپبل رهبر لیبرال دموکرات های مخالف دولت انگلیس پیش بینی کرد مردم به تصمیم اجازه دادن به این پانزده انگلیسی برای فروختن وقایعی که برای انها اتفاق افتاده است واکنش منفی نشان دهند زیرا در همان هفته ای که این نظامیان به کشور خود بازگشتند ، بیش از شش نظامی در عراق کشته شدند.
سرهنگ باب استوارت فرمانده پیشین صلح بانان انگلیسی در بوسنی به بی بی سی گفت تصمیم اجازه دادن به این پانزده نظامی انگلیسی برای انتشار خطرات خود بی سابقه است و گفت دستگیری این نظامیان به سختی یکی از باشکوه ترین وقایعی است که در تاریخ نیروی دریایی سلطنتی انگلیس اتفاق افتاده است.
مکس کلیفورد یکی از چهره های معروف انگلیس گفت اجازه دادن به این نظامیان برای بیان خاطرات خود صرفا اقدامی تبلیغاتی است.
وی به بی بی سی گفت وزارت دفاع انگلیس مایل است که نظامیان انگلیس خاطرات خود را بیان کنند.
مردم بیشتر از وزارت دفاع و سیاستمداران احتمال دارد این خاطرات را باور کنند.