مطالب روزنامه های بریتانیا درباره ایران

مطالب روزنامه های بریتانیا درباره ایران

صفحه اول تمام روزنامه های لندن روز پنجشنبه پوشیده از عکسهای پانزده پرسنل نظامی بریتانیا است. آنها در این عکسها لباسهای شخصی دوخت ایران بر تن دارند و در هنگام ملاقات با محمود احمدی نژاد در کاخ ریاست جمهوری دیده می شوند.

تیتر درشت صفحه اول این روزنامه ها هم متفاوت است. از خوشحالی همراه با طنز درباره کت و شلوار سربازان مرد گرفته یا لباسی که فی ترنی، تنها زن نظامی در میان آنها، برای ملاقات با رئیس جمهور ایران انتخاب کرده بود.

عبارات جدی تر در روزنامه های عمده چاپ لندن دیده می شود. از عبارت "خفت برای بریتانیا" گرفته تا استقبال از بخشودگی و باز گشت نظامیان به کشور شان در آستانه عید پاک مسحیان.

نکته ای حائز اهمیت در سرمقاله های روزنامه های لندن کنار گذاردن علت بازداشت این نظامیان و حتی گذشت از شرایطی است که به آزادی این افراد منجرشد. اگر چه تمام روزنامه های لندن اذعان دارند که هیچکس به درستی نمی داند بین تهران و لندن چه تماس و گفتگویی صورت گرفت که به حل سریع بحران انجامید و یا اینکه اختلاف نظرها در حکومت ایران درباره بر خورد با این بحران عاقبت به سود واقع گرایان تمام شد و مداخله علی لاریجانی، دبیر شورای امنیت ملی ایران بود که با حمایت آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی توانست هدایت بحران را از دست پاسداران در آورد.

توصیه ایندیپندنت، فاینشال تایمز و گاردین به رهبران ایران و بریتانیا، ادامه روش حل مسائل از راههای دیپلماتیک است و اگرچه هر سه روزنامه اعتراف می کنند که مسئله لاینحل اصلی، ادامه فعالیت های هسته ای ایران است، ولی با تحلیلی برآنچه اشتباهات اولیه بریتانیا در مطرح کردن شکایت خود در شورای امنیت می خوانند، می نویسند آنچه در پشت پرده و سریع بین دو کشور گذشت، درسی است برای همه که به عوض سخنان تند و تهدیدات علنی، بهتر آنست که حل اینگونه اختلافات را به دیپلماتهای کارکشته محول کرد.

دیلی تلگراف تنها روزنامه عمده صبح لندن است که کنفرانس خبری دیروز رئیس جمهوری ایران و اعلام ناگهانی بخشودگی نظامیان بریتانیایی، توسط محمود احمدی نژاد را شکست تبلیغاتی خفت باری برای دولت بریتانیا دیده است.

دیلی تلگراف که از آغاز ماجرای بازداشت پانزده نظامی بریتانیایی، دولت تونی بلر را به اتخاذ روش قاطع تر و سخت تر علیه ایران ترغیب کرده بود، می نویسد عفو نظامیان این کشور توسط رئیس جمهور ایران، پیروزی تبلیغاتی برای ایران ان بود و در پایان نتیجه گرفته است که سرمایه گذاری دیپلماتیک چند سال اخیر دولت تونی بلر برای بهبود روابط با ایران نتیجه ای بجر بی اعتنایی حکومت ایران به عرف معمول دیپلماتیک به بار نیاورده است.

روزنامه گاردین در مقاله وارده ای به قلم عباس عدالت، که استاد علوم کامپیوتر در کالج سلطنتی لندن است، می نویسد دولت آمریکا برای حل اختلافات و مسائل طولانی با جمهوری اسلامی بهتر است از روشی پیروی کند که ایران و بریتانیا برای حل بحران نظامیان بازداشتی در پیش گرفتند. عباس عدالت نخستین گام در این جهت را حذف پیش شرط لغو غنی سازی اورانیوم برای آغاز مذاکرات با ایران دیده است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.