۳ فعال زن آزاد و ۲ فعال به اوین منتقل شدند

3 فعال زن آزاد و 2 فعال به اوین منتقل شدند

سه تن از پنج فعال جنبش زنان که در حین جمع آوری امضا برای کسب حقوق برابر برای زنان ایران در پارک لاله تهران بازداشت شده بودند، روز چهارشنبه (3 آوریل، 14 فروردین) به قید ضمانت آزاد و دو تن دیگر به زندان اوین منتقل شده اند.
ناهید کشاورز (راست) و محبوبه حسین زاده
ناهید کشاورز (راست) و محبوبه حسین زاده به زندان اوین منتقل شده اند

سارا ایمانیان و همسر وی، و سعیده امین پس از گذراندن یک شب در زندان به قید ضمانت آزاد شده اند اما ناهید کشاورز و محبوبه حسین زاده به زندان اوین منتقل شده اند.

همه این افراد در یک تلاش گروهی با عنوان "یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز" مشارکت دارند که هدف آن تغییر قوانینی است که میان مرد و زن تفاوت قائل است و از جمله به مرد حق داشتن چند همسر و سرپرستی فرزندان را می دهد.

نادر حاجی محسن، همسر ناهید کشاورز، به بخش فارسی بی بی سی گفت: "پس از نقل و انتقالات زیاد و انتظار بالاخره در ساعات آخر اداری در دادگاه انقلاب به ما گفتند که بازداشت شده ها به کلانتری 104 منتقل می شوند و شما هم از آنجا موضوع را دنبال کنید. در این نقل و انتقالات ما بازداشت شده ها را دیدیم؛ در کلانتری سه نفر آزاد شدند اما همسر من و خانم محبوبه حسین زاده را دست بند زده به زندان اوین منتقل کردند."

همسر ناهید کشاورز اضافه کرد: "به ما رسما ابلاغ نشده که دلیل بازداشت چه بوده و ما نمی دانیم با کدام مقام باید حرف بزنیم. بارها به ما گفته اند که با کمپین یک میلیون امضا مشکلی ندارند و اعضای این کمپین هم به پشتوانه همین اطمینان به کار خودشان ادامه داده اند. در هیچ جایی هم اعلام نشده که این کار غیرقانونی است و من نمی دانم (مسئولان بازداشت ها) چگونه می خواهند به این سوال که دلیل بازداشت چه بوده پاسخ دهند."

نسترن ستوده و شیرین عبادی وکالت ناهید کشاورز و محبوبه حسین زاده را برعهده دارند.

کمپین یک میلیون امضا

پس از برخورد خشونت آمیز نیروهای انتظامی با تجمع زنان در خرداد ماه 1385 در میدان هفت تیر تهران، گروهی از فعالان جنبش زنان تصمیم گرفتند با راه اندازی یک حرکت گروهی به میان مردم رفته و ضمن آگاهی دادن "چهره به چهره" به آنها در مورد قوانینی که آن را تبعیض آمیز علیه زنان می دانند از آنها بخواهند با امضای خود از این حرکت حمایت کنند.

مبتکران و سازماندهان این تلاش دسته جمعی می گویند قصد دارند با جمع آوری یک میلیون امضاء در تهران و دیگر شهرستان ها قانونگذاران را وادار کنند طبق تعهدات بین المللی که دولت ایران پذیرفته، این قوانین را اصلاح کنند.

در ماه های اخیر در ایران برخوردهای شدیدی با گردهمایی مسالمت آمیز فعالان حقوق زنان شده که منجر به بازداشت و برپایی دادگاه برای شماری از آنها شده است.

در تازه ترین حادثه ها از این دست، در روز 4 مارس و روز جهانی زن (8 مارس)، دهها مدافع حقوق زنان بازداشت شدند و گرچه تاکنون همه آزاد شده اند، شماری از آنها همچنان با اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" روبرو هستند.

اعضای کمپین یک میلیون امضا از جمله فعالان جنبش زنان در ایران هستند که در تجمعات اسفند ماه بازداشت شده بودند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.