لس آنجلس تایمز :دولت ایران،حمله را بهترین دفاع می داند

لس آنجلس تایمز :دولت ایران،حمله را بهترین دفاع می داند

پاتریک کرونین مقام سابق وزارت خارجه امریکا و پنتاگون که هم اکنون ریاست موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک لندن را بر عهده دارد، می گوید: ایرانی ها بیشتر در حالت تهاجمی هستند تا تدافعی. ضمن این که دستگیری این 15 نظامی با هدف تغییر افکار عمومی صورت گرفته است.

در ابتدا ایده خوبی به نظر می رسید، افزایش فشار نظامی، دیپلماتیک و اقتصادی بر ایران تا کوتاه بیاید، از انجام فعالیت های هسته ای دست بردارد و از دردسرسازی در عراق خودداری کند. اما حالا که 15 نظامی انگلیسی بازداشت شده اند و ایران تهدید کرده که همکاری خود را با آژانس بین المللی انرژی اتمی قطع می کند، انگار این استراتژی نتیجه عکس داده است.

 روزنامه لس آنجلس تایمز در مقاله روز سه شنبه خودبا اعلام این مطلب نوشت: کارشناسان معتقدند ماهها اعمال فشار سیاسی و نظامی بر ایران نه تنها به این رژیم جسارت و شجاعت بیشتری داده، بلکه برنامه های واشنگتن برای منزوی کردن ایران را با شکست روبرو کرده است.  ایران که به دلیل خودداری از متوقف کردن برنامه های غنی سازی خود به عنوان یک "کشور خاطی" در نظر گرفته می شود با قدرت تمام به تهدیدات امریکا پاسخ می دهد.

ایران نه تنها 15 نظامی انگلیسی را که به گفته آنها وارد آبهای این کشور شده اند را دستگیر کرده و در تلویزیون اظهارات مبتنی بر پشیمانی آنها را پخش کرده ،بلکه با انجام مانورهای نظامی و پرتاب موشک توان امنیتی خود را به رخ همگان کشیده است.

پاتریک کرونین مقام سابق وزارت خارجه امریکا و پنتاگون که هم اکنون ریاست موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک لندن را بر عهده دارد، می گوید: ایرانی ها بیشتر در حالت تهاجمی هستند تا تدافعی. ضمن این که دستگیری این 15 نظامی با  هدف تغییر افکار عمومی صورت گرفته است.
وی که در جریان جنگ ایران و عراق در سالهای 1980 تا 1988 به عنوان افسر اطلاعاتی نیروی دریایی امریکا در خلیج فارس فعالیت می کرده است، می افزاید: دولت ایران برای این که داستان را عوض کند  حالت تهاجمی به خود گرفته است.

مقامات و کارشناسان آمریکایی می گویند: دولت بوش با دو جنگ طولانی در افغانستان و عراق ضعیف شده و می داند در حمله به ایران کار سختی پیش رو دارد اما اعلام کرده هیچ گزینه ای از جمله حمله به ایران دور از نظر کاخ سفید نیست. پنتاگون نیز با توسل به زور به سیاست "بکش یا دستگیر کن" در خصوص افراد ایرانی مظنون به خرابکاری در عراق رو آورده است و در نتیجه بسیاری از ایرانیان بر این باورند آمریکا همچنان به تغییر رژیم در این کشور علاقه مند است.

"کاوه افراسیابی" استاد سابق علوم سیاسی دانشگاه تهران که هم اکنون در کمبریج تدریس می کند، می گوید: نمی توان بازداشت نظامیان انگلیسی را از قدرتنمایی ها و تهدیدات خارجی علیه ایران جدا دانست. در ایران نسبت به این که آمریکا و انگلیس آبراه های خلیج فارس را تحت کنترل بگیرند نگرانی وجود دارد.

در گزارش این روزنامه آمده است: گویا دولت تهران بهترین دفاع را در حمله می داند و تلاش می کند با اعمال فشار از فشار مضاعف غرب جلوگیری کند.

مقامات ایرانی نیز با قدرت تمام از توانایی های سخت افزاری و نرم افزاری این کشور در زمینه های نظامی و اطلاعاتی صحبت می کنند. با این وجود مردم ایران با دیدن هر خبرنگار خارجی نخستین چیزی که می پرسند حمله امریکا به ایران است. با اظهارات سایمون هرش خبرنگار و تحلیلگر سیاسی درباره حمله به ایران و گزارش یک روزنامه روس برای تعیین روز حمله به ایران، نظر بلاگ ها و کانالهای فارسی زبان ماهواره به این مساله معطوف شد.

احمد بخشایش استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی تهران معتقد است مردم ایران بر این باورند که نظامیان انگلیسی برای بررسی توان نظامی ایران ماموریت داشتند.

اما در حالی که شورای امنیت سازمان ملل متحد ایران را به دلیل انجام فعالیت های غنی سازی اورانیوم تحریم کرده است، "کریستوفر راندل" دیپلمات سابق انگلیس در ایران و رییس افتخاری موسسه مطالعات ایران در دانشگاه دورهام انگلیس معتقد است آمادگی روزافزون ایران برای جنگ و پاسخ قاطع به غرب شاید به دلیل این باشد که این کشور به گوشه ای رانده شده و با تمام قوا از خود دفاع می کند

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.