اتهام فرانسوی ها به هاشمی رفسنجانی

اتهام فرانسوی ها به هاشمی رفسنجانی

این که دادستان «مشهورترین حکومت سکولار جهان» یک مقام عالی رتبه بخش خصوصی کشورش را به جرم رشوه دادن به یک مقام «مشهورترین حکومت اسلامی جهان» تحت پیگرد قضایی قرار می دهد، برای جمهوری اسلامی ایران شرم آور و بسیار تامل برانگیز است.

هفته گذشته دادگستری فرانسه «کریستف دو مارژی» ؛ مدیر عامل شرکت نفتی توتال به همراه 4 تن دیگر از مدیران این شرکت را به مدت یک شب بازداشت و تحت بازجویی قرار داد.

به گزارش الف، اخباری که رسانه های فرانسوی منتشر کردند نشان می دهد اتهام این افراد، پرداخت 30 تا 60 میلیون دلار رشوه به یکی از مقامات بلند پایه ایرانی برای برنده شده در مناقصه فازهای 2 و 3 پارس جنوبی در سال 1376 بوده است.

روز گذشته خبرگزاری فرانسه اعلام کرد، یکی از چهار مدیر توتال در بازجویی های خود اعتراف کرده است که مقام ایرانی رشوه گیرنده "مهدی هاشمی رفسنجانی" بوده و مبلغ رشوه در سال 1997 به کارگزار وی در سوئیس پرداخت شده است.

آسوشیتدپرس نیز از قول مقام های رسمی دادگستری پاریس اعلام کرد به کریستف دو مارژی اطلاع داده شده که وی تا اطلاع ثانوی اجازه برقراری تماس با "مهدی هاشمی رفسنجانی" را ندارد.

درباره این ماجرا که تا هفته پیش فقط در یک نشریه گمنام فرانسوی منتشر شده بود و امروز توسط خبرگزاری های درجه یک بین المللی نقل می شود، نکاتی وجود دارد که نشان می دهد این خبر برای کشور ما بسیار تلخ و قابل تامل است و باید منشاء اقدامات قضایی و حقوقی قرار گیرد:

1.    این که دادستان «مشهورترین حکومت سکولار جهان» یک مقام عالی رتبه بخش خصوصی کشورش را به جرم رشوه دادن به یک مقام «مشهورترین حکومت اسلامی جهان» تحت پیگرد قضایی قرار می دهد، برای جامعه سیاسی و حکومتی جمهوری اسلامی ایران شرم آور و بسیار تامل برانگیز است. آیا اعمال روش های دینی در حکومت، فقط «شعار» ماست؟ ظاهرا" رفتار حکومت سکولار فرانسه که در این جریان بیشتر از ما به رفتار حکومتی حضرت علی(ع) شباهت دارد!

2.    چند ماه قبل خبر مشابهی درباره مجازات مسوولان شرکت نروژی «استات اویل» به جرم پرداخت رشوه به (م ـ ه ـ ر) منتشر شد، اما دستگاه قضایی اسلامی ایران هیچ عکس العملی درباره انتشار خبر وقوع چنین جرمی در ایران از خود نشان نداد.

3.    شرکت نفتی توتال با داشتن 500 هزار سهامدار، 95 هزار شاغل و با مجموع 130 میلیارد یورو ارزش سهام، بزرگترین شرکت سهامی در بورس پاریس و منطقه یورو محسوب می شود. دادستانی فرانسه، مدیر عامل چنین شرکت عظیمی را به اتهام پرداخت رشوه به یک خارجی در 10 سال پیش فرا می خواند، یک شب در زندان نگه می دارد و علیه او اعلام جرم می کند. آن عزیزانی که سالهاست در داخل ایران می گویند مبارزه با فساد باعث ناامنی اقتصادی می شود، این رفتار دادستانی فرانسه را چگونه توجیه می کنند؟!                                               
                       
4.    آقای مهدی هاشمی رفسنجانی دریافت رشوه از توتال را رد کرده و گفته است علیه مفتریان شکایت خواهد کرد. خوشبختانه حداقل یک دلیل وجود دارد که ماجرا را توطئه و افترا بدانیم، چرا که در سال 1997 که مناقصه فاز 2ـ3 پارس جنوبی به کنسرسیوم «توتال ـ پتروناس ـ گاز پروم» سپرده می شد، آمریکا به تازگی اجرای قانون داماتو را شروع کرده بود و توتال برای گرفتن آن قرار داد بیع متقابل، نه رقیب چندانی داشت و نه نیازی به پرداخت رشوه .امیدواریم این تحلیل و دلیل از روی خوش بینی بیش از حد نباشد و اخبار منتشره واقعاً دروغ باشد.

5.    پرداخت رشوه به مقامات دیگر کشورها در کشورهای پیشرفته هر چند ممنوع است اما هر چند وقت یکبار جنجال پرداخت رشوه یک مقام یا شرکت اروپایی یا آمریکایی به مقامات یا اعضاء خانواده مسوولان رژیم های دیکتاتوری و فاسد جهان سوم منتشر می شود. شاهزاده های فاسد سعودی، امثال پسر معمر قذافی یا کودتاگران کشورهای فقیر آفریقایی معمولاً در مظان چنین اتهام هایی قرار می گیرند.

در جریان اخیر توتال، رسانه های غربی نام «اکبر هاشمی رفسنجانی» را هم موذیانه تکرار می کنند. این رفتار غربی ها برای دولت و حکومت جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه نباید قابل تحمل باشد. به همین دلیل لازم است درباره این خبر، تحقیقات مستقل و سریعی در ایران صورت بگیرد و اگر خدای نکرده خلافی صورت گرفته باشد، خلافکاران تنبیه شوند و اگر انشاءالله خبر دروغ باشد، دولت جمهوری اسلامی ایران وارد عمل شده و برای دفاع از حیثیت کشورمان و آقای هاشمی در عرصه بین المللی اقدامات حقوقی لازم را علیه مفتریان به عمل آورد. 

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.