بنابر گزارشی جدید، در سال 2007 تبهکاران کامپیوتری یا Cyber Criminals، چندان توجهی به شکستن امنیت پست الکترونیک نداشته و بیشترین تمرکز خود را بر وب معطوف کرده اند.
سافوس (Sophos)، کمپانی تولید ابزارهای امنیت رایانه و شبکه، در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده است که آمریکا میزبان host بیش از یک سوم وب سایتهایی با کدهای زیان آور است و بیش از هر کشور دیگر به ارسال اسپم (spam) میپردازد. این شرکت اعلام کرد یکی از دلایل اصلی اینکه آمریکا یکی از فعالترین مناطق وقوع جرمهای اینترنتی است، عدم وجود قوانین سخت امنیتی در وب سایتهایی با میزبان آمریکایی عنوان شده است.
بریتانیا میزبان 0.5 درصد نرم افزارهای زیان آور یا malware و فرستنده 1.9 درصد اسپم ها است.
روزانه سافوس با کشف حدود پنج هزار URL جدید که میزبان کدهای زیان آور هستند، اعلام کرده است که تعداد وب سایتهایی که توسط این نرم افزارهای مخرب آلوده میشوند، به شدت رو به افزایش است.
تدابیر متغیر
خانم کارول تریالت (Carole Theriault) مشاور امنیتی ارشد کمپانی سافوس میگوید : "اکنون اینترنت با داشتن روشهای دستیابی آسان به سایتهای غیرقانونی، برنامه های قابل دانلود شدن و انتقال فایلهای صوتی و تصویری، ساده ترین روشها را در اختیار مجرمین اینترنتی قرار داده است. تعداد بسیاری از سایتها حتی تا حدی که بتوانند شناختی از طرز عملکرد کاربر به دست بیاورند نیز به روز نشده اند چه برسد به اینکه بتوانند کاربران را کنترل کنند."
از آنجایی که کمپانیها از اهمیت ایمن سازی پست الکترونیک آگاه شده اند، رخنه گران (Hackers) به دنبال مسیرهای دیگری برای آلوده کردن کامپیوترها هستند.
آنها هربار تدابیر و روشهای خود را اندکی تغییر میدهند، برای مثال به جای فرستادن ای میلهایی حاوی ویروس، به فرستادن یک لینک میپردازند که این لینک کاربر را به سایتی میرساند که حاوی فایلهای نرم افزاری آلوده کننده است.
این فایل کوشش خواهد کرد که تروجان (Trojan) های مرکب را دانلود کند که نوعی برنامه یا پیام به ظاهر بیخطر با محتویات مخرب هستند و پس از آن به دانلود کردن نرم افزارهای جاسوس یا spyware میپردازد.
لینکهای دارای دانلود کننده تروجان 51% کل پستهای آلوده کننده را تشکیل میدهند و ای میلهای حاوی نرم افزارهای جاسوس 42% آن را تشکیل میدهند.
بنابر این گزارش 30% کل نرم افزارهای مخرب در چین نوشته میشود. 17% آنها تنها برای دزدیدن رمز عبور از بازیکنان بازیهای آنلاین طراحی شده است.
در سال 2006، سافوس موفق به ردیابی 41,536 عدد نرم افزار مخرب شده است. که تعداد تروجانهای موجود در آن 4 برابر ویروسهای ویندوز و worm است.
تعداد ای میلهای مخرب از نسبت 1 به 44 در سال 2005 به نسبت بسیار متفاوت 1 به 337 در سال 2006 تنزل کرده است. 90% تمام اسپم ها از دستگاههایی به اصطلاح zombie computers (زامبی به معنای مرده زنده و دارای روح شیطانی) نامیده میشود، پست میشوند که درواقع کامپیوترهایی در "تسخیر" توسط انواع تروجان، ویروس و worm هستند.
ده فرستنده برتر اسپم
ایالات متحد آمریکا: 22%
چین: 15.9%
کره جنوبی: 7.4%
فرانسه: 5.4%
اسپانیا: 5.1%
لهستان: 4.5%
برزیل: 3.5%
ایتالیا: 3.2%
آلمان: 3.0%
بریتانیا: 1.9%
ده میزبان برتر نرم افزارهای مخرب
ایالات متحده آمریکا : 34.2 %
چین : 31 %
روسیه : 9.5 %
هلند: 4.7 %
اکراین: 3.2 %
فرانسه: 1.8 %
تایوان: 1.7 %
آلمان: 1.5 %
هنگ کنگ: 1 %
کره: 0.9 %