رد گزارش نیویورک تایمز از سوی ایران و روسیه

ایران و روسیه گزارش روزنامه نیویورک تایمز در مورد شرط مسکو برای تحویل سوخت هسته ای به ایران در ازای توقف برنامه غنی سازی اورانیوم را رد کردند.
نیروگاه بوشهر
تاخیر در ارسال سوخت مانع از راه اندازی نیروگاه بوشهر در موعد مقرر شده است

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز امروز سه شنبه 20 مارس طی گزارشی به نقل از چندین منبع که نامشان را ذکر نکرده نوشت که مقامات روسیه ارسال سوخت هسته ای برای نیروگاه بوشهر را به تعلیق برنامه های غنی سازی اورانیوم در ایران مشروط کرده اند.

به نوشته نیویورک تایمز، "این اولتیماتوم" در جریان ملاقات هفته گذشته ایگور ایوانف، دبیر شورای امنیت ملی روسیه، با علی حسینی تاش، معاون سرپرست مذاکرات هسته ای ایران به جمهوری اسلامی داده شد.

علی حسینی تاش، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در گفتگو با خبرگزاری فارس با تکذیب این گزارش گفت که ایگور ایوانف، دبیر شورای امنیت روسیه چنین اظهاراتی را بیان نکرده است.

آقای حسینی تاش خاطرنشان کرده که آقای ایوانف و طرف روسی " تلاش می کردند که ایران را قانع کنند که موضوع نیروگاه هسته ای بوشهر، ارتباطی با پرونده هسته ای ندارد."

ویتالی چورکین، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد نیز گزارش نیویورک تایمز را رد کرد و گفت که روسیه هیچ اولتیماتومی به ایران نداده است. وی افزود که روسیه کماکان، نیروگاه اتمی بوشهر را خارج از قلمرو قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل می داند.

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی با عنوان "روسیه در مورد غنی سازی به ایران اولتیماتوم می دهد" نوشت که روسیه به ایران اطلاع داده که اگر در اجرای خواست شورای امنیت سازمان ملل متحد، فعالیت خود در زمینه غنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق در نیاورد، تحویل سوخت به نیروگاه بوشهر را متوقف خواهد کرد.

نیویورک تایمز مقامات ایرانی، آمریکایی، و اروپایی را به عنوان منبع گزارش خود ذکر کرد و افزود این منابع به دلیل ادامه مذاکرات محرمانه درباره فعالیتهای اتمی ایران، مایل به ذکر نام خود نبودند.

این روزنامه به نقل از یک مقام اروپایی می نویسد که هشدار روسیه به منزله تصمیمی مهم از سوی این کشور است و نشان می دهد که اختلاف نظر غرب با روسیه در مورد خطرات برنامه های اتمی ایران صرفا جنبه تاکتیکی داشته و روس ها به وجود یک ایران اتمی تمایلی ندارند.

دولت جورج بوش، رییس جمهوری آمریکا، از پیشنهادی شامل غنی سازی اورانیوم مورد نیاز ایران در روسیه حمایت کرده که به نوبه خود، به منزله زمینه ای برای کسب صدها میلیون دلار درآمد برای روس هاست و در عین حال، تضمین می کند که ایران تنها اورانیومی را دریافت می کند که قابلیت کاربرد نیروگاهی دارد و در تولید اسلحه قابل استفاده نیست.

مقامات روس تا کنون از ارتباط دادن نیروگاه اتمی بوشهر با مذاکرات مربوط به تدوین پیش نویس قطعنامه شورای امنیت علیه ایران پرهیز داشته و گفته اند که بین این دو موضوع ارتباطی وجود ندارد و طرح بوشهر زیر نظارت کامل آژانس بین المللی انرژی اتمی اجرا شده است.

مقامات آمریکایی هنوز در مورد گزارش نیویورک تایمز اظهار نظری نکرده اند.

راه حل آفریقای جنوبی

در گزارشی دیگر در مورد ایران، همزمان با سفر منوچهر متکی، وزیر خارجه ایران، به آفریقای جنوبی، برخی خیرگزاری ها از پیشنهادی از سوی این کشور برای حل بحران هسته ای ایران خبر داده اند.

براساس این گزارش ها، آفریقای جنوبی، که ریاست دوره ای شورای امنیت را بر عهده دارد، پیشنهاد کرده که اجرای تحریم های بین المللی علیه ایران برای مدتی به تعویق افتد و در مقابل جمهوری اسلامی نیز برنامه غنی سازی اورانیوم را در این مدت به حالت تعلیق در آورد تا مذاکرات سیاسی برای حل بحران هسته ای ایران ادامه یابد.

گفته می شود که آفریقای جنوبی از اعضای شورای امنیت خواهد خواست تا پیش نویس قطعنامه علیه ایران را با توجه به این پیشنهاد اصلاح کنند.

مقامات آفریقای جنوبی هنوز رسما این گزارش ها را تایید نکرده اند و معلوم نیست که آیا این پیشنهاد در دستور مذاکرات آقای متکی در آن کشور قرار دارد یا خیر.

همزمان، خبرگزاری روسی ایتارتاس گفته است که وزیر خارجه روسیه طرح آفریقای جنوبی را قابل بررسی توصیف کرده است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.