تصمیم اینترپل در مورد مقامهای ایرانی عقب افتاد

با اعتراض ایران به تصمیم هیئت مدیره پلیس بین الملل (اینترپل) در مورد صدور اخطاریه برای سه تن از مقامات کنونی و دو تن از دیپلماتهای سابق این کشور، اتخاذ تصمیم نهایی در این خصوص به مجمع عمومی اینترپل موکول شد.
محسن رضائی و علی فلاحیان
محسن رضائی و علی فلاحیان در زمان انفجار در آرژانتین فرمانده سپاه پاسداران و وزیر اطلاعات ایران بودند

هیئت مدیره پلیس بین الملل پنجشنبه گذشته (پانزدهم مارس) اعلام کرد که به درخواست دولت آرژانتین قصد دارد برای پنج شهروند ایرانی و یک شهروند لبنانی اخطاریه ای صادر کند.

این تصمیم بر اساس حکم جلبی اتخاد شد که دادگاه فدرال آرژانتین برای این مقامات صادر کرده و آنان را متهم کرده که بمبگذاری در ساختمان انجمن همیاری آرژانتین و اسرائیل در بوئنوس آیرس را طراحی و از طریق اعضای گروه شیعی حزب الله لبنان به انجام رسانده اند.

طی این بمبگذاری که در هیجدهم ‬ژوئیه ‪ ۲۷) ۱۹۹۴‬تیر 1373) رخ داد 85 نفر جان باختند و بیش از دویست نفر مجروح شدند.

افرادی که هیئت مدیره پلیس بین الملل در این ارتباط تصمیم به صدور اخطاریه برایشان گرفت عبارتند از علی فلاحیان، محسن رضائی، احمد وحیدی، محسن ربانی و احمدرضا اصغری که در زمان حادثه به ترتیب وزیر اطلاعات، فرمانده کل سپاه پاسداران، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، رایزن فرهنگی سفارت ایران در آرژانتین و دبیر سوم این سفارتخانه بودند.

علی فلاحیان اکنون عضو مجلس خبرگان، محسن رضائی دبیر مجمع تشخیص مصلحت و احمد وحیدی معاون وزیردفاع است.

تصمیم پلیس بین الملل در مورد صدور اخطاریه شامل عماد مغنیه که شهروند لبنان است نیز می شود.

هیئت مدیره پلیس بین الملل اعلام کرد که در صورتی که تا پایان ماه مارس جاری (یازدهم فروردین) دفاتر پلیس بین الملل در ایران یا آرژانتین به صدور اخطاریه برای این افراد اعتراض کنند، تصمیم گیری در مورد اخطاریه به مجمع عمومی اینترپل واگذار خواهد شد.

مجمع عمومی اینترپل از نمایندگان همه 186 دولت عضو این سازمان تشکیل شده و تصمیمهای آن بر اساس رأی اکثریت اعضا و از طریق صدور قطعنامه صورت می گیرد.

این مجمع تنها سالی یک بار تشکیل جلسه می دهد و جلسه بعدی آن قرار است پنجم نوامبر (چهاردهم آبان) آینده در کشور مراکش برگزار شود.

بدین ترتیب به نظر می رسد، تصمیم در مورد صدور اخطاریه برای پنج مقام سابق ایرانی بیش از هفت ماه دیگر به طول بینجامد.

پرونده بمبگذاری در ساختمان هفت طبقه انجمن همیاری اسرائیل و آرژانتین (آمیا) یکبار به صدور حکم جلب برای مقامات ایرانی انجامید اما پس از آنکه قاضی رسیدگی کننده به پرونده به تخلفات متعددی متهم شد و تردیدهایی در مورد صحت مدارک مطرح گردید، پرونده بسته شد.

این پرونده پس از مدتی بار دیگر گشوده شد و به جایی رسید که دادستان کل آرژانتین حتی اکبر هاشمی رفسنجانی و علی اکبر ولایتی را نیز که هنگام وقوع حادثه، رئیس جمهور و وزیر امورخارجه ایران بودند در طرحریزی بمبگذاری در بوئنوس آیرس دخیل دانست و برایشان حکم جلب صادر کرد.

اما پلیس بین الملل با صدور اخطاریه برای آقای هاشمی رفسنجانی و آقای ولایتی و همچنین هادی سلیمانپور که در زمان حادثه سفیر ایران در آرژانتین بود موافقت نکرده است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.