تایم:فیلم ۳۰۰، خشم‪ ۷۰‬میلیون ایرانی رابرانگیخته است

 هفته نامه آمریکایی تایم در گزارشی از تولید فیلم ضد ایرانی ‪ ،۳۰۰‬به بازتاب واکنش جامعه تهران درباره این فیلم پرداخته و می‌نویسد این فیلم در تضاد با دیدگاههای همه ‪ ۷۰‬میلیون ایرانی است.

هفته نامه آمریکایی تایم در گزارشی از تولید فیلم ضد ایرانی ‪ ،۳۰۰‬به بازتاب واکنش جامعه تهران درباره این فیلم پرداخته و می‌نویسد این فیلم در تضاد با دیدگاههای همه ‪ ۷۰‬میلیون ایرانی است.

تایم در توصیف واکنش ایرانی‌ها بالاخص تهرانی‌ها به این فیلم به نقل از خبرنگار خود می‌نویسد: همه تهران به خشم آمده است. هر جا که رفتم مردم با خشم درباره فیلم ‪ ۳۰۰‬سخن می‌گفتند.

فیلمی که کسی ندیده است اما انگار همه درباره آن مطلع هستند. زمانی که در صف خرید آجیل سال نو خورشیدی بودم، بخوبی درک کردم که همه کسانی که در صف بودند، اعم از زنان خانه‌دار، نوجوانان و کارمندان یکی از نهادهای دولتی نزدیک فروشگاه همه خشم خود را ابراز داشتند.

این هفته نامه نوشته است:حسی از موافقت جمعی با این موضوع پیدا بود.

حسی که در تهران بندرت مشاهده می‌شود، هر کجای دیگر که رفتم از دندانپزشکی گرفته تا گل فروشی، ایرانیها با خشم از تصویری که این فیلم ارایه کرده بود، یاد می‌کردند. بدتر این که این فیلم بطور مخفیانه از سوی دولت آمریکا و به منظور آماده کردن اذهان عمومی مردم این کشور برای جنگ با ایران ساخته شده بود.

خبرنگار تایم به سوال یکی از بانوان میانسال ایرانی اشاره می‌کند که از وی پرسیده بود چرا اکنون این اقدام صورت می‌گیرد و توضیح می‌دهد زمانی که به منزل بازگشتم مشاهده کردم که خانواده خودم نیز همان حس و حال را دارند. خواهر همسرم در حالی که پشت رایانه شخصی‌اش کار می‌کرد شکایت نامه‌ای اینترنتی علبه این فیلم به مخاطبان خود در تهران فرستاد و همسرم نیز کتاب سلطنت خشایارشاه را ورق می‌زد و به من گفت که برعکس آن چه که در فیلم ‪۳۰۰‬ آمده "هرودوت" ‪ Herodotus‬در آن زمان شمار قوای ارتش ایران را ‪ ۱۲۰‬هزار نفر تخمین زد نه یک میلیون نفر. این در حالی بود که یکی از روزنامه‌های صبح ایران با تیتر "‪ ۳۰۰‬دربرابر ‪ ۷۰‬میلیون" روی میز مطالعه قرار داشت. در اخبار آمده بود که هالیوود جبهه جدیدی را علیه ایران گشوده است.

تایم تصریح می‌کند: زمانبندی انتشار این فیلم که درباره تقابل "اسپارتا" و امپراتوری ایران در یکی از جنگهاست، بدون شک زمان نامناسبی است. این فیلم در اوایل نوروز، سال نو فارسی و زمانی اکران شده که ایرانیها با غرور و شکوه آن را جشن می‌گیرند که قدمتی سه هزار ساله و دوره قدیمی‌تر از اسلام داشته و مربوط به زمان زرتشتیان در ایران می‌شود.

به نوشته تایم، ایران نخستین آیین یکتاپرستی را در آن دوران بنا نهاد.

در ادامه این گزارش با اشاره به تعطیلات دو هفته‌ای نوروز عنوان شده که "از این رو کل مردم ایران برای مباحثه درباره این فیلم با توجه به تقابل کنونی ایران و آمریکا وقت کافی دارند برای مردمی که به منطق دسیسه توجه دارند، فروش موفقیت‌آمیز فیلم ‪ ۳۰۰‬در مقایسه با نسخه‌های مشابه مانند "اسکندر" هشداردهنده است و نشان از نیات پلید آمریکا دارد.

تایم با اشاره به واکنش مجلس به این فیلم و محکومیت آن از سوی نمایندگان ملت به همسویی نادر مردم و مقامات ایران در قبال این مساله اشاره و می‌نویسد که واکنش سخنگوی دولت درباره این که این فیلم ساختگی و توهین به مردم ایران است جای تحسین دارد.

این هفته نامه با تاکید بر دیدگاه مثبت و غرورانگیز مردم ایران از دوران پادشاهی خشایارشاه نوشته است:مردم ایران از این دوران به عنوان برگ زرین تاریخ خود یاد می‌کنند و نمی‌توانند درک کنند چرا چنین تصویری از پادشاه ایران ارایه شده و پارسیان را با لباس پاره و ژنده و پادشاه بزرگشان را برهنه نشان می‌دهد.

تایم تاکید می‌کند که ایرانیها در آن زمان نخستین بیانیه حقوق بشر را نگاشتند و با برده‌داری مخالف بودند. سنگهای پرسپولیس، پایتخت ایران باستان با بکار گرفتن کارگرانی روی هم گذاشته شده که به آنها مزد ارایه می‌شد نه برده‌ها.

این هفته نامه با استناد به تصاویر موجود در پرسپولیس نوشته است: اگر ‪ ۵۰۰‬سال قبل از میلاد مسیح کسانی لباس ژنده می‌پوشیدند بطور حتم ایرانیها نبودند و توزیع این فیلم در ایران در حقیقت اقدامی از روی نادانی است و ‪ ۷۰‬میلیون نفر را در مقابل فیلم ‪ ۳۰۰‬قرار می‌دهد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.