سایت تازه ای برای جستجوی فایل های ویدیویی
استفاده کاربران اینترنت از امکانات شبکه جهانی اطلاعات در چند سال گذشته با راه اندازی پایگاه های چندرسانه ای مانند سایت یوتیوب گسترش چشمگیری یافته است.
حسین اسلامبولچی از سال گذشته مشغول طراحی سایت دیویو بوده است بسیاری از شبکه های خبری و کانال های تلویزیونی سعی دارند با استفاده از امکانات چندرسانه ای اینترنت، ارتباط خود با کاربران را افزایش دهند.
حجم بالای فایل های صوتی و تصویری شخصی در سایت های چندرسانه ای به حدی زیاد است که مجموعه ای غنی از اطلاعات را در اختیار کاربران اینترنت قرار داده است.
اما حجم فایل های چندرسانه ای در اینترنت به حدی زیاد است که کاربران را هنگام مراجعه به سایت های جستجوگر سردرگم می کند.
در این حال، متخصصان فناوری اطلاعات سعی دارند نتیجه کار موتورهای جستجوگر را به موضوع های مورد نظر کاربران نزدیک تر کنند.
سایت دیویو divvio که از روز سه شنبه فعالیت خود را در آمریکا آغاز کرده، با بهینه سازی روش جستجو در اینترنت سعی دارد با توجه به علاقمندی افراد و نیازهای آنها، جستجوی فایل های چندرسانه ای را به طور اختصاصی انجام دهد.
حسین اسلامبولچی از متخصصان فناوری اطلاعات که از سال گذشته مشغول طراحی سایت دیویو بوده است درباره آن می گوید: "سایت دیویو با بهره گیری از فناوری 'درک زمان طبیعی' و با به کارگیری الگوریتم های مخصوص به کاربران اجازه می دهد شبکه های تصویری و شنیداری اختصاصی خود را راه اندازی کنند."
موتور جستجوگر سایت دیویو به گونه ای طراحی شده که با به کارگیری گزینه هایی مانند علاقه کاربران و الگوی مراجعه آنها به سایت های مختلف، فایل های مختلف را در اینترنت جستجو می کند و به صورت کانال های اختصاصی شده در اختیار آنها قرار می دهد.
مزیت اصلی جستجوگر دیویو بهره گیری از الگتوریتمی به نام "درک زبان طبیعی" است که حسین اسلامبولچی طراحی کرده است.
آقای اسلامبولچی درباره تفاوت دیویو با سایر سایت های مشابه می گوید: "سایت دیویو به بعضی سایت های دیگر مانند یوتیوب شبیه است ولی امکانات بیشتری را به کاربران عرضه می کند. مزیت اصلی این سایت در کنار ارائه فایل های چندرسانه ای، قابلیت شخصی کردن جستجو در اینترنت است."
سایت دیویو که در حال فعالیت آزمایشی است در ابتدای کار تنها 750 هزار سایت را جستجو می کند ولی دامنه فعالیت آن به تدریج افزایش خواهد یافت تا 60 درصد اینترنت را تا پایان سال 2007 پوشش دهد.
این خدمات همچنین به زودی بر روی تلفن همراه هم ارائه خواهد شد.
حسین اسلامبولچی از مدیران ارشد سابق شرکت مخابراتی AT&T آمریکا است و نقش مهمی در ارتقای بهره وری این شرکت و فروش 16 میلیارد دلاری آن به شرکت اس بی سی در سال 2005 داشته است.