حمید ناصری سخنگوی وزارت فرهنگ و جوانان افغانستان گفت که گروه این خواننده، در حین اجرای کنسرت در روز هشت مارس ، سرود ملی افغانستان را «به پوزخند گرفته» و به مولوی، شاعر فارسی زبان قرن هفتم هجری قمری نیز «اهانت» کرده است.
آقای ناصری ضمن اینکه مولوی را «شاعر کشورمان» خواند، افزود: «خب، زمانی که ما اطلاع یافتیم، یک اعلامیه را صادر کرده و در آن این عمل را تقبیح کردیم و از نیروهای امنیتی خواستیم تا این ها را افغانستان خارج کرده و ادامه کنسرت را منع قراردادیم.»
مولوی از جمله شاعران کلاسیک است که نه تنها از سوی افغان ها به عنوان شاعر این کشور معرفی می شود، بلکه محافل دولتی و فرهنگی کشور ترکیه نیز مدعی هستند که مولوی، از شاعران این کشور است.
مولوی که آثارش به زبان فارسی است، در سال ۶۰۴ هجری قمری در بلخ که اکنون بخشی از خاک کشور افغانستان است به دنیا آمده و در سال ۶۷۲ هجری قمری در شهر قونیه که اکنون خاک کشور ترکیه است از دنیا رفته است.
گل مکی شاه، مسوول «کابل تیأتر» که شکایت کننده اصلی از این کنسرت است، گفت: «یک خانم ایرانی برای سرگرمی خواستار حضور یک افغان و خوانش یک شعر مولانا شد. این درخواست تمسرخر آمیز بود و به نظر من با این تصور انجام شد که مولانا از افغانستان نیست.»
اما علیرضا فرشچیان هماهنگ کننده و مسوول گروه معراج محمدی، روز شنبه در کابل گفت که هیچ نوع اهانتی به مولوی یا سرود ملی افغانستان از سوی خوانندگان ایرانی انجام نشده است.
او ضمن تاکید بر این که هشت ماه برای اجرای این برنامه کار کرده گفت که یک خانم ایرانی برای احترام به فرهنگ افغان ها خواهان اجرای سرود ملی افغانستان از سوی حاضرین در تالار کنسرت شده بود.
آقای فرشچیان درباره «دستور اخراج این گروه از افغانستان» گفت: «گروه موزیک معراج محمدی از تهران وارد کابل شده اند. آنان هنوز در کابل به سر می برند و پس از اجرایی کنسرت اول خود در شب هشت مارس، هنوز برنامه های دیگر را اجرا نکرده اند.»
وزارت فرهنگ و جوانان و کمسیون سمع شکایات مجلس نمایندگان افغانستان که این عمل را تقبیح کرده اند، درباره آنچه «اهانت به مولوی و سرود ملی افغانستان» خوانده اند، هیچ سندی ارایه نکرده اند.
+0
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.