دانشجویان ایرانی مقیم مالزی: اینجا تحقیرمان می کنند

تعدادی از دانشجویان ایرانی مقیم مالزی با انتشار نامه سرگشاده ای نسبت به وضعیت تحصیلی مراکز علمی این کشور و نوع برخوردهای مسوولان مالزیایی با دانشجویان ایرانی انتقاد کردند . متن نامه منتشر شده ، به این شرح است :

نمایندگان محترم دانشجویان در مالزی
سفارت محترم جمهوری اسلامی ایران
نماینده محترم وزارت علوم در مالزی

با سلام و تحیات

همانطور که مستحضر هستید تعداد نسبتا زیادی از هموطنان عزیز به ویژه در یک سال گذشته جهت ادامه تحصیل وارد مالزی شده اند. شاید خیلی از شماها بارها از سیاست "ضعیف" و عدم برنامه ریزی دولت جهت ادامه تحصیل هوطنان در میهن عزیزمان تاسف خورده اید. این امکاناتی که مالزی در اختیار دانشجویان قرار داده است!!

مسلما در ایران هم براحتی امکان پذیر است. در بسیاری از دانشکده ها حتی مدرس مجرب و مطلع از دانش روز وجود ندارد. ما نمی دانیم چگونه دانشگاه های مالزی یک رشته تحصیلی را ایجاد می کنند، اما این را می دانیم که در همین دانشگاه آزاد خودمان که کلی هم حرف و حدیث دارد( یا برایش درست کرده اند) شرط ایجاد یک رشته جدید داشتن حداقل 3 دکتر تمام وقت با تخصص درهمان رشته و امکانات آزمایشگاهی مربوطه است.

جدا ازمسائل فوق که خود جای بحث خاص دارد، می خواهیم از جنبه دیگری وارد شویم. متاسفانه هرچه بر تعداد ایرانیها در مالزی افزوده می شود، سوء استفاده مالزی از این موضوع بیشتر شده است. کسانی که کمی قدیمی تر هستند کاملا درک می کنند که رفتار آنها نسبت به قبل عوض شده است.

آنها ظاهرا فراموش کرده اند که بواسطه همین دانشجویان ایرانی و سایر دانشجویان خارجی در ranking بین المللی بالا آمده اند و خیلی از اساتیدشان با مقالات همین دانشجویان، استادیار و دانشیار شده اند. چقدر مایه تاسف است که دانشگاه های مالزی با مقا له های دانشجویان ایرانی بالا بیایند و حتی یک دانشگاه ما هم در ranking بین المللی نباشد.

نکته تاسف بارتر اینکه جدیدا حضرات هزینه چاپ مقالات در کنفرانس را هم نمی دهند(اگر در دانشکده شما نشده، در آینده نزدیک اتفاق خواهد افتاد).

حتی مقاله شما را نمی خوانند، ویرایش هم نمی کنند، اما باید اسم تمام اعضاء کمیته را در مقاله بیاوری.

نمی دانم چطور باید این تحقیرها را تحمل کرد. توقعشان بالا رفته است و مقاله  ISI Journal می خواهند که تازه Impact Factor  بالای 1 داشته باشد. اما میدانید ،  برای ارایه مقاله در ISI Journal  که نمره بالایی داشته باشد، لازم است با ارایه چند مقاله در کنفرانس مقاله اصلی را ارزیابی کرد.

اما مشکل اخیر هزینه 520 رینگیتی برای ویزا آن هم تنها برای دانشجویان ایرانی است. امروز تصادفا در GSO دیدیم چطور دانشچویان ایرانی به سختی این پول را پرداخت می کردند، مسلم بدانید که در آینده با خبرهای ناخوشایندتری مواجه خواهیم شد،  وقتی این  تعداد دانشجوی ایرانی self-finance را میبینند،  این نوع قوانین را تصویب خواهند کرد. برای آنها آمدن این همه دانشجوی غیر بورسی تعجب اور است در حالیکه اکثریت قریب به اتفاق دانشجویان خارجی (حتی آفریقایی) بورس هستند.

 ازتظر ما حل این مشکل فقط در دست سفارت یا نماینده علمی نیست و یک اقدام همگانی را لازم دارد. ما از دوستان عزیز دانشجو تقاضا می کنیم دیگر جهت اخذ پذیرش دوستان و آشنایان خود اقدامی انجام ندهند. از تمامی دوستانی که با رسانه های مختلف ارتباط دارند می خواهیم اطلاع رسانی درستی از موصوعات مطرح شده داشته باشند.

از سفارت جمهوری اسلامی ایران و نماینده محترم وزارت خواشمندیم تصمیم قاطعی در این رابطه اتخاذ نمایند و اعزام دانشجو به مالزی را متوقف سازند و جلو موسسات اخذ پذیرش نظیر IranIndia و سایر موسسات دیگر که با تبلیغات دروغین و بخاطر کسب منفعت اقدام به اخذ پذیرش می کنند را بگیرند. به امید آن روز که حد اقل فرزاندانمان در کشور خودشان تحصیل کنند. این دیگر آرزوی بزرگی نیست!

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.