نگرانی در آلمان از تشدید تحریمها علیه ایران
همزمان با گفتگوهای پنج عضو دایم شورای امنیت بعلاوه آلمان درباره نحوه برخورد با برنامه اتمی ایران، دست اندرکاران بازرگانی و صادرات آلمان نسبت به پیامدهای اقدام نظامی و تحریم های شدیدتر علیه ایران بر صنایع و تجارت خارجی آلمان هشدار داده اند.
یک روزنامه آلمانی نوشته زیمنس در حال بستن قراردادی بالغ بر ۴۵۰ میلیون یورو با ایران است ولی به دلیل نگرانی از واکنش آمریکا از علنی کردن و یا صحبت از آن خودداری می کند آنتون بورنر، رئیس اتحادیه صادر کنندگان آلمان در مصاحبه با روزنامه تورینگر آلگماینه شماره سه شنبه ۲۷ فوریه گفته است تجدید و تشدید تحریم های اقتصادی علیه ایران به معنی میلیاردها یورو خسارت مالی برای اقتصاد آلمان خواهد بود.
آقای بورنر ضمن اشاره به پیامدهای غیر قابل پیش بینی یک اقدام نظامی علیه ایران افزوده ایران از لحاظ تجارت خارجی بزرگترین بازار صادرات آلمان در منطقه است و تحولات احتمالی بویژه برای بخش متوسط صنعت آلمان بسیار ناگوار خواهد بود.
در سال گذشته رقم صادرات آلمان به ایران با وجود تحریم ها و مشکلات موجود بالغ بر ۴ میلیارد و پانصدمیلیون یورو بود.
اتاق صنعت و بازرگانی آلمان نیز از دولت آنگلا مرکل خواست تا با توجه به ارقام معاملات با ایران و اهمیت بازار این کشور، برای کاهش بحران با تمام توان اقدام کند.
فشار آمریکا
چندی پیش کمرز بانک دومین بانک بازرگانی مهم آلمان بر اثر فشار آمریکا و از بیم از دست دادن معاملات خود در بازار آمریکا مبادلات دلاری خود را با ایران متوقف کرد.
بانک ها و موسسات تجاری دیگری در آلمان به ملاحظه بازار وسیعی که در آمریکا دارند در مناسبات خود با ایران تجدید نظر کردند و یا سطح همکاری با ایران را کاهش دادند.
گزارش های منتشر شده در رسانه های آلمان حاکی از این است که دولت آلمان راسا اقدامی برای قطع معاملات با ایران انجام نداده است ولی موسسات مالی و صنایع این کشور با فشارهای گوناگون از سوی آمریکا روبرو هستند و بطور ضمنی تهدید می شوند که اگر در تحریم های گسترده علیه ایران مشارکت لازم نداشته باشند ممکن است به منافع تجاری آنها در بازار آمریکا لطمه وارد شود.
روزنامه "هاندلز بلات" مهمترین روزنامه اقتصادی آلمان به یک معامله بزرگ کمپانی زیمنس اشاره کرده و نوشته زیمنس در حال بستن قراردادی بالغ بر ۴۵۰ میلیون یورو با ایران است ولی به دلیل نگرانی از واکنش آمریکا از علنی کردن و یا صحبت از آن خودداری می کند.
