محدوده طرح ترافیک لندن دو برابر شد
محدوده طرح ترافیک لندن دو برابر شد
چهار سال پس از معرفی طرح پرداخت ورودیه برای تردد در نواحی مرکزی شهر لندن (طرح ترافیک)، از امروز، 19 فوریه، شعاع این محدوده دو برابر شده است.
برخی سیاستمداران در بریتانیا مخالف گسترش محدوده طرح پرداخت ورودیه در لندن هستند رانندگانی که می خواهند از خیابان های واقع در غرب شهر لندن عبور کنند باید به طور روزانه ورودیه ای معادل 15 دلار پرداخت کنند.
کن لیوینگستون، شهردار لندن، می گوید گسترده تر شدن محدودیت تردد خودروها باعث کم شدن تعداد آنها در این نواحی به میزان پانزده درصد و بهبود کیفیت هوای شهر خواهد شد اما انجمن های ساکنان و تجار این نواحی می گویند گسترش محدوده ممنوعه غیرضروری بوده است.
مسئولان حمل ونقل عمومی شهر لندن می گویند الزامی شدن پرداخت ورودیه برای تردد در مرکز شهر لندن باعث شده که تراکم خودروها در این بخش از پایتخت به میزان بیست درصد کاهش یابد.
بنابر این طرح رانندگان در لندن باید در روزهای غیرتعطیل هفته بین ساعت هفت صبح تا شش عصر برای ورود به مناطق مرکزی شهر با خودرو شخصی یا موتورسیکلت هشت پوند ورودیه بپردازند.
اینک محدوده طرح ترافیک لندن شامل نواحی غربی پایتخت از جمله محله های مرفه نشین "کنزینگتون"، "چلسی" و "ناتینگ هیل" هم می شود.
خودروهای امداد، تاکسی ها و دوچرخه ها از پرداخت ورودیه معافند و هدف از اجرای چنین طرحی ترغیب مردم به استفاده از وسایل نقلیه عمومی بوده است.
این درحالی است که استفاده از راه آهن زیرزمینی لندن، که قدیمی ترین راه آهن زیرزمینی در دنیاست، خالی از مشکل نبوده و مردم لندن در مجموع از خدمات آن راضی نبوده اند.
شهردار لندن گفته است که از درآمد حاصله از دریافت ورودیه، برای تهیه شماری بیشتری اتوبوس استفاده خواهد شد.
از جمله مخالفان طرح ترافیک در لندن شاغلان بخشهای خدماتی همچون دست اندرکاران کارهای ساختمانی و خرده فروشهایی همچون گلفروشها هستند که برای کار خود باید از وسیله نقلیه شخصی استفاده کنند.
ترافیک و آلودگی هوا
طرح ترافیک در لندن طرحی بلندپروازانه برای کاهش تردد شهری توصیف شده است. نظارت بر خودروهایی که در ساعات شلوغ در مرکز و غرب لندن تردد می کنند با استفاده از ردیاب های الکترونیکی صورت می گیرد.
منتقدان طرح ترافیک لندن می گویند محدود کردن تردد خودروها در مرکز شهر فقط باعث جا به جایی تراکم ترافیک به مناطق دیگر پایتخت خواهد شد.
اما طرفداران این طرح می گویند پراکنده کردن خودروها در محدوده ای بزرگتر باعث سریع تر شدن جریان ترافیک خواهد شد.
همه شهرهای بزرگ جهان عملا با مشکل ترافیک دست به گریبان هستند.
استیون اوانس، گزارشگر بی بی سی در امور بریتانیا، می گوید در هر دو حال استفاده از تکنولوژی پیشرفته برای ردیابی رانندگان در محدوده های ترافیک لندن باعث خواهد شد بسیاری از کشورها از این طرح پیروی کنند.
در حالی که شهرهای بزرگ جهان، از جمله پاریس و نیویورک، برای حل معضل ترافیک این شهرها به میزان موفقیت طرح پرداخت ورودیه در لندن چشم دوخته اند، اجرای طرحی مشابه در تهران نتوانسته معضل ترافیک این شهر را حل کند.