انفجار اتوبوس در زاهدان هجده کشته داد

وقوع انفجار در زاهدان چند کشته و زخمی برجای نهاده و در حالیکه مقامات امنیتی از بازداشت تعدادی از عوامل بمب گذاری خبر داده اند، یک نماینده مجلس خواستار برخورد دیپلماتیک با پاکستان شده است.
اتوبوس منفجر شده
اتوبوس منفجر شده حامل جمعی از کارکنان نیروی زمینی سپاه پاسداران بوده است

صبح روز چهارشنبه، 14 فوریه، یک اتومبیل بمب گذاری شده در یکی از محله های شهر زاهدان، مرکز استان سیستان و بلوچستان، در مسیر یک دستگاه اتوبوس متعلق به سپاه پاسداران منفجر شد و هجده کشته و تعدادی زخمی برجای گذاشت..

یک منبع نظامی محلی این انفجار را ناشی از قرار دادن تله انفجاری در مسیر یک اتوبوس متعلق به نیروی زمینی سپاه پاسداران اعلام کرده و گفته است که در این حادثه هجده نفر کشته و تعدادی دیگر زخمی شدند.

این حادثه در ساعت 6 و 37 دقیقه بامداد به وقت محلی روی داد و طی آن، یک دستگاه اتومبیل پیکان بمب گذاری شده در مسیر اتوبوس حامل کارکنان نیروی زمینی سپاه پاسداران در بلوار ثارالله منطقه احمدآباد زاهدان منفجر شد.

یک فرمانده محلی بمب گذاری را به "اشرار و معاندان نظم" نسبت داده است.

خبرگزاری فرانسه به نقل از شاهدان عینی گزارش کرده که چند موتور سوار مسلح راننده اتوبوس را وادار به توقف کردند و سپس پیکان بمب گذاری شده از راه دور منفجر شد، اما این گزارش از سوی منابع رسمی تایید نشده است.

ساعاتی پس از انتشار خبر بمب گذاری، خبرگزاری ایرنا از قول مقامات دولتی گزارش کرد که چند نفر در ارتباط با این بمب گذاری بازداشت شده اند.

به گفته سلطانعلی میر، مدیرکل سیاسی استانداری سیستان و بلوچستان، در پی وقوع انفجار در بلوار ثارالله، دو نفر از عوامل مرتبط با این عملیات توسط مردم و ماموران دستگیر شدند و از این دو نفر چند نارنجک دستی و دوربین فیلمبرداری به دست آمده است.

آقای میر افزوده است که با انجام عملیات شناسایی توسط ماموران امنیتی، سه نفر دیگر از عوامل بمب گذاری نیز بعدا بازداشت شدند.

مدیرکل سیاسی استانداری سیستان و بلوچستان همچنین اعلام کرده که روز گذشته، یکی از عوامل نا امنی های اخیر استان که از وی با عنوان عضو یکی از گروهکهای تروریستی نام برده در درگیری با ماموران کشته شده است.

'درخواست برخورد با پاکستان'

همزمان، خیرگزاری ایسنا اظهارات حسینعلی شهریاری، نماینده زاهدان در مجلس را در مورد حادثه بمب گذاری گزارش کرده است.

شهریاری نماینده زاهدان
نماینده زاهدان خواستار برخورد با پاکستان شده است


آقای شهریاری در سخنانی در مجلس این بمب گذاری را "به اشرار و قاچاقچیان کوردل به سرگردگی استکبار جهانی" نسبت داده و گفته است که هدف از این اقدام، ایجاد تفرقه قومی و مذهبی بوده است.

وی اظهار داشت که عوامل ایجاد نا آرامی در سیستان و بلوچستان در خاک پاکستان پناه می گیرند و خطاب به مسئولین سیاست خارجی گفت "چرا دیپلماسی خارجی ما با دولت پاکستان که خاک آنها پناهگاه اشرار و دشمنان نظام شده برخورد جدی نمی کنند؟"

این نماینده مجلس از دولت خواست امنیت را در منطقه مستقر کند.

استان سیستان و بلوچستان پیش از این هم شاهد نا آرامی هایی بوده است و از جمله سال گذشته، چند مورد گروگانگیری و درگیری مسلحانه با ماموران دولت در این استان گزارش شد.

ساکنان این استان را شیعیان و سنیان تشکیل می دهند و در گذشته، برخی گروه ها که خود را مدافع اهالی بلوچ و حامی پیروان اهل سنت در این منطقه می دانستند به اقدامات خشونت آمیز دست زده اند.

از جمله در ماه مارس سال گذشته، گزارش شد که مهاجمان مسلح در جاده زاهدان بیش از بیست نفر را کشته اند.

گفته شد که گروه جندالله، که ظاهرا یک سازمان سنی مخالف جمهوری اسلامی است، مسئول این حمله بوده است.

مقامات جمهوری اسلامی معمولا ریشه نا آرامی در مناطق مرزی را به عوامل خارجی و اشرار نسبت می دهند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.