اعطاى جایزه هلمن"همت به هفت نویسنده ایرانى

على اشرف درویشیان، از دریافت‌کنندگان جایزه هلمن–همت سازمان دیده‌بان حقوق بشر
على اشرف درویشیان، از دریافت‌کنندگان جایزه هلمن–همت سازمان دیده‌بان حقوق بشر

سازمان دیده‌بان حقوق بشر که مرکز آن در نیویورک است امروز اعلام کرد که به هفت نویسنده ایرانى جایزه هلمن–همت را اعطا مى‌کند. این جایزه به پاس مبارزه این نویسندگان براى توسعه و بهبود آزادى بیان به آنان داده مى‌شود.

در مجموع ۴۵ نویسنده از ۲۲ کشور جهان جایزه هلمن–همت سازمان دیده‌بان حقوق بشر را دریافت مى‌کنند. ۷  تن از این نویسندگان از کشور ایران هستند. این هفت نفر عبارتند از على اشرف درویشیان، نویسنده رمان و قصه‌هاى کودکان، شهرام رفیع‌زاده، شاعر و روزنامه‌نگار، روزبه میرابراهیمى، روزنامه‌نگار و محقق، آرش سیگارچى، روزنامه‌نگار و وبلاگ نویس، على افشارى، تحلیلگر سیاسى و فعال حقوق بشر، انصافعلى هدایت، روزنامه‌نگار و حسن زارع‌زاده اردشیر، روزنامه‌نگار.

هادى قائمى که به عنوان پژوهشگر با سازمان دیده‌بان حقوق بشر همکارى دارد در باره جایزه هلمن–همت  چنین توضیح داد: ”سازمان دیده‌بان حقوق بشر هر سال جایزه هلمن–همت را به نویسندگانى که در کشورهاى مختلف از سوى دولتشان تحت فشار و سانسور و آزار و اذیتهاى رسمى قرار مى‌گیرند اعطا مى‌کند.“

این جایزه به یاد نمایشنامه نویس آمریکایی لیلیان هلمن  و همراه همیشگی‌اش داشمیل همت رمان نویس اعطا مى‌گردد. هر دو نویسنده در سالهاى دهه ۱۹۵۰ زیر فشار و پیگرد بودند.

در لیست دریافت کنندگان جایزه هلمن –همت امسال نام ۹ نویسنده از کشور چین و ۸ نویسنده از ویتنام در کنار هفت نویسنده و روزنامه‌نگار ایرانى به چشم مى‌خورند. چرا بیشترین جوایز حقوق بشر به نویسندگان ایرانى، چینى و ویتنامى اهدا شده است؟

هادى قائمى در این باره گفت: ”دلیل این انتخاب این است که در این سه کشور بخصوص حق آزادى بیان به صورت گسترده‌اى پایمال مى‌شود که با کشورهاى دیگر قابل مقایسه نیست. بخاطر اینکه نقض آزادى بیان و فشارهاى گسترده روى نویسندگان بسیار زیادتر از کشورهاى دیگر است، در حد زندانى شدن و دادگاهى شدن و محکوم شدن.“

در اطلاعیه مطبوعاتى‌اى که سازمان دیده‌بان حقوق بشر به مناسبت اعطاى جوایز هلمن–همت انتشار داده، در مورد نویسندگان ایرانى دریافت‌کننده جایزه آمده است که آنان ”نویسندگان و تلاش‌گرانى هستند که تکاپوها و فعالیتهایشان بارها مورد سرکوب واقع شده است. آنان علاوه بر تجربیاتى که خود داشته‌اند، نماینده تعداد بىشمارى از نویسندگان و روزنامه‌نگارانى هستند که زندگى شخصى و حرفه‌اى‌شان در نتیجه سیاستهاى سرکوبگرانه دولتى در محدود کردن حوزه‌هاى بیان و نشر آسیب دیده است.“

در این اطلاعیه همچنین اشاره شده به اینکه وضعیت نویسندگان ایرانى از زمان انتخاب محمود احمدى نژاد به عنوان رییس جمهور بدتر شده است. مقامات مسؤول این دوره هدفمندانه و برنامه‌ریزى شده دست به سرکوب روزنامه‌نگاران زده‌اند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.