گفتگو با رئیس انجمن استادان ایرانی در آمریکا
گفته می شود بین جوامع مهاجر در آمریکا، ایرانیها از باسوادترینها هستند و بین دانشوران و دانشگاهیان و دانشجویان ممتاز این کشور، ایرانیها نه تنها از لحاظ تعداد حضور چشمگیری دارند بلکه از چهره
جشن فارغ التحصیلی دانشجویان ممتاز ایرانی در دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس های شاخص نیز به شمار می روند.در لس آنجلس، در حاشیه مراسم فارغ التحصیلی دانشجویان ممتاز ایرانی که در دانشگاه کالیفرنیا برگزار شد، پای صحبت کامران عابدینی، استاد مهندسی و صنایع در دانشگاه پلی تکنیک پومونا در کالیفرنیا و رئیس انجمن استادان و پژوهشگران ایرانی در آمریکا نشستیم:
ما آماری از تعداد استادان ایرانی که در دانشگاههای آمریکا تدریس می کنند نداریم اما می توانم بگویم که تنها در جنوب کالیفرنیا 86 نفر داریم که عضو انجمن استادان و پژوهشگران ایرانی اند.
به نظر من شاید به اندازه سه برابر این تعداد استاد و پژوهشگر ایرانی در این منطقه داریم که عضو انجمن نیستند.
می خواهیم به دانشجویان ایرانی یادآوری کنیم که ایرانی هستند و جامعه ایرانی از آنها پشتیبانی می کند
تنها در دانشگاه پلی تکنیک پومونا 22 استاد ایرانی داریم، دانشگاههایی مثل دانشگاه کالیفرنیا و دانشگاه کالیفرنیای جنوبی هم اقلاً به همین تعداد استاد ایرانی دارند.
سخنران همین برنامه ای که امروز داشتیم دکتر حمید شیروانی بودند که رئیس دانشگاه ایالتی کالیفرنیاست و اولین ایرانی است که رئیس این دانشگاه شده است.
در مورد دانشجویان هم همین تعداد دانشجوی ممتاز ایرانی که اینجا دید کسانی اند که لیسانس یا فوق لیسانس خودشان را با معدل بالای سه و نیم از چهار گرفته اند یا دبیرستان را با معدل چهار تمام کرده اند.
دوازده نفر از اینها با امتیاز بالاتر از دوهزار در آزمون ورودی دانشگاه قبول شده اند که چنین آماری را من در میان دیگر جوامع مهاجر در آمریکا ندیده ام.
جشن فارغ التحصیلی دانشجویان ممتاز ایرانی در دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس انجمن استادان و پژوهشگران ایرانی هم از طرف خودش و هم از جانب یاران انجمن به دانشجویان ممتاز ایرانی جوائزی اعطا می کند.
انجمن سه جایزه اصلی دارد؛ یکی جایزه پژوهشگر جوان (Young Scholar Award) است که به بهترین دانشجوی فارغ التحصیل دکترا داده می شود.
دیگری جایزه رهبری (Leadership) است برای اینکه دانشجویان ایرانی را تشویق به حضور در گروهها و باشگاههای ایرانی کنیم و یکی دیگر هم جایزه خدمات اجتماعی (Community Service) است که کسی که امسال برنده آن شد هزار و دویست ساعت در دبیرستان خدمات داوطلبانه انجام داده بود.
ما با این جوایز می خواهیم به دانشجویان ایرانی یادآوری کنیم که ایرانی هستند و جامعه ایرانی از آنها پشتیبانی می کند.
جشن فارغ التحصیلی دانشجویان ممتاز ایرانی در دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس انجمن استادان و پژوهشگران ایرانی در سال 1986 تشکیل شد.
این انجمن، نهادی صنفی است که هیچ دخالتی در مذهب و سیاست و مسائل نژادی ندارد و فقط به این دلیل تشکیل شده است که بین استادان و دانشمندان ایرانی رابطه ای برقرار شود.
این انجمن زمانی تشکیل شد که نسبتاً استاد ایرانی در دانشگاهها نداشتیم و من که خودم اینجا درس می خواندم، حتی یک استاد ایرانی اینجا نداشتیم.
اما همان زمان متوجه شدیم که چند تن از دانشجویان دکترا پس از وقوع انقلاب در ایران همینجا مانده و وارد دانشگاهها شده بودند و به کمک معنوی نیاز دارند.
ما این انجمن را تشکیل دادیم تا به دانشجویان ایرانی کمک صنفی بدهد.
انجمن اکنون در سراسر آمریکا فعالیت دارد، هرچند بیشتر اعضای آن در کالیفرنیا هستند، اعضایی هم در ایران و انگلستان و کانادا داریم.
هزینه انجمن از طریق حق عضویتی که اعضا می پردازند تأمین می شود و فعالیت انجمن بجز کمکهایی که به دانشجویان می کند و جوایزی که می دهد، بدین گونه است که سخنرانیهای مختلفی برگزار می کند و از استادان ایرانی می خواهد در رشته خودشان به زبان عامه سخنرانی کنند.
مثلاً کسی یک سلول سرطانی کشف کرده یا اینکه کشف یا اختراعی در رشته مهندسی کرده، به زبان عادی راجع به آن صحبت می کند تا هم استادان دیگر رشته ها با آن آشنایی پیدا کنند هم دیگر افراد جامعه ایرانی.