طرح محدودیت پذیرش دانشجویان دختر در دانشگاهها

محدودیت در پذیرش دانشجویان دختر

گروه اجتماعی- سمیه نصرتی: با افزایش آمار ورودی دانشجویان دختر نسبت به دانشجویان پسر در چند سال اخیر، عده‌ای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای افزایش ورودی پسران به دانشگاه‌ها درصدد تهیه راهکار و برنامه‌ای جدید بوده و طرحی را در این باره تهیه و ارائه داده‌اند.



روز گذشته عده‌ای از نمایندگان طرح خود را در مجلس ارائه دادند که این طرح که به استناد آمار سال تحصیلی 79-78 تهیه و تدوین شده است، نشان می‌دهد آمار پذیرش دختران نسبت به پسران پیشی گرفته به طوری که در حال حاضر 65 درصد دانشجویان دختر و 35 درصد پسر هستند.
به اعتقاد این گروه از نمایندگان این مساله و این شیوه ورود به دانشگاه می‌تواند خطرات بسیاری را برای کشور به همراه داشته باشد که دولت و مجلس باید هر چه زودتر توجهی جدی به این قضیه داشته باشند.
این طرح که چند سال پیش و یک بار در مجلس ششم هم مطرح شده بود، خیلی زود با واکنش وزارت علوم و بسیاری از محققان و سیاستمداران مواجه شد و حتی به طرح مساله به صحن علنی نیز نکشید. اما این‌بار عده‌ای از نمایندگان مجلس به استناد آمار همان سال (79-78) یک بار دیگر خواستار محدودیت جنسی ورود به دانشگاه شدند.
به گفته این گروه از نمایندگان به ازای هر دانشجوی دانشگاه دولتی در سال معادل یک میلیون و 600 هزار تومان از بیت‌المال هزینه می‌شود که دختران هر چه قدر هم تحصیل‌کرده باشند، با توجه به شرایط فرهنگی و اجتماعی، نمی‌توانند در همه جای این کشور خدمت کرده و مشغول به کار شوند و این به معنای هدر رفتن بیت‌المال است.از دیگر دلایل این نمایندگان برای اعمال محدودیت جنسی ورود به دانشگاه‌ها، بالا رفتن سن ازدواج و افزایش طلاق است که این گروه معتقدند افزون شدن تعداد فارغ‌التحصیلان دختر در دانشگاه‌ها نسبت به پسرها، سن ازدواج و آمار طلاق را افزایش داده است.
این گروه از نمایندگان قداست خانواده را یادآور شده و احترام به ارکان خانواده را یکی دیگر از دلایل طرح این مساله عنوان کرده‌اند.
به اعتقاد آنان قداست خانوادگی که وجه امتیاز اسلام به دیگر ادیان و کشور ما به کشورهای غربی است، نباید به این سادگی شکسته شود. براساس این طرح، وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی ملزم خواهند شد که اجرای تعادل پذیرش براساس جنسیت را اعلام کنند.
زادعلی طهماسبی نماینده لردگان و طراح این موضوع با ارائه این طرح به خبرنگار پارلمانی «تهران‌امروز» معتقد است: واقعیت‌ها را باید پذیرفت. وقتی دختران بدون اجازه پدر و همسر خود نمی‌توانند کار کنند و به شهرهای دور بروند، ‌تخصص آنها به حال مملکت هیچ تاثیری ندارد.
به گفته این نماینده مجلس فقط تحصیلات دختران موجب افزایش اختلاف‌های خانوادگی و شکسته شدن حرمت خانواده می‌شود.در مقابل شهریار مشیری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هفتم معتقد است، اساس انتخاب دانشجویان در مراکز آموزش عالی باید برتری علمی و شایستگی و توانایی‌های علمی و عملی در میان دختران و پسران باشد.
به گفته وی اعمال این نوع تبعیضات مربوط به زنان قرون‌وسطی است و در حال حاضر جهان نگاه جنسیتی را نمی‌پذیرد.از سوی دیگر انوشیروان محسنی بندچی، نماینده چالوس و نوشهر در مجلس هفتم تاکید دارد برخی از رشته‌ها مردانه است و طبیعی است وزارت علوم و تحقیقات از دانشجویان مرد در این رشته‌های خاص استفاده می‌کند و در رشته‌های زنانه نیز همین اتفاق رخ خواهد داد.
طرح مذکور در شرایطی مطرح شده که اعتراض گروهی دیگر از نمایندگان مجلس را برانگیخته است. این طرح در شرایطی اعلام می‌شود که در سال 79 و با طرح نخستین‌بار این مساله تاکید شد فرصت ورود برای دختران و پسران به یک اندازه است و این پسران هستند که ترجیح می‌دهند به جای ورود به دانشگاه و پیوستن به خیل عظیم بیکاران فارغ‌التحصیل بعد از اتمام دوره متوسطه وارد بازار کار شده و از خیر تحصیل بگذرند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.