مرور هفته نامه های بریتانیا: ۲۱ ژانویه

در میان هفته نامه های این یکشنبه لندن، ساندی تلگراف بیشترین توجه را به رویدادهای مرتبط با ایران نشان داده است.

هفته نامه ساندی تلگراف در مقاله ای به قلم گتین چمبرلین می نویسد که محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران، ابتدا با افراطگرایی مذهبی و بلندپروازی های هسته ای اش باعث روی برگردان بقیه جهان از ایران شد و حالا با شکست های داخلی و ناکارایی اقتصادی دارد ایرانیان عادی را از خود گریزان می کند.

ساندی تلگراف می نویسد: "تصور کنید که رئیس جمهور ایران هستید. از خواب بیدار می شوید و می بینید که یک ناو هواپیمابر هسته ای آمریکا دارد به سمت شما می آید تا با سیستم دفاع ضد موشک خود از همسایگان شما در برابر موشکهای تان دفاع کند."

نویسنده ساندی تلگراف آنگاه به آقای احمدی نژاد اینطور دلداری می دهد که: "اما آیا این هفته بدی است؟ نه واقعاً. چون که شما تازه یک سیستم دفاع موشکی از روسیه تحویل گرفته اید. عراق توی مشت تان است و شما تازه از یک سفر دلپذیر به آمریکای لاتین برگشته اید که طی آن دوستان تازه ای پیدا کرده اید که مثل خود شما از شیطان بزرگ بیزارند."

ساندی تلگراف ادامه می دهد: "دارید خود را آماده می کنید که غرق تحسین شوید اما ناگهان متوجه می شوید که در عرض یک ماه قیمت گوجه فرنگی سه برابر شده و شما طرفداران تان را از دست داده اید."

ساندی تلگراف می نویسد اگر آقای احمدی نژاد کمتر به آمریکا رفته بود وبیشتر درباره روندهای دموکراتیک آن کشور مطالعه کرده بود، مجبور نمی شد که مثل جورج بوش پدر یا به عبارتی پدر جورج بوش حقایق را ازسخت ترین راه بیاموزد. این هفته نامه آنگاه حرف بیل کلینتون را به جورج بوش پدر در سال ۱۹۹۲ یاد آوری می کند که به آقای بوش گفته بود: "نادان! مشکل از اقتصاد است".

ساندی تلگراف در مقاله دیگری به قلم ملیسا کایت از قول لیام فاکس وزیر دفاع کابینه سایه حزب محافظه کار بریتانیا می نویسد که با توجه به شواهدی که به گفته او در مورد طرح ایران برای دامن زدن به شورشیگری در افغانستان به دست آمده، تهاجم دیپلماتیک تازه ای علیه ایران ضرورت دارد.

نویسنده ساندی تلگراف از قول آقای فاکس نوشته است: "ایران تاکنون کوشش خود را به حمایت از گروههای شیعه عراق در جنگ با نیروهای ائتلاف محدود کرده بود. اما اکنون شواهد اطلاعاتی حاکی از آن است که تندروهای ایران برای جلوگیری از حمله هوایی بالقوه نیروهای ایالات متحده به تاسیسات هسته ای آن کشور در صدد کمک به شورشیان افغانستان برآمده اند."

به نوشته ساندی تلگراف آقای فاکس خواهان دادن هشدار روشنی به هرات درباره عواقب بالقوه این مقامات شده است.

هفته نامه آبزرور در نقدی بر کتاب "لولیتا خوانی در تهران" نوشته آذر نفیسی، آن را روایتی از فرار زنان تحصیلکرده ایرانی از سرکوبی آیت الله ها از طریق تشکیل گروههای کتابخوانی و مطالعه آثاری مانند مادام بواری، غرور و تعصب، گتسبی بزرگ و لولیتا توصیف کرده است.

این هفته نامه از قول نویسنده کتاب، زندگی زیر سلطه یک نظام مذهبی را به "همخوابگی با مردی که از او نفرت دارید" تشبیه کرده و نوشته است که اعضای حلقه کتابخوانی با مطالعه آثاری از نویسندگان خارجی، خود را از مردانی که آزارشان می دادند، دور نگاه می داشتند.

این هفته نامه در صفحات مربوط به سفر و جهانگردی خود نیز در یک نوشته چند سطری به خاطرات یک خانم انگلیسی درباره فرارش از تهران به دنبال آغاز جنگ میان ایران و عراق در آغاز دهه هشتاد میلادی پرداخته که جذاب ترین بخش آن به اقامت یک شبه این خانم در کویت و اظهار عشق کویتی های احساساتی نسبت به او مربوط می شود.

هفته نامه ساندی تایمز در گزارشی خبر داده است که آژانسهای اطلاعاتی بریتانیا تمام کسانی را که از این کشور برای زیارت به مکه رفته بودند، زیر نظر داشتند. به نوشته این هفته نامه این اقدام برای گردآوری اطلاعات درباره فعالیهای سازمان القاعده صورت گرفته است.

شماره ویژه روز یکشنبه روزنامه ایندیپندنت نیز از آغاز دورتازه ای از مبارزه دولت افغانستان با تجارت تریاک خبر داده و اظهار نظر کرده است که این تحول بار دیگر سپاهیان بریتانیایی در افغانستان را در خط آتش قرار خواهد داد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.