روزنامه های بریتانیا: جمعه ۵ ژانویه

روزنامه های امروز چاپ لندن در گزارشهای جهانی خود به اوضاع ایران، عراق و سومالی توجه ویژه ای نشان داده اند و مهمترین تحولات سیاست داخلی آمریکا را نیز با دقت دنبال کرده اند.
روزنامه های بریتانیا
روزنامه های بریتانیا

روزنامه دیلی تلگراف در مقاله ای به قلم مایکل برلی زیر عنوان "یک ایرانی که خواهان فرارسیدن آخرالزمان است" نوشته است: "یکی از کسانی که در سال ۲۰۰۷ نامش را زیاد خواهیم شنید محمود احمدی نژاد رئیس جمهورایران است."

دیلی تلگراف آنگاه پس از تشریح برخی خصوصیات ظاهری و سوابق آقای احمدی نژاد می نویسد: "در همان حال که او سرگرم فریب دادن جامعه جهانی است؛ دانشمندانش سعی دارند پیش از آنکه آمریکا یا اسرائیل بتواند تاسیسات اتمی ایران را نابود یا ناکارآمد کنند، برای او بمب اتمی بسازند. و او در حالیکه چشمانش از شیطنت برق می زند، کلمات ناراحت کننده ای بر زبان جاری می کند."

این روزنامه آنگاه به نقل از نشریه اسپکتیتور ادامه می دهد: "ممکن است آقای احمدی نژاد از حمله ای به تاسیسات اتمی ایران استقبال هم بکند. زیرا چنین اتفاقی یک حمله تلافی جویانه علیه اسرائیل را با یک سلاح اتمی که از طریق روسیه به دست آمده توجیه خواهد کرد."

نویسنده دیلی تلگراف سپس ضمن مقایسه آقای احمدی نژاد با شخصیتهایی نظیر پل پت که رژیمش هزاران نفر را در کامبوج سر به نیست کرد، این طور اظهار نظر کرده است که در هر حال، آقای احمدی نژاد از یک نظر بی همتاست: نه از این نظر که خواهان محو اسرائیل است. بلکه از آن رو که فعالانه به دنبال ایجاد یک نبرد آخر الزمانی میان از دید خودش درستکاران و خطاکاران است تا ظهور امام دوازدهم را تسریع کند.

این روزنامه آنگاه ضمن تشریح وضعیت انفجار آمیز انباشت و اعزام امکانات نظامی در منطقه خلیج فارس، نوشته است تنها یک نفر می توانست جهان را به این مرحله دورانساز برساند. و او کسی نیست جز محمود احمدی نژاد با آن لبخند حاکی از خونسردی اش.

روزنامه گاردین مهمترین گزارشهای جهانی خود را به دو موضوع آغاز حرکت دموکراتهای آمریکا برای تصرف کامل قدرت سیاسی در کنگره آمریکا و تکذیب سابقه جاسوسی سر اسقف آینده کلیسای کاتولیک ورشو پایتخت لهستان اختصاص داده و در گزارش دیگری از کمک ناوگان آمریکا برای به دام انداختن ستیزه جویان اسلامگرا در موگادیشو خبر داده است.

فایننشال تایمز نیز در گزارشی در همین باره از توافق ضمنی آمریکا برای حمایت از دولت انتقالی سومالی خبر داده و نوشته است که خانم رایس وزیر خارجه آمریکا وضعیت فعلی را "موقعیتی تاریخی" برای بهبود اوضاع در کشور جنگزده سومالی توصیف کرده است.

روزنامه تایمز در گزارشی درباره اوضاع سیاسی در آمریکا نوشته است که همکاری وعده داده شده میان دموکراتها و جمهوریخواهان در کنگره، دیروز حتی پیش از آنکه شروع شود، بخاطر اختلافات در مورد نحوه عمل آمریکا در عراق، عملا برهم خورد.

این روزنامه در گزارش دیگری استعفای جان نگروپونته رئیس اداره امنیت داخلی آمریکا و انتصابش به معاونت کاندالیزا رایس وزیر امور خارجه را نوعی تنزل رتبه توصیف کرده است.

ایندیپندنت نیز گزارش اصلی صفحه اول خود را به اوضاع عراق اختصاص داده و در عنوان درشت خوش بینانه ای از پیداشدن "یک طرح صلح واقعا تازه" در عراق خبر داده است.

این روزنامه در مقاله ای به قلم علی علاوی معاون پیشین وزیر دفاع عراق به تشریح این طرح پرداخته و نوشته است که اگر اراده سیاسی برای ایجاد آرامش در عراق وجود داشته باشد، عناصر لازم برای ایجاد صلح در آن کشور وجود دارد.

 
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.