اعتراض دانشمندان آمریکا به دخالت مقامات دولتی در کار علمی
![]() |
| به اعتقاد دانشمندان آمریکا، دولتمردان برای حفظ موقعیت سیاسی خود واقعیات محیط زیست را تحریف می کنند |
امضا کنندگان سند که 52 تن از برندگان جایزه نوبل در میان آنها هستند، از حاکمیت خواسته اند که به استقلال علمی احترام بگذارد.
به نظر اتحادیه دانشمندان آمریکایی ارقام و داده های علمی به خاطر منافع سیاسی دستکاری می شوند. گفته می شود که برخی از سیاستمداران از دانشمندان انتظار دارند که نظرات علمی خود را به خاطر مسائل سیاسی تغییر دهند.
فهرستی مفصل نشان می دهد که مقامات دولتی در امور علمی دخالت کرده و آنها را به دلخواه تغییر داده اند. عرصه های علمی مسائل متنوعی از گرمایش محیط زیست تا آموزش جنسی را در بر می گیرد.
مدافعان سند منتشر شده می گویند که دولت آمریکا در سالهای اخیر به عرصه های علمی تعرض کرده است، بدون آنکه هیچگاه با اعتراض و مقاومت کنگره روبرو شود.
دکتر پیتر گایک مدیر مؤسسه مطالعات رشد و امنیت عقیده دارد که دخالت سیاست در علم، به هر دو عرصه آسیب می زند.
او می گوید: "در چند سال اخیر سیاستمداران در برخی از مسائل بسیار مهم واقعیت ها را به صورتی نارسا به جامعه انتقال داده اند، به ویژه در زمینه های: روند گرمایش زمین، صلح بین المللی و منابع آب."
مایکل هالپرن از سوی مؤسسه ناشر سند بالا گفته است که هزاران دانشمند و پژوهشگر صرف نظر از دیدگاه های سیاسی خود از سند حمایت کرده اند.
اتحادیه دانشمندان ابراز امیدواری کرده است که کنگره تازه آمریکا که در ماه ژانویه شروع به کار خواهد کرد، با جدیت بیشتری از استقلال علم و پژوهش علمی در برابر تعرضات سیاستمداران پاسداری کند.
