خواب سنگین ما و تهدید جدی فیفا
مذاکرات فشرده کیومرث هاشمى با مقامات فیفاگرچه با این دستاورد همراه بود که مسئولین این فدراسیون بینالمللى اصلاح اساسنامه توسط ایران را بپذیرند اما مشکل برسر اداره فدراسیون تا زمان برگزارى انتخابات همچنان پابرجاست.
سپبلاتر هم در اظهارات کوتاه خود به این نکته اشاره کرده و گفته مدیریت فدراسیون، پرسشى است که هنوز بىپاسخ مانده.
طبیعى است که سازمان تربیتبدنى نمىخواهد کمیتهاى اداره امور را در دست گیرد که اولاً، مورد تأیید نباشد و ثانیاً، رفتار غیرقابل پیشبینى داشته باشد. اگر اعضاى این کمیته توسط فیفا انتخاب شوند، قطعاً از قبل با مسئولین سازمان در این باره هماهنگ نمىشود. سه فرد منتخب فیفا اختیارتام خواهند داشت و تأیید صلاحیت نامزدهاى انتخابات نیز برعهده کمیته عادىسازى خواهد بود.
تا پیش از این اما نامزدها باید از صافى سازمان تربیتبدنى مىگذشتند. این سازمان بود که صلاحیت کاندیداها را احراز مىکرد و اگر تشخیص مىداد، نامزدى را رد صلاحیت مىکرد و مانع حضورش مىشد. مشابه این اقدام را در انتخابات برخى از فدراسیونها که اخیراً برگزار شده مىتوان یافت اما با روى کار آمدن کمیته مورد تأیید فیفا، شاید حتى رئیس سابق فدراسیون نیز در صورت کاندیداتوری، تأیید صلاحیت شود، بنابراین جاى تعجب ندارد که سازمان همچنان مقاومت کند. سپبلاتر اعلام کرده که روز سهشنبه منتظر پاسخ ایران است. او به صراحت گفته که ایران باید تمامى شرایط فیفا را بپذیرد وگرنه جام ملتها را از دست مىدهد. فرصتى هم باقى نیست.
اکنون توپ به زمین علىآبادى افتاده و مرد شماره یک ورزش ایران باید بگوید که با این خواسته موافق است یا خیر؟ مىپذیرد کمیته «عادىسازى شرایط» دور از چشمان نظارتى سازمان فعالیت کند و زمینهساز انتخابات شود یا با این اقدام مخالف است؟ آیا علىآبادى همچنان این خواسته فیفا را دخالت در امور داخلى مىداند؟-Advertisemnet-
پاسخ تمامى این پرسشها تا روز سهشنبه مشخص مىشود و مشمول گذر زمان نیز نخواهد شد. اکنون رودرروى علىآبادی، نه محمد دادکان، که تشکیلات قوى و پرنفوذى قرار دارد و فوتبال ایران بسته به تصمیمى سرنوشتساز از سوى مرد شماره یک است.
اگر تا دیروز سازمان، تهدید فیفا را جدى نمىگرفت و مسئولین فدراسیون هم خبر از حل مسأله مىدانند، امروز اما همه به روشنى دریافتهاند که اگر اولتیماتومى داده مىشود، جدى است، اگر ضربالاجلى تعیین مىشود باید حسابش را دقیق داشت و اگر خواستهاى هست، باید به شکلى منطقى به آن پاسخ گفت.
به نظر مىرسد منطقىترین راه پذیرش خواسته فیفا، تشکیل کمیته عادىسازى شرایط است. با پذیرش این خواسته مىتوان ابتدا خطر را از فوتبال دور کرد و سپس برسر اعضاى آن چانه زد. از سه فرد ذکر شده، یعنى خبیری، غفارى و صفایى فراهانی، سازمان با نفر سوم، حالا به هر دلیل، موافق نیست. غافل از اینکه صفایى فراهانى فرد معتمد ای.اف.سى به شمار مىرود.
سازمان باحضور غفارى و خبیرى در کمیته عادىسازى مشکلى ندارد اما با توجه به خصوصیات فراهانى و اینکه او مستقل عمل مىکند و چندان اهل تعامل نیست، سازمان در بیم همان مسألهاى است که در ابتدا ذکر شد و آن غیرقابل پیشبینى بودن رفتار اوست.
فرصت تنگ است و ظاهراً راه دیگرى باقى نمانده...