قرص‌هایی برای دوپینگ در شبهای امتحان

دو دوست در کتابخانه روبه‌روی هم نشسته‌اند. پس از مدتی، یکی از آن دو، پیشنهاد استراحت می‌دهد، اما دیگری با همان قوت، کارش را ادامه می‌دهد. تفاوت این دو آن است که نفر دوم از «قرص‌های باهوشی» استفاده کرده که باعث افزایش تمرکز، هشیاری و تقویت حافظه کوتاه‌مدت او شده است. با پایان جهنم امتحانات پایان ترم دانشجویان آمریکایی، به نظر تعداد افراد سالمی که از این‌گونه داروها استفاده می‌کنند، چند برابر شده است.

به گزارش سرویس بین‌الملل «بازتاب»، روزنامه واشنگتن پست نوشت: بنا بر تحقیقات، استفاده از این داروها در سطح دبیرستان‌ها نیز شیوع داشته است، به‌ گونه‌ای که در سال 2002، بیش از هفت میلیون آمریکایی از چنین داروها و نسخه‌های پزشکی استفاده کرده و 6/1 میلیون نفر آنان از دانشجویان بوده‌اند. یکی از گام‌های اولیه برای دانش‌آموزانی که وارد کالج و دانشگاه می‌شوند، آشنایی با چنین داروهایی است.

گستردگی این داروها، دانشگاه‌هایی مانند «ویرجینیا»، «دیستریکت»، «مری‌لند» و «دلویر ماساچوست»، «کانکتویت»، «میشیگان»، «ایندیانا» و «میسوری» را در بر می‌گیرد.
این قرص‌ها در بسیاری دانشگاه‌ها به قیمت هر قرص، سه تا پنج دلار یافت می‌شود که البته معمولا به دانشجویانی که دارای نسخه پزشک هستند، رایگان داده می‌شود.

نسل اول قرص‌های حافظه، بسیار رایج بودند و فروش نهایی آنها، تنها در چهار سال به بیش از 300 درصد رسید؛ یعنی چیزی حدود 6/3 میلیارد دلار در سال گذشته. این قرص‌ها که بیشتر برای بیماران دارای مشکلات ذهنی همچون کندذهنی و... پرخوابی و... تجویز می‌شود، در افراد سالم تأثیراتی مانند تقویت حافظه کوتاه‌مدت، افزایش هشیاری و تمرکز را داراست و برای دانشجویانی که بر پایان‌نامه‌های پیچیده کار می‌کنند و یا می‌خواهند، شب‌های امتحان را بیدار بمانند، مفید است.

در تحقیقی که مؤسسه داروهای آزاد آمریکا انجام داد، مشخص شد که 25/2 میلیون نفر از دانش‌آموزان بین کلاس اول تا 12، بدون تجویز پزشک، از این‌گونه داروها برای مثال؛ «ریتالین» استفاده می‌کنند؛ یعنی چیزی حدود یک نفر در هر ده نفر.

این قشر از مردم کاملا متفاوت از دیگران هستند؛ از کسانی که انگیزه‌ای برای این کار ندارند، تا کسانی که انگیزه فوق‌العاده‌ای دارند و همیشه هم در گوشه کلاس نشسته و ممکن است، شاگرد اول کلاس نیز باشند.
بیشتر دانشجویان، علت را فشار درسی از سوی اساتید و دانشگاه اعلام می‌کنند که اگر به سختی مطالعه نکنند، توانایی پشت سر گذاشتن امتحانات را ندارند.
با توجه به این‌که در برخی از این داروها، «آمفتامین» نیز وجود دارد، استفاده آنها برای بچه‌ها، می‌تواند، زیان‌های بسیاری برای آنان داشته باشد.

هم‌اکنون، انرژی و الگوهای تفکر با نام حالات جایگزین، مغز انسان را با استفاده از مواد شیمیایی، مدت بیشتری فعال نگه می‌دارند.
کافئین نیز مانند قهوه در میان عرب‌ها، چای در چین و شکلات در دنیای جدید، جای خود را باز کرده و در برابر الکل، کوکائین و تنباکو ایستاده‌ است.

آمفتامین‌ها نیز که نوعی مواد مخدر هستند و ترکیبات فعال آن، «آدرال» و «ریتالین» است، نخستین بار در سال 1887 در آلمان کشف شد و دانشجویان طی نسل‌ها از این دارو با نام‌های «بنزدرین» و «دکسدرین» استفاده کرده‌اند.
اما چیزی که جدید است میزان، تنوع، کمیت و کیفیت مواد مورد استفاده است. البته این داروها، دارای عوارض جانبی نیز هستند که از جمله اختلال در کبد و افزایش احتمال خودکشی است که سال گذشته، عده زیادی دانشجو در کانادا به همین علت، دست به خودکشی زدند.

پزشکان در مورد استفاده از این داروها، به ویژه در میان کودکان، که مغزشان هنوز در حال پیشرفت است، به شدت هشدار می‌دهند و این در حالی است که آزمایش‌هایی بر موش‌های پر سن و سال، نتایج بسیار عالی را به همراه داشته است.

منبع : سایت بازتاب

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.