نتایج کاروان ورزشی ایران در بازیهای آسیایی

با گذشت حدود نه روز از آغاز پانزدهمین دوره بازیهای آسیایی کاروان ورزشی ایران به ۲ مدال طلا، ۸ مدال نقره و ۴ مدال برنز دست پیدا کرده و در جدول رده بندی مدالها در مکان هفدهم ایستاده است.
کاروان ایران در مراسم افتتاحیه بازیهای آسیایی

البته هنوز مسابقات بعضی از رشته هایی که ایران در آنها امید کسب مدال دارد، مثل کشتی آزاد و کاراته، شروع نشده و ورزشهای تیمی نیز به روزهای آخر خود نرسیده اند. اما بعضی رشته ها که کاروان ایران به کسب مدال طلا از سوی آنها بسیار امیدوار بود، مثل جودو و تکواندو، برگزار شده و این ورزشکاران عموما در کسب مدال طلا ناکام بوده اند.

تیم ایران در حالی در پایان نهمین روز بازیهای آسیایی دوحه در مکان هفدهم ایستاده که سابقه دوم شدن در بازیهای آسیایی را دارد. البته این مقام دومی برمی گردد به بازیهای آسیایی ۱۹۷۴ میلادی تهران که تیم ایران که میزبان بازیها بود موفق شد ۳۶ مدال طلا، ۲۸ مدال نقره و ۱۷ مدال برنز کسب کند و بعد از کاروان ‍ژاپن در جای دوم بایستد.

ایران در بازیهای آسیایی سال ۱۹۷۸ به دلیل همزمانی با روزهای انقلاب ایران شرکت نداشت. اما در شش دوره بعد از آن عموما بین هفت تیم اول بازیها بوده است. کاروان ورزشی ایران در بازیهای آسیایی ۱۹۸۲ دهلی مقام هفتم، ۱۹۸۶ سئول مقام چهارم، ۱۹۹۰ پکن مقام پنجم، ۱۹۹۴ هیروشیما و ۱۹۹۸ بانکوک مقام ششم و ۲۰۰۲ بوسان مقام دهم را کسب کرده است. در آخرین دوره این بازیها در بوسان کره جنوبی کاروان ایران توانست ۸ مدال طلا، ۱۴ مدال نقره و ۱۴ مدال برنز کسب کند.

 

 یکی دیگر از دلایل پایین بودن رتبه ایران در این بازیها کم بودن تعداد مدالهای طلاست، تا جایی که تا پایان روز نهم تنها طلایی های کاروان ایران، حسین رضازاده وزنه بردار ایرانی و دارنده چند مدال طلای جهان و المپیک و یوسف کرمی تکواندوکار ایرانی است
 

 

در حسرت طلا

اما نتایج کاروان ورزشی ایران در دوحه تا پایان روز نهم تا حدودی نارضایتی مردم و رسانه های ایران را به دنبال داشته است. گرچه کفاشیان دبیر کمیته ملی المپیک ایران که سرپرست کاروان اعزامی به دوحه است، نتایج ورزشکاران ایران تا اینجای مسابقات را مطابق پیش بینی ها دانسته است.

کفاشیان پیش از بازیهای دوحه پیش بینی کرده بود که کاروان ایران ۴۴ مدال کسب خواهد کرد که به عقیده کارشناسان ورزشی بعید است ایران بتواند بیش از ۳۵ مدال کسب کند. یکی دیگر از دلایل پایین بودن رتبه ایران در این بازیها کم بودن تعداد مدالهای طلاست، تا جایی که تا پایان روز نهم تنها طلایی های کاروان ایران، حسین رضازاده وزنه بردار ایرانی و دارنده چند مدال طلای جهان و المپیک و یوسف کرمی تکواندوکار ایرانی است.

در بازیهای آسیایی مانند بازیهای المپیک رده بندی تیمها ابتدا بر اساس تعداد مدالهای طلا و بعد از آن بر اساس تعداد مدالهای نقره و برنز تعیین می شود. بنابراین تیم ایران در صورت کسب چند مدال طلا در روزهای آینده می تواند به صعود در جدول توزیع مدالها امیدوار باشد.

محمود میران پس از شکست از حریف کره ای
محمود میران جودوکار ایرانی که یکی از امیدهای این کشور برای کسب مدال طلا بود پس از شکست در مقابل حریف کره ای به مدال نقره بسنده کرد

یکی از اولین رشته هایی که در اولین روزهای بازیها امید کسب مدال طلا داشت، رشته جودو بود. اما جودوکاران ایرانی موفق به این کار نشدند و حاصل کار آنها ۳ مدال نقره (رودکی، میراسماعیلی و محمود میران) و یک مدال برنز (حاجی آخوندزاده)‌ بود.

بعد از آن نوبت به وزنه برداری رسید که یکی از رشته هایی است که همواره در بازیهای آسیایی و المپیک مدالهایی برای کاروان ایران کسب می کند. اما در این دوره و با توجه به ماجرای دوپینگ وزنه برداران ایرانی و محرومیت وزنه برداری ایران، تنها حسین رضازاده وزنه بردار سنگین وزن ایرانی اجازه حضور در مسابقات دوحه را داشت که او هم مثل بیشتر مسابقات چند سال گذشته به راحتی توانست مدال طلا را بدست بیاورد.

ماجرای تکواندو

ورزش دیگر مدال آور کاروان ایران ورزش تکواندو بود. هادی ساعی تکواندو کار ایرانی که مدال طلای المپیک آتن را نیز دارد یکی از شانسهای مسلم ایرانی ها برای کسب مدال طلا در دوحه به شمار میرفت که او هم موفق به این کار نشد و به مدال نقره رضایت داد.

در رشته تکواندو دو ورزشکار دیگر ایرانی (مهدی بی باک و بهزاد خداداد) نیز به فینال اوزان خود رسیدند. ولی هر دو در فینال شکست خورده و مدال نقره را بر گردن آویختند و یک تکواندوکار دیگر ایرانی (خداداد) نیز به مدال برنز رسید. البته دیدار فینال مهدی بی باک در برابر تکواندوکار قطری حواشی بسیار زیادی داشت.

یوسف کرمی
یوسف کرمی موفق شد ناکامی ناباورانه تکواندو کاران دیگر ایرانی در دوحه را جبران کند و با پیروزی بر حریف کره ای بر سکوی قهرمانی بایستد

اعضای تیم ایران به نحوه قضاوت داور شدیدا اعتراض داشتند، به نحوی که رئیس فدراسیون تکواندوی ایران اعلام کرد بقیه تکواندوکاران ایرانی در اعتراض به نحوه داوری این مبارزه از ادامه مسابقات انصراف خواهند داد. البته این تصمیم با مخالفت کفاشیان، سرپرست کاروان ورزشی ایران، مواجه شد و تکواندوکاران ایرانی توانستند در روز بعدی بازیها به یک مدال طلا (یوسف کرمی) و یک مدال برنز (مهروز ساعی) دست یابند.

روز شنبه رقابتهای کشتی فرنگی نیز آغاز شد که در سه وزن اول دو کشتی گیر ایرانی (عابدین زاده و هاشم زاده) به قینال مسابقات رسیدند که هر دوی آنها در دیدارهایشان شکست خورده و به مدال نقره رضایت دادند. علی اشکانی کشتی گیر دیگر ایرانی در سه وزن اول که قهرمانی جهان را نیز در کارنامه اش دارد در اولین کشتی از حریف اهل کره جنوبی اش شکست خورد. روز یکشنبه چهار وزن دوم رقابتهای کشتی فرنگی برگزار می شود.

در دوچرخه سواری نیز کاروان ایران به ۲ مدال نقره (سهرابی و تایم تریل تیمی) دست یافت.

تیمهای قدرتمند

اما در ورزشهای تیمی، تیمهای ایران وضعیت نسبتا مناسبی دارند. تیم فوتبال ایران که در سه دوره از چهار دوره گذشته بازیهای آسیایی قهرمان شده و به مدال طلا دست پیدا کرده، به مرحله نیمه نهایی بازیها صعود کرده است و باید در روز سه شنبه (۲۱ آذر- ۱۲ دسامبر) با تیم قطر، میزبان بازیها، بازی کند.

 

وضعیت ورزشهای تیمی ایران
فوتبال - مرحله نیمه نهایی
والیبال - مرحله یک چهارم نهایی
بسکتبال - مرحله یک چهارم نهایی
هندبال - مرحله نیمه نهایی
واترپلو - در آستانه صعود به چهار تیم

 

تیم واترپلوی ایران نیز موفق شده در برابر قزاقستان (قهرمان چند دوره اخیر این بازیها) به تساوی رسیده و تیمهای قطر و فیلیپین را شکست دهد و شانس زیادی برای صعود به جمع چهار تیم دارد.

در بسکتبال نیز تیم ایران بعد از یک باخت ناباورانه در بازی اول در برابر اردن، موفق شد در بازی دوم تیم قدرتمند کره جنوبی را، برای اولین بار بعد از بیش از سی سال، شکست دهد و بعد از آن نیز در یک بازی یک طرفه بر بحرین غلبه کند. ایران در بازی بعدی خود از قطر میزبان بازیها شکست خورد، ولی با پیروزی در برابر سوریه در روز شنبه توانست یه مرحله بعد صعود کند.

تیم هندبال ایران نیز عملکرد مطلوبی داشته است. این تیم بعد از شکست در برابر کویت، قهرمان آسیا، و قطر، میزبان بازیها، توانست تیمهای عربستان، هنگ کنگ و سوریه را شکست دهد و به جمع چهار تیم برتر بازی های آسیایی صعود کند. تیم ایران در این مرحله باید بار دیگر با تیم قدرتمند کویت روبرو شود.

والیبال نیز یکی از رشته هایی است که اردوی ایران امید زیادی به آن دارد. تیم ایران در بازیهای آسیایی بوسان در سال ۲۰۰۲ به مدال نقره تیمی رسید. اما در این دوره با قرعه نامناسبی روبرو شده و باید در مرحله یک چهارم نهایی در روز دوشنبه با تیم کره جنوبی، قهرمان بازیهای بوسان، روبرو شود.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.