نشریات بریتانیا: شنبه نهم دسامبر

هشدار تونی بلر، نخست وزیر بریتانیا به مسلمانان افراطی این کشور در مورد احترام به ارزشهای دموکراتیک، تیرگی بیشتر روابط میان مسکو و لندن به دنبال بروز اختلافات دیپلماتیک تازه و تعلیق عضویت فیجی در جامعه کشورهای مشترک المنافع به دنبال وقوع کودتا در آن کشور از جمله مطالب روزنامه های امروز صبح چاپ لندن است.

روزنامه گاردین در شماره امروز صبح خود گزارشی را به چاپ رسانده که از حمایت تونی بلر از محدودیت استفاده از روبنده در مجامع عمومی حکایت دارد.

به نوشته این روزنامه آقای بلر با مخاطب قرار دادن مسلمانان افراطی تبعه بریتانیا، به آنها گفت که کوشش برای جذب شدن در جامعه بریتانیا بخشی از وظایف آنهاست.

گاردین می نویسد: تونی بلر به مسلمانان بریتانیایی هشدار داد که نباید ارزشهای اصلی دموکراتیک این کشور، از جمله اصول مدارا و احترام به قانون را زیرپا بگذارند.

به نوشته گاردین، آقای بلر گفت: "چیزی که بریتانیا را بریتانیا کرده، اصل مدارا و تحمل عقاید دیگران است. یا خود را با آن سازگار کنید، یا به اینجا نیایید. ما نفرت پراکنان را - صرف نظر از نژاد و مذهب و عقایدشان – نمی خواهیم."

روزنامه دیلی تلگراف در سرمقاله ای پیرامون اظهارات آقای بلر نوشته است: "چند فرهنگی، خود را به عنوان وسیله ای برای ارج نهادن به عقاید دیگران جلوه می دهد. در واقع چند فرهنگی دعوتی است از همه اقلیتها تا بتوانند از ستمهایی که بر آنها رفته شکایت کنند. اما هنگامی که این دیدگاه نسبت به جهان با بنیادگرایی مذهبی اصطکاک پیدا می کند، نتیجه امر، به معنای دقیق کلمه انفجار آمیز است."

این روزنامه در یکی از گزارشهای بین المللی خود از تعلیق عضویت فیجی در جامعه کشورهای مشترک المنافع بریتانیا خبر داده و نوشته است که به دنبال کودتای اخیر در فیجی که چهارمین کودتا طی بیست سال اخیر در آن کشور بود، جامعه کشورهای مشترک المنافع این کودتا را به عنوان "بی احترامی کاملی نسبت به دولت منتخب مردم" محکوم کرده و اعلام کرده است که تا زمان اعاده دموکراسی در فیجی از ارائه کمکهای مالی و فنی به آن کشور خودداری خواهد کرد.

روزنامه تایمز از مورد حمله قرار گرفتن منافع بریتانیا در روسیه خبر داده و از مورد آزار قرار گرفتن سفیر بریتانیا در مسکو و قطع اسرارآمیز برنامه های روسی بی بی سی از جمله این موارد نام برده است.

این روزنامه می نویسد: روز گذشته مقامات روسیه به آغاز کارزاری برای مرعوب کردن بریتانیا از طریق در پیش گرفتن یک رشته اقدامات ایذایی هماهنگ متهم شده اند.

نویسنده تایمز نوشته است که روابط مسکو و لندن که به دنبال قتل الکساندر لیتویننکو، یک جاسوس سابق پلیس مخفی روسیه، تیره و تار شده بود، با اختلافات دیپلماتیک تازه، بیش از پیش به تیرگی گرائیده است.

تایمز در سرمقاله ای تحت عنوان "آیا چیزی برای پنهان کردن دارند؟" شرح مفصلی از مانع تراشی مقامات روسیه بر سر راه تحقیقات قضایی درباره قتل آقای لیتویننکو ارائه کرده و در پایان به ولادیمیر پوتین رهبر روسیه هشدار داده است که: "آقای پوتین باید به خاطر داشته باشد که قدرت، مفسده انگیز است و در حکومتهای متمرکز، کسی را که در مرکز دایره قدرت قرار دارد فاسد می کند."

روزنامه ایندیپندنت در همین زمینه نوشته است که دولت روسیه کارزار روابط عمومی گسترده ای را برای مخدوش کردن چهره الکساندر لیتویننکو مامور سابق KGB که در لندن به قتل رسید آغاز کرده تا لطمات حیثیتی ناشی از متهم شدن به دخالت در این قتل را خنثی کند.

به نوشته این روزنامه، رسانه های تحت کنترل دولت در روسیه، پنج هفته پس از آغاز اتهامات وارده به آقای پوتین، در یک سلسله اقدام هماهنگ شده، آقای لیتویننکو را خیال پراز توصیف کرده اند و گفته اند که بحثها پیرامون مرگ او با هدف "لجن پراکنی" به روسیه صورت گرفته است.

 
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.