ورودآمپولهای یکماهه و قرصهای جدید پیشگیری از بارداری به ایران

آمپولهای یکماهه و قرصهای جدید پیشگیری از بارداری به کشور

خبرگزاری فارس: دو روش جدید پیشگیری از بارداری شامل آمپولهای پیشگیری از بارداری یکماهه و قرصهای جدید لوونورجسترول برای جلوگیری از بارداری پس از آمیزش وارد سیستم دولتی شده و از یکماه آینده در داروخانه های خصوصی نیز توزیع می‌شود.

محمد اسلامی، رئیس اداره تنظیم خانواده وزارت بهداشت با اعلام این خبر در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی فارس، افزود: توزیع آمپولهای پیشگیری از بارداری یکماهه اکنون در مراکز تنظیم خانواده 4 شهر کشور توزیع شده است و تا آخر سال این آمپولهای جدید در سراسر کشور و همه مراکز دولتی و خصوصی توزیع می‌شود.
وی ادامه داد:‌ آمپولهای پیشگیری از بارداری که اکنون در کشور موجود است، آمپولهای 3 ماهه هستند و ورود و توزیع این آمپولهای جدید به منظور تنوع محصولات و پاسخگویی به نیاز خانواده‌های مختلف وارد کشور شده است و ضریب اطمینان هر دو نوع این آمپولها بالای 99 درصد است.
وی گفت: آمپولهای جدید که با قیمت 400 تومان در داروخانه ها عرضه خواهد شد، بین 27 تا 33 روز از بارداری زنان جلوگیری می‌کند بنابراین برای تمدید هر دوره باید بین 3 روز قبل و 3 روز بعد برای تزریق آمپول جدید اقدام شود، ضمن اینکه هنوز هم آمپولهای 3ماهه در بازار وجود دارد و خانواده ها به دلخواه می‌توانند هر کدام از این روشها را انتخاب کنند.
اسلامی اضافه کرد: این آمپولها در واقع جایگزین قرصهای ضد بارداری هستند زیرا ممکن است خوردن هر روزه قرص کار سختی باشد یا مصرف روزانه قرص فراموش شود.
وی گفت: قرص لوونورجسترول نیز در واقع نوع جدید قرصهای ضد بارداری است که در داخل کشور هم تولید شده‌ و به عنوان اورژانس پیشگیری از بارداری و جلوگیری از بارداری پس از آمیزش کاربرد دارد، این قرصها در بسته‌های دوتایی عرضه می‌شود و مصرف هر یک از آنها تا 72 ساعت پس از آمیزش از بارداری جلوگیری می‌کند که از دانشگاهها خواسته شده توزیع این قرصها نیز در سه ماهه چهارم سال در کشور انجام شود.
رئیس اداره تنظیم خانواده وزارت بهداشت افزود: قرصهای HD ضدبارداری موجود در بازار هم خاصیت پیشگیری از بارداری پس از آمیزش را دارند اما با این تفاوت که باید 4 قرص آن در دو نوبت به فاصله 12 ساعت و در هر نوبت دو قرص مصرف شود اما قرصهای جدید در واقع کار 4 قرص HD را با عوارض جانبی کمتر و ضریب اطمینان بالا انجام می‌دهد.
وی گفت: روش دیگر پیشگیری از بارداری نیز یک روش کاشتنی جدید است که وسیله مورد نظر زیر پوست کاشته می‌شود و برای مدت 5 سال از بارداری جلوگیری می‌کند این روش البته هنوز در مرجله بررسی در دو استان کشور است و فعلا قصد توسعه آن را به شبکه بهداشت و درمان کشور نداریم.
اسلامی افزود: در زمان حاضر تقریبا همه روشهای پیشگیری از بارداری مدرن مانند استفاده از کاندوم، قرصهای پیشگیری از بارداری، استفاده از آمپول و نیز وازکتومی در کشور انجام می‌شود و در کنار آن آموزشهای روشهای پیشگیری از بارداری و بهداشت جنسی نیز برای زوجهای جوان از 12 سال گذشته در حال انجام است.
وی گفت: در این آموزشها نیز بر اساس نظر گیرندگان خدمت یکسری تغییراتی اعمال شده و روشهای پیشگیری از بارداری در ابتدای ازدواج و نیز روابط اجتماعی داخل خانواده هنگام ازدواج نیز به مباحث آموزشی اضافه شده است و بر این اساس یک مجموعه آموزشی آماده شده که از آذرماه استفاده از آن به صورت آزمایشی در دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز می‌شود.
رئیس اداره تنظیم خانواده وزارت بهداشت افزود:‌ قدم دیگر تدوین یک مجموعه آموزشی برای ارائه دهندگان خدمات پیشگیری از بارداری و تنظیم خانواده است این مجموعه آموزشی که بحثهای مشاوره خانواده هم در آن ادغام شده و تقریبا قدم به قدم همه مراحل و آموزشهای لازم برای پیشگیری از بارداری را آموزش می‌دهد تا 15 روز آینده چاپ و در اختیار ارائه دهندگان این خدمات قرار می‌گیرد.
اسلامی گفت: این ابزار جدید امکان مناسبی در کاهش بارداریهای ناخواسته و بارداریهای پر خطر در جامعه خواهد بود.
وی افزود:‌ برای بهبود خدمات وازکتومی در کشور نیز همه پزشکان ارائه دهنده این خدمت در کشور مورد پایش و ارزیابی دوباره قرار گرفتند و آنهایی که در ارائه خدمات آنها مشکلات وجود داشت مجبور به گذراندن دوره‌های آموزشی یک هفته‌ای و دو هفته‌ای شدند و پزشکانی که نخواستند در این دوره ها شرکت کنند از ادامه همکاری انصراف دادند، این کنترل به صورت دائمی هر دو سال یکبار توسط مربیان ارشد وزارت بهداشت انجام می‌شود تا همیشه از کیفیت ارائه خدمات وازکتومی در کشور مطمئن باشیم.
اسلامی گفت: برنامه تنظیم خانواده در کشور از زمان اجرای آن با قوت در حال اجراست و مشکلی از نظر محدودیت بودجه ندارد و همین امسال نیز بودجه این برنامه از 10 میلیارد تومان به 14 میلیارد تومان افزایش یافت و 40درصد بیشتر شد.
وی اضافه کرد: در زمان حاضر 60 درصد خانواده ها از روشهای مدرن پیشگیری از بارداری استفاده می‌کنند و 15 درصد دیگر نیز از روشهای پیشگیری از بارداری طبیعی استفاده می‌کنند، در میان این روشها استفاده از کاندوم و قرص ضدبارداری محبوبیت بیشتری دارد ولی استفاده از همه روشهای حتی روشهای جراحی بستن لوله در خانمها نیز در حال افزایش است ولی توصیه ما این است که از روشهای موقت بیشتر از روشهای دائمی استفاده شود.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.