جاسوس سابق روس در بیمارستانی در لندن درگذشت
جمعه گذشته پس از انتشار نخستین اخبار حاکی از مسمومیت این پناهنده ناراضی روس اعلام شدهبود، بخش ضدتروریسم پلیس کلانشهر لندن "اسکاتلند یارد" تحقیق درباره علت مسومیت وی را برعهده گرفته است.
درباره علت مرگ جانفرسای لیتویننکو که با عوارضی چون ریختن مو، نارسایی شدید کبد، ششها و قلب، لکنت زبانی و همچنین کاهش شدید گلبول سفید همراه بود، مواردی چون مسمومیت با گرد فلز "تالیوم"، مواد رادیواکتیو و داروهای شیمی درمانی مطرح شده است.
هیچیک از این علتها تاکنون به تابید مراجع رسمی نرسیده است.
افسر سابق اف.اس.بی که پیش از فروپاشی شوروی سازمان وی "کا.گ.ب" نام داشت، از دوستان "آنا پولیتوفسکایا" روزنامهنگار ناراضی مقتول در روسیه معرفی شده است.
وی که درباره عوامل قتل این روزنامهنگار تحقیق میکرد، از ۱۰آبان ماه پس از ملاقات با یک عامل مخفی در رستورانی ژاپنی در مرکز لندن مسموم شده بود.
گزارشهای غیررسمی حاکی است، درملاقات رستوران ژاپنی اسنادی حاوی مشخصات قاتلان پولیتوفسکایا تحویل لیتویننکو شده و از این رو وی احتمالا توسط عوامل حکومت روسیه مسموم شده است.
دولت روسیه اتهام دست داشتن درمسمومیت لیتویننکو را که هنگام مرگ ۴۳ سال داشت، قویا رد کرده است.