روزنامه های بریتانیا: سه شنبه ۲۱ نوامبر

روزنامه گاردین در یکی از گزارشهای خارجی خود به موضوع دعوت محمود احمدی نژاد رییس جمهور ایران از همتاهای سوری و عراقی خود برای گفتگو درباره بحران عراق پرداخته و نوشته است که این اقدام برای ارتقای موقعیت رئیس جمهور ایران از یک یاغی نافرمان به یک بازیگر مسئولیت شناس منطقه ای طرح ریزی شده است.
روزنامه های بریتانیا
روزنامه های بریتانیا

جاناتان استیل نویسنده گاردین همچنین پیش بینی کرده است که ممکن است این گفتگو ها پیشزمینه ای برای برگزارکردن یک دور گفتگوی دیگر با حضور نمایندگان ایالات متحده آمریکا باشد.

گاردین می نویسد که ایران هم با نوری المالکی نخست وزیر عراق و حزب الدعوه او و هم با بزرگترین حزب شیعی عراق یعنی مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق که در زمان حکوت صدام حسین در ایران مستقر بود روابط خوبی دارد.

در همین حال، دیلی تلگراف در گزارشی در همین باره، طرح گفتگوهای سه جانبه در تهران را ضدحمله آقای احمدی نژاد در مقابل طرحهای مشابه غربی توصیف کرده و نوشته است که از دید تهران، این نوعی سیاست بلوک سازی منطقه ای بدون امتیاز دادن به غرب است.

روزنامه ایندیپندنت در گزارش خود در این زمینه، به همزمانی برگزاری این دیدار را با اعلام نتایج انتخابات میان دوره و تغییر سیاستهای کاخ سفید و پنتاگون بعنوان مهمترین نکته اشاره کرده است.

فایننشال تایمز از قول منابع عراقی برنامه ریزی برای دیدار میان روسای حمهور ایران و عراق را تایید کرده اما حضور رئیس حمهوری سوریه و سه جانبه بودن گفتگو ها را تکذیب کرده است.

این روزنامه در عین حال به افزایش فشارهای داخلی و بین المللی بر دولت بوش برای آغاز گفتگو با ایران و سوریه نیز اشاره کرده است.

روزنامه تایمز در گزارشی به قلم تام بالدوین سه گزینه رویاروی جورج بوش رئیس جمهوری عراق را برای مقابله با بحران عراق مورد بررسی قرار داده است.

تایمز از این سه گزینه تحت عنوان اعزام نیروهای بیشتربه عراق، کاستن از تعداد نیروها و برنامه ریزی برای حضور درازمدت و بالاخره فراخواندن نیروها ی آمریکایی از عراق یاد کرده است.

نویسنده تایمز از آقای بوش نقل کرده است که او هنوز تصمیمی برای افزایش یا کاهش تعداد سربازان آمریکایی در عراق نگرفته و برای گرفتن هرتصمیمی با منابع متعددی مشاوره خواهد کرد.

تایمز یکی از سرمقاله های امروز خود را به موضوع بازسازی افغانستان اختصاص داده و از جمله نوشته است که کمک به بازسازی افغانستان برای تضمین یک پیروزی در درازمدت ضروری است.

در این سرمقاله آمده است که بزرگترین سرمایه ناتو در افغانستان این است که بیشتر افغانها موافق حضور نیروهای ناتو در آن کشور هستند و اناتو باید با استفاده از این موقعیت ثباتی را که برای آینده افغانستان لازم است تامین کند.

روزنامه دیلی تلگراف گزارش اصلی و یکی از سرمقاله های خود را به جنجال پیش آمده بر سر وضعیت الکساندر لیتوینکو یک مامور پیشین KGB که اینک شهروند بریتانیاست اختصاص داده است.

این سرهنگ سابق پلیس مخفی شوروی سابق و از مخالفان ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه که به نوشته دیلی تلگراف با سم تالیوم مسموم شده اکنون در شرایطی بحرانی در بیمارستان بستری است.

سرمقاله نویس دیلی تلگراف این رویداد را اقدام روسیه به مسموم کردن روابط خود با عرب توصیف کرده و آقای لیتوینکو را قربانی حمله ای دانسته که در مکانی عمومی صورت گرفته است.

این سرمقاله نقش داشتن آقای لیتوینکو در تحقیقات در باره قتل آنا پولیتکوسکایا روزنامه نگار کنکاشگر مخالف دولت پوتین را از عوامل موثر در سوء قصد به جان او برشمرده است.

 منبع : بی بی سی فارسی
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.