نگاهی به روزنامه های بریتانیا: دوشنبه ۲۰ نوامبر

روزنامه دیلی تلگراف در شماره امروز خود انتقاد ها از تونی بلر نخست وزیر بریتانیا را در مورد هزینه های جنگ علیه تروریسم بازتاب داده است.
روزنامه های بریتانیا

این روزنامه در گزارشی درباره کمکهای مالی به عراق و افغانستان و مخارج حنگ در آن دو کشور نوشته است در دو روز گذشته آقای بلر و گوردون براون وزیر خزانه داری از یک بودجه ۸۴۴ میلیون دلاری برای کمک به عراق، پاکستان و افغانستان سخن گفته اند.

این روزنامه در ادامه گزارش خود هزیه جنگ در افغانستان را یک میلیارد دلار و هزینه جنگ در عراق را پنج میلیارد دلار برآورد کرده و نوشته است که جنگ علیه ترور جمعا هفت میلیارد دلار برای مالیات دهندگان بریتانیایی خرج برداشته است.

روزنامه گاردین در گزارشی بقلم پاتریک وینتور از لاهور نوشته است که در آستانه دیدار آقای بلر از مناطق جنگی در افغانستان، ژنرال پرویز مشرف رئیس جمهور پاکستان خواستار تغییر رویه نیروهای ناتو در افغانستان شده و گفته است که ناتو نمی تواند تنها به زور اتکا کند. بلکه باید سازش سیاسی و تزریق میلیاردها دلار پول به اقتصاد فراموش شده افغانستان را هم بعنوان راه حلهایی برای حل مشکل افغانستان در نظر بگیرد.

این گزارش می افزاید که آقای بلر به هنگام دیدار از یکی از بزرگترین مساجد پاکستان گفته است که اطمینان دارد که برخوردی میان تمدنها صورت نخواهد گرفت بلکه تمدنها برای مقابله با ترور به اتحاد با یکدیگر روی خواهند آورد.

مهمترین ویژگی شماره ی امروز روزنامه تایمز، تغییر حروف آن پس از بیش از دو قرن است: تغییری که شکل این روزنامه را متفاوت از روزهای پیش نشان می دهد.

تایمز یکی از سرمقاله های خود را به تغییر چهره و بخصوص به تغییر فونت حروف این روزنامه ی ۲۲۱ ساله اختصاص داده است. تایمز مدعی است که با این چهره تازه، عناوین روزنامه جمع و جور تر شده و تشخیص مطالب خبری از مطالب تحلیلی و تفسیری که نظرات روزنامه و نویسندگان آن را بیان می کند آسانتر شده است.

به عقیده مدیران تایمز حروف تازه مورد استفاده ان روزنامه ضمن حفظ ویژگیهای سنتی حروف قبلی، روزنامه را که مدتی است قطع آن کوچکتر شده، بیشتر قابل خواندن می کند.

ایندیپندنت گزارش اصلی خود را به موضوعی کاملا انگلیسی اختصاص داده است که در آن یاد آوری می کند که یک سال و نیم پس از اعلام ممنوعیت شکار روباه، همچنان مراسم سنتی شکار دستجمعی روباه با استفاده از سگ های تازی بطور غیرقانونی و در لوای حفظ سنتها انجام می شود.

این روزنامه در مقاله اساسی خود در این مورد نظری دو پهلو را مطرح کرده و نوشته است: "در کار قانونگذاری، نه هرکاری که غلط است غیر قانونی است و نه هر کار غیرقانونی را می توان غلط به حساب آورد."

در زمینه سیاست بین الملل، ایندیپندت از در انزوا قرار گرفتن جورج بوش رئیس جمهوری آمریکا بدنبال انتخابات میان دوره ای خبر داده و نوشته است که نزدیکترین متحدان آقای بوش نیز از او بخاطر ناتوانی در شناخت ریشه آنچه به وضعیت کنونی انجامیده روی برگردانده اند.

و فایننشال تایمز نظر سازمان دیده بان حقوق بشر را درباره محاکمه صدام حسین نقل کرده است. به نوشته فایننشال تایمز، این سازمان که مقر آن در نیویورک است ابراز عقیده کرده است که محاکمه صدام و تعدادی از سران رژیم او با چنان خطاهایی همراه بود که رای نهایی را نا سالم جلوه می دهد.

این روزنامه، "فقدان هرگونه شواهدی در مورد برخی از اتهامات" را از جمله این خطا ها می داند.

روزنامه گاردین در گزارشی به قلم رابرت تت از تهران به موضوع جدا سازی دانشجویان دختر و پسر در دانشگاههای ایران پرداخته و نوشته است که تشکیل کلاسهای جداگانه برای دانشجویان بر اساس جنسیت آنها خواسته بنیادگرایان مذهبی است.

گاردین می نویسد: این خواسته که از پشتیبانی چهره های نزدیک به آیت الله خامنه ای رهبر مذهبی ایران برخوردار است در شرایطی مطرح شده است که آمارهای موجود نشان می دهد تعداد دانشجویان دختر در ایران از تعداد دانشجویان پسر بیشتر است.

گاردین می افزاید حجت الاسلام محمد محمدیان که در ارائه این طرح پیشقدم شده است، نماینده نهاد رهبری در دانشگاههای ایران است. این روزنامه می نویسد که آقای محمدی در یک سخنرانی گفته است که محیط دانشگاه به حد یک سالن مد تنزل کرده است.

گاردین ادامه می دهد: بر اساس قوانین اسلامی هم اینک نیر دانشجویان دختر و پسر در ردیفهای جدا از هم می نشینند و وزارت آموزش عالی ایران جداسازی بیشنر از این را غیر عملی و غیر لازم می داند.

 منبع : بی بی سی فارسی
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.