نخست وزیر بریتانیا وارد افغانستان شد

تونی بلر، نخست وزیر بریتانیا که به منطقه جنوب آسیا سفر کرده برای دیدار با نیروهای بریتانیایی به افغانستان سفر کرده است.
نیروهای بریتانیایی
ماموریت نیروهای بریتانیایی شامل استقرار امنیت و پاکسازی هلمند از شورشیان است

نفرات ارتش بریتانیا به عنوان بخشی از عملیات سازمان پیمان اتلانتیک شمالی - ناتو - در افغانستان در این کشور مستقر شده اند و تونی بلر، که پیشتر به پاکستان سفر و با مقامات ارشد این کشور ملاقات و گفتگو کرده است، صبح روز دوشنبه، 20 نوامبر، برای دیدار با آنان عازم جنوب افغانستان شد.

از سال 2002 تا کنون، این نخستین دیدار آقای بلر با نیروهای بریتانیایی مستقر در افغانستان است و در جریان آن، وی با تعدادی از نفرات ارتش بریتانیا که در نبردهای شدید با شورشیان مخالف دولت افغانستان شرکت داشتند ملاقات کرد.

وی از آنان به خاطر انجام ماموریت در افغانستان تشکر کرد و گفت که پهنه صحرای محل نبرد آنان با شورشیان افغان صحنه ای است که در آن امنیت آینده جهان رقم خواهد خورد.

آقای بلر سپس از جنوب افغانستان عازم کابل، پایتخت، شده و با حامد کرزی، رییس جمهوری، ملاقات کرد.

در حال حاضر واحدهایی متشکل از حدود 4500 از نفرات ارتش بریتانیا در ولایت هلمند، جنوب افغانستان، مستقر شده و ماموریت استقرار امنیت و پاکسازی منطقه از شورشیان مخالف دولت را برعهده دارند.

نیروهای بریتانیایی در نبردهای سنگین با شورشیان درگیر بوده اند و تا کنون 38 تن از نظامیان بریتانیایی در جنگ های افغانستان جان خود را از دست داده اند.

پیش از سفر به افغانستان، تونی بلر در سخنانی در پاکستان بر ادامه مبارزه با طالبان تاکید نهاد و گفت که "هیچکس نباید در تعهد ما نسبت به افغانستان کمترین تردیدی به خود راه دهد."

وی افزود که ادامه مبارزه با افراد وابسته به طالبان و القاعده و پیروزی در این نبرد برای حفظ امنیت جهانی اهمیتی اساسی دارد.

بریتانیا از جمله متحدان اصلی ایالات متحده در جنگ افغانستان است که در پاییز سال 2001 آغاز و به سرنگونی رژیم طالبان منجر شد.

با اینهمه، افراد وابسته به طالبان عملیات گسترده ای را در مخالفت با دولت مرکزی و نیروهای خارجی مستقر در افغانستان به اجرا گذاشته اند که در سال های اخیر شده گرفته است.

کمک برای بازسازی

نخست وزیر بریتانیا قبل از سفر به افغانستان در ملاقات با مقامات ارشد پاکستان، از جمله پرویز مشرف، رییس جمهوری، و شوکت عزیز، نخست وزیر، در باره روابط دو کشور و اوضاع منطقه با آنان گفتگو کرد.

بلر و مشرف
بلر و مشرف شکست شورشیان افغان را بخشی از مبارزه با تروریسم جهانی می دانند

وضعیت افغانستان از جمله تلاش برای خاتمه دادن به فعالیت شورشیان مخالف دولت، که گفته می شود برخی از آنان در خاک پاکستان پنهان شده اند، از جمله موضوع های مورد گفتگوی دو طرف بوده است.

روز یکشنبه اعلام شد که پاکستان و بریتانیا برای تقویت همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم به توافق دست یافته اند و هر دو طرف اعتقاد دارند که برای موفقیت در این زمینه، استقرار نظم و آرامش در افغانستان ضرورت دارد.

تونی بلر در عین حال تاکید ورزید که شکست طالبان تنها از طریق عملیات نظامی به دست نمی آید بلکه مستلزم اتخاذ "استراتژی وسیعتری" در این زمینه است.

تونی بلر خواستار جریان یافتن کمک های عمده بین المللی برای بازسازی افغانستان به خصوص مناطق جنوب شرقی این کشور شد که مرکز نفوذ و عملیات طالبان محسوب می شود.

وی نیاز به تخصیص منابع بیشتر به بازسازی افغانستان را به سیاست آمریکا موسوم به برنامه یا طرح مارشال در پایان جنگ دوم جهانی تشبیه کرد.

طرح مارشال با منابع قابل توجه مالی به منظور بازسازی کشورهای اروپایی آسیب دیده از جنگ دوم به اجرا در آمد با این اعتقاد که توسعه و رشد اقتصادی باعث تحکیم دموکراسی و نفوذ کمونیسم در این کشورها خواهد شد.

در مورد همکاری پاکستان در سرکوب شورشیان وابسته به طالبان، پرویز مشرف، رییس جمهوری پاکستان، گفت که طالبان یک "مشکل افغانستانی" است که در جنوب شرق این کشور ریشه دارد و عناصری از این سوی مرز هم به آن کمک می کنند.

وی افزود که برای مقابله با طالبان، لازم است پاکستان هم اطمینان حاصل کند که از داخل این کشور کمکی در اختیار شورشیان افغان قرار نمی گیرد اما تاکید کرد که صحنه اصلی مبارزه در داخل خاک افغانستان است.

در مورد ریشه ادامه عملیات شورشیان در افغانستان، دولت های افغانستان و پاکستان اختلاف نظر داشته اند.

در حالیکه افغانستان اسلامگرایان تندرو مستقر در داخل پاکستان را مسئول دانسته و دولت پاکستان را به کوتاهی در زمینه مقابله با آنان متهم کرده است، مقامات پاکستانی گفته اند که ادامه شورش طالبان ریشه های داخلی دارد.

 منبع: بی بی سی فارسی
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.