جیتکس، بزرگترین نمایشگاه تکنولوژی اطلاعات در خاورمیانه

نمایشگاه جیتکس 2006(GITEX) ا ز روز شنبه 18 نوامبر در دبی آغاز به کار کرد. تعداد زیادی از شرکتهای فعال در زمینه کامپیوتر، تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات از کشورهای مختلف در این نمایشگاه شرکت کرده اند. این نمایشگاه بزرگترین رویداد در زمینه تکنولوژی اطلاعات در خاورمیانه است. انتظار می رود که بازدیدکنندگان زیادی از کشورهای مختلف جهان برای دیدن آخرین دستاوردها از این نمایشگاه بازدید کنند. امسال جیتکس به خاطر همزمانی با ماه رمضان، در روز ۱۸ نوامبر و کمی دیرتر از سال قبل آغاز به کار کرده که تا 22 نوامبر به کار خود ادامه خواهد داد.

جیتکسی متفاوت

نمایشگاه جیتکس
نمایشگاه جیتکس دبی امسال از 18 تا 22 نوامبر در مرکز تجارت جهانی دبی برپا خواهد بود.

نمایشگاه جیتکس(GITEX)، سومین نمایشگاه ICT دنیا و بزرگترین نمایشگاه خاورمیانه و شمال آفریقا است که با بیش از هزار شرکت کننده و دو هزار بازدیدکننده از سراسر جهان هر سال در شهر دبی برگزار می شود. جدیدترین محصولات و نوآوریهای کامپیوتر، ارتباطات، نمایشگرهای پلاسما و دیجیتال و دولت الکترونیک در سالنهای مختلف جیتکس که بنابر گفته ها شامل غرفه هایی از ۶۱ کشورجهان است، به نمایش در می آید.


شرکتهای بزرگ کامپیوتری جهان یا همان غولهای نرم افزار و سخت افزار، حساب دیگری روی جیتکس باز کرده اند. کشورهای خاورمیانه که به سرعت در حال رشد هستند، بازار مناسبی برای تولید کنندگان این محصولات به شمار می روند، به همین دلیل تولید کنندگان تلاش می کنند که هر سال نسبت به سال قبل دست پر بیایند و ایده های جدید تری راعرضه کنند. این رقابت سخت را در همه سالنهای نمایشگاه می شود دید. از کیفیت و نحوه نمایش محصولات گرفته تا ساخت دکورهای بزرگ و مدرن غرفه ها.

به اعتقاد خیلی از بازدیدکنندگان در بدو گشایش نمایشگاه، تغییرات کیفی در تنوع شرکتهای عرضه کننده محصولات و تغییرات محسوس در شیوه ارایه محصولات اتفاقی است که می شود آن را حس کرد. در کنار این، شیوه های جدید در نمایش و ارایه محصولات هم که از غرفه ای به غرفه دیگر فرق دارد، تنوع ویژه ای به فضای نمایشگاه داده است.

 در نمایشگاه امسال تغییرات کیفی در تنوع شرکتهای عرضه کننده محصولات و تغییرات محسوس در شیوه ارایه محصولات را می توان حس کرد.
 

براساس آمار منتشر شده توسط برگزارکنندگان جیتکس سال گذشته از تفکیک جغرافیای نمایشگاه، سهم حضورایران هفت درصد از کل بوده و ایران رتبه دوم را دارد. کشورهای شورای همکاری خلیج فارس رتبه اول و شبه قاره هند و شمال آفریقا هر دو در رتبه سوم قرار دارند. ناگفته نماند که حضوربازدیدکنندگان ایرانی چنان محسوس است که با وجود آمارهای مختلف، برخی از حاضران و رسانه ها تعداد آنها را به ۴۰ درصد هم تخمین می زنند.

جیتکس ایرانی

شرکتهای ایرانی مثل سالهای گذشته زیر یک سقف با پرچم ایران جمع شده اند. غرفه ایران با حمایت ثنارای، یکی از شرکتهای وابسته به وزارت صنایع ایران برپا شده و شامل ۱۲ شرکت ایرانی است که در حوزه ICT در ایران فعالیت می کنند و برای یافتن بازارهای خارجی در نمایشگاه شرکت کرده اند. بیشتر این شرکتها در سه یا چهار سال پیاپی در جیتکس شرکت کرده اند و موفقیتهایی هم در جذب مشتریان خارجی داشته اند. در این میان می شود غرفه های مستقل را هم دید.

 بسیاری از شرکتهای ایرانی خودشان را ایرانی معرفی نمی کنند، چون اینجا حساسیتهای زیادی وجود دارد
 
ایمان بیک، روزنامه نگار در حوزه فناوری اطلاعات

ایمان بیک، روزنامه نگار در حوزه فناوری اطلاعات، درباره این که برخی از شرکتها غرفه های مستقل خود را بر پا کرده اند می گوید: «بسیاری از شرکتهای ایرانی خودشان را ایرانی معرفی نمی کنند، چون اینجا حساسیتهای زیادی وجود دارد و آنها با این که شرکتشان اصالتاً ایرانی است، ایرانی بودن خود را افشا نمی کنند.» او علت این حساسیتها را موضوع تحریم احتمالی و وضعیت ناپایدار ایران می داند و می افزاید که شرکتهای ایرانی در این شرایط نمی توانند به فعالیت خود ادامه دهند و مشتریان خارجی خود را از دست می دهند.

شرکت کنندگان ایرانی توانسته اند برخی از مشتریان داخلی را هم در دبی پیدا کنند. نماینده یکی از شرکتهای تولید نمایشگرهای دیجیتال لمسی که به جز سال اول، هر سال در جیتکس شرکت کرده است، می گوید که خیلی از مدیران رده بالای دولتی که معمولاً در نمایشگاههای داخلی شرکت نمی کنند، از جیتکس یا سبیت آلمان بازدید می کنند و از نزدیک محصولاتمان را می بینند. با این حال یکی دیگر از شرکت کنندگان ایرانی معتقد است که با تغییر دولت در ایران و روی کار آمدن دولت آقای احمدی نژاد، تقریباً حضور مدیران دولتی در نمایشگاههای خارجی کم رنگ شده. ایمان بیک هم می گوید که با تغییر دولت در ایران، از بسیاری از سفرهای خارجی مدیران دولتی جلوگیری شده و به دلیل مشکلات دیگری که در ایران وجود دارد، رونق از کار شرکتهای کامپیوتری در ایران رفته است.

به هر حال ایرانیان شرکت کننده که با وجود مشکلات بسیار درایران به فعالیت مشغولند، حضور خود را در جیتکس مفید می دانند و معتقدند که حضورشان در کنار شرکتهای بزرگ جهان اعتباری به فعالیتهای داخلیشان می دهد. بنابه گفته آنها، مردم و مشتریان در ایران راحت تر به شرکتی که توان حضور چندساله را در جیتکس داشته اعتماد می کنند. یکی از مشکلات بازار کامپیوتر ایران، نرم افزارهایی است که به دلیل تعطیلی شرکتهای تولید کننده، روی دست مردم مانده است.

درحاشیه جیتکس

در میان غرفه ها که قدمی بزنید، خوب نگاه کنید یا گوش تیز کنید، از حضور چشمگیر و شاید بی سابقه دختران و پسران ایرانی خبردار می شوید که به عنوان دستیاران غرفه ها یا توزیع کنندگان تبلیغات به این طرف و آن طرف می روند و با بازدیدکنندگان صحبت می کنند. باید گفت که بیبشتر آنها دختران دانشجو یا دیپلم هستند که به عنوان درآمد جانبی یا یک فعالیت اجتماعی به جمع جیتکس پیوسته اند.

جوانان ایرانی ساکن در دبی حضور پررنگی در نمایشگاه جیتکس امسال دارند

زهرا، دانشجوی IT، برای اولین بار است که در جیتکس شرکت می کند و در حال قدم زدن و پخش کیفهای تبلیغاتی است. او با خوشحالی از کاری که می کند حرف می زند و از این که ایرانیهایی را که زبان انگلیسی نمی دانند راهنمایی می کند، راضی است . دخترایرانی دیگری که در غرفه بزرگ سونی، پشت دوربینهای عکاسی نشسته هم حضور در جیتکس را دوست دارد. او در جواب این که آیا بازدیدکنندگان می توانند حدس بزنند که او یک ایرانی است، می گوید که مردم بیشتر حدس می زنند که او یک دخترعرب است. پسر دانشجوی فعالی هم که بیرون سالن ایستاده و کنار آبنمای ورودی استراحت می کند، ۱۰ سال است که در دبی زندگی می کند و امسال در غرفه یکی از روزنامه های انگلیسی زبان دبی مشغول است. بیشتر بچه هایی ایرانی که درباره کارشان حرف زدند ترجیح می دهند که برای شرکتهای بزرگی مثل مایکروسافت کار کنند که حقوق بیشتری برای این کار پرداخت می کند.

 منبع : بی بی سی فارسی
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.