'خطر اسلامگرایی افراطی در دانشگاههای بریتانیا'

به دانشگاه ها و کالج های بریتانیا هشدار داده شده است تا به مساله حضور و ترویج اسلامگرایی افراطی در میان دانشجویان توجه جدی نشان دهند.
دانشجوی بریتانیایی
نفوذ اسلامگرایی افراطی در میان دانشجویان محدود اما جدی توصیف شده است

روز جمعه، 17 نوامبر، وزارت آموزش و مهارت های دولت بریتانیا مجموعه رهنمودهایی را در اختیار موسسات آموزش عالی در این کشور قرار داد که حاوی نحوه مقابله با پدیده ای است که از آن با عنوان "ترویج افراطگرایی به نام اسلام" یاد شده است.

به گفته مقامات دولتی، بروز تندروی خشونت آمیز در دانشگاه ها و کالج ها خطری جدی است هرچند در حال حاضر دامنه گسترده ای ندارد.

مقامات دولت بریتانیا تاکید داشته که رهنمودهای ارایه شده به معنی هدف قرار گرفتن دانشجویان مسلمان نیست.

به گفته آنان، وزارت آموزش و مهارت ها پس از مشورت با دانشگاه ها، دانشجویان مسلمان و نهادهای انتظامی به این نتیجه رسید که صدور چنین دستورالعملی مفید خواهد بود.

این وزارتخانه گفته است که هدف از این اقدام تضمین امنیت محیط های آموزشی و اطمینان یافتن از این است که مسئولین دانشگاه ها مساله افراطگرایی اسلامی را جدی تلقی می کنند.

بیل رامل، معاون وزارت آموزش و مهارت ها در امور آموزش عالی، با تاکید بر جدی بودن خطر تندروی اسلامی در دانشگاه ها، گفته است که منظور دولت این نیست که دانشجویان مسلمان زیر نظر قرار داشته باشند یا در معرض "تجسس" قرار گیرند.

آقای رامل در مصاحبه با بی بی سی گفته است "ما در اینجا با موضوعی جدی مواجه هستیم و باید با آن برخورد کنیم اما هدف دیگر ما ایجاد انسجام و وحدت در دانشگاه هاست."

وی افزوده است که موضوع اصلی برقراری تماس، گوش دادن به نگرانی و مشکلات و همکاری با اکثریت بزرگ دانشجویان - چه مسلمان و چه غیر مسلمان - است که به وضوح با افراطگرایی مخالف هستند.

همزمان، آنتونی گلیس، کارشناس امور امنیتی و اطلاعاتی، گفته است که به اعتقاد وی باید بر روی دانشجویان خارجی نظارت بیشتری صورت گیرد.

سال گذشته پرفسور گلیس گزارشی منتشر و در آن خطر گرایش دانشجویان به تندروی اسلامی را گوشزد کرد.

تندروی: واقعیت یا مبالغه؟

آنتونی گلیس توصیه کرده است که باید هنگام ثبت نام با دانشجویان مصاحبه ای صورت گیرد تا مشخص شود که هدف آنان از ورود به دانشگاه دنبال کردن تحصیلات است.

مسلمانان در بریتانیا
برخی از کارشناسان در باره ترویج اسلامگرایی افراطی در بریتانیا هشدار داده اند

در ماه اکتبر سال جاری، بی بی سی گزارشی را تهیه کرد که در آن آمده بود فعالیت گروه های اسلامگرا برای کشاندن دانشجویان به افراطگرایی در برخی دانشگاه های بریتانیا به یک مساله جدی تبدیل شده است.

برخی از دانشگاهیان هشدار داده بودند که دولت در زمینه مقابله با این مساله اقدام چندانی نکرده است و یکی از دانشگاه های لندن یک روحانی میانه رو مسلمان را برای بازداشتن گروه کوچکی از دانشجویان از گرایش به تندروی اسلامی به کار گرفت.

در مقابل، فدراسیون انجمن های دانشجویان مسلمان در بریتانیا گرایش به تندروی اسلامی در دانشگاه ها را محدود توصیف کرده است.

یکی از مسئولین این فدراسیون صدور رهنمودهای اخیر دولت را مورد انتقاد قرار داده و گفته است نتیجه آن بزرگنمایی موضوع اسلامگرایی افراطی در محیط های آموزشی و ایجاد زمینه مبالغه گویی در باره آن است.

هنگامی که ماه گذشته بخش هایی از رهنمودهای دولت در برخی رسانه ها انتشار یافت، نمایندگان اتحادیه دانشجویان یکی از دانشگاه ها دولت را متهم کرد که، به گفته وی، در صدد اجرای "نوعی مک کارتیسم علیه مسلمانان" است.

اشاره این اتحادیه به تاسیس کمیته ای در کنگره آمریکاست که از اواخر دهه 1940 تا اواخر دهه 1950 تحت نظر سناتور جوزف مک کارتی فعالیت داشت و هدف آن مقابله با نفوذ کمونیسم در آن کشور بود.

سازمانی که نمایندگی رییسان دانشگاه های بریتانیا را برعهده دارد نیز در مورد هدف قرار دادن گروهی خاص از دانشجویان هشدار داده است.

رییس این سازمان گفته است که چنین رویکردی می تواند "غیر سازنده" باشد.

منبع : بی بی سی فارسی

 
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.