تغییرات در نحوه درخواست ویزای انگلستان

گرفتن روادید یا ویزا برای سفر به کشورهای دیگر به ویژه برای کشورهای غربی در ایران، معمولا روندی زمان بر و در صورت رد شدن درخواست ویزا، مایوس کننده است. در مجموعه مطالبی که قرار است به تدریج منتشر کنیم نازنین معتمدی در تهران تجربه های شخصی خود را از دریافت ویزا برای چند کشور نوشته و توصیه هایی به متقاضیان ویزا داده است*:
سفارت بریتانیا
سفارت بریتانیا

تا مدتی پیش اگر در پی دریافت ویزای بریتانیا بودید، ‌دعواهای پایان‌ناپذیر را می دیدید که میان متقاضیان ویزا در صف‌هایی که از شب قبل تشکیل می‌شد، روی می داد.

عموما افراد، حوالی ده شب سری به‌میدان فردوسی می‌زدند و اسم خود را در فهرست فردی که جلوی سفارت به‌عنوان نفر اول، روی موکتی به‌خواب رفته بود، می‌نوشتند و فردا نیم ساعت قبل از باز شدن درهای سفارت، می‌خواستند وجود خود را به‌۲۰۰ نفر اضافه شده به‌صف ثابت کنند!

ولی بتازگی سفارت این کشور، تغییراتی اساسی در روند کاری خود داده است.

اکنون تمام فرم‌های درخواست ویزا بیرون از سفارت، جلوی درب ورودی قرار دارد و دلالان امکان فروختن آنها به‌قیمت‌های دولا پهنا را ندارند. نوع مدارکی هم که از متقاضیان خواسته می‌شود، جزو کار واسطه‌ها قرار نمی‌گیرد. بنابراین از مزاحمت‌های همیشگی اطراف سفارت‌ها، اینجا خبری نیست.

نحوه درخواست ویزا

در صورتیکه از خدمات آنلاین درخواست ویزا استفاده نمی‌کنید، می‌بایست یکشنبه تا پنجشنبه بین ساعت ۷:۳۰ تا ۹:۳۰ صبح به‌بخش ویزای سفارت مراجعه کنید و درخواست ویزای خود را ارائه دهید. اگر از خدمات آنلاین استفاده می‌کنید، می‌توانید پس از تکمیل فرم در خواست که در سایت سفارت قرار دارد، تقاضای وقت ملاقات کنید. درضمن کلیه فرم‌ها به‌همراه راهنمای تکمیل آنها نیز در این سایت موجود است که باید با حروف انگلیسی بزرگ پر شوند. فراموش نکنید که همراهان ذکر شده در گذرنامه، باید فرم‌های جداگانه‌ای را تکمیل کنند.

از این به‌بعد سفارت بدون مصاحبه با متقاضی، بعد از دریافت درخواست ویزا و مدارک لازم و اسکن انگشتان، بررسی‌های لازم را انجام داده و تصمیم نهایی را اتخاذ می‌کند. نتیجه بررسی نیز از طریق تماس تلفنی به‌فرد اعلام می‌شود.

سفارت اعلام کرده است که در مدت ۲۴ ساعت پس از دریافت هزینه ویزا، در صورتیکه نیاز به ارجاع پرونده به‌لندن نباشد، تصمیم نهایی را می‌گیرد. سعی کنید که حداقل هشت هفته قبل از زمانی که قصد خروج از ایران را دارید، درخواست ویزای خود را ارائه دهید. در صورتی که درخواست شما رد شود، اطلاعیه‌ای مکتوب دریافت خواهید کرد که علت رد درخواست شما را توضیح می‌دهد.

سفارت بریتانیا اعلام کرده است که برای اطمینان از عادلانه بودن تصمیم و بر طبق قوانین مهاجرت، کارشناس ارشد صدور ویزا تمام درخواست‌های رد شده را در ۲۴ ساعت و معمولا پیش از اعلام به متقاضی، مورد بررسی قرار می‌دهند.
در صورتی که قبلا با درخواست ویزای شما مخالفت شده باشد، هر زمان که بخواهید می توانید دوباره درخواست بدهید، اما در صورتی که دلایل رد درخواست شما کماکان پابرجا باشد، ممکن است درخواست شما باز هم رد شود.

تغییرات جدید اعمال شده در سفارت

● از این پس کلیه مدارکی که به ‌سفارت تحویل می‌دهید، باید همراه ترجمه انگلیسی باشد. در غیراین صورت به ‌درخواست ویزای شما رسیدگی نمی‌شود.
● سفارت از کلیه افراد بزرگتر از پنج سال، اثر انگشت می‌گیرد. به‌این منظور لازم است تمامی متقاضیان ویزا، بدون در نظر گرفتن تابعیتشان، به‌منظور تهیه اسکن از انگشتان، درخواست ویزای خود را شخصا به‌سفارت بریتانیا ارائه دهند. افرادی که گذرنامه‌های دیپلماتیک یا دولتی دارند و وابستگان آنها، مقامات سازمان ملل متحد و دارندگان حق سکونت در بریتانیا از این قانون مستثنی هستند.
● از تاریخ ۱۲ فوریه ۲۰۰۶، نام فرد بزرگسالی که همراه کودکان سفر می‌کند، روی ویزا ثبت می‌شود و کودکان باید همراه همان فرد سفر کنند. چنانچه برنامه‌های سفر تغییر کند، باید تقاضای ویزای جدیدی ارائه شود.
● از این به ‌بعد، دولت بریتانیا برای تابعین عراقی دارنده گذرنامه‌هایی که شماره سریال آنها با حرف S شروع می‌شوند، ویزا صادر نمی‌کند. همچنین از اول نوامبر ۲۰۰۶ این گذرنامه‌ها برای سفر به‌ بریتانیا معتبر نخواهد بود.

چند توصیه

● بسیاری از ایرانیان ایمیل‌هایی از سوی "سازمان بخت آزمایی ملی" در بریتانیا دریافت می‌کنند که برنده مبلغ قابل توجهی شده‌اند. دریافت کنندگان چنین نامه‌هایی باید بسیار مراقب باشند. معمولا به دنبال نامه اول، نامه الکترونیکی دیگری ارسال می‌شود و از برنده درخواست می شود مبلغی (معمولا چند صد پوند) را برای تامین مخارج مربوطه پرداخت کند. نامه ممکن است حاوی واژه "فوری" باشد، بدین معنی که اگر تا چند روز دیگر پاسخ ندهید،‌ حساب شما مسدود خواهد شد. این اقدام یک حقه و نیرنگ است که هدف آن دریافت پول از شماست.

● اگر قصد تحصیل در بریتانیا را دارید، قبل از هرگونه اقدام جدی برای مکاتبه با دانشگاه یا دانشکده‌های بریتانیا، اطمینان یابید که موسسه‌ای که قصد تحصیل در آن را دارید، در بخش تحصیلات و کسب مهارت‌های تحصیل (Department for Education and Skills) ثبت شده باشد.

* توضیح: توصیه های بالا تنها بر اساس تجربه های فردی است، مراجعه به سفارت یا وبسایت آن، بهترین راه برای اطلاع از شرایط دقیق اخذ روادید است.

 منبع : بی بی سی فارسی
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.