بریتانیا، 'جامعه نظارتهای ناخودآگاه' است

کمیسر اطلاعات و فرهنگ بریتانیا گفته است که نگرانی از تبدیل شدن بریتانیا به کشور "نظارتهای ناخودآگاه" اکنون به واقعیت پیوسته است.
دوربینهای مداربسته
در بریتانیا، به ازای هر چهارده نفر، یک دوربین مدار بسته وجود دارد

یک گزارش جدید که به سفارش اداره اطلاعات و فرهنگ بریتانیا تهیه شده، از این کشور، چهره جامعه ای تحت نظارت ناخودآگاه ترسیم می کند که در آن زندگی میلیونها نفر، به طور مرتب تحت نظر قرار دارد.

این بررسی هشدار داده شده است که نظارت در حال تبدیل شدن به عملی فراگیر شده و خطر ایجاد جو بدگمانی را به وجود آورده است.

در این گزارش آمده است که مردم بریتانیا به صورت سیستماتیک تحت نظارت دوربینهای مداربسته در مکانهای مختلف قرار دارند و علاوه برآن معاملات پولی و ارتباطات کاری آنها نیز تحت نظر است.

نتایج پژوهشها در بریتانیا نشان می دهد که فعالیتهای مردم این کشور، به طور فزاینده ای تحت مراقبت قرار دارد.

ریچارد توماس کمیسر اطلاعات و فرهنگ این کشور می گوید که او، دو سال پیش این نگرانی را مطرح کرده بود.

بر اساس نتایج منتشر شده پژوهشها، این مراقبتها، شامل نظارت بر داده های کارتهای اعتباری بانکها، تلفنهای همراه و کارتهای فروشگاهها، و دوربین های مدار بسته می شود.

نظارتها در بریتانیا، بر جزییات کاری کارمندان، مسافرتها و ارتباطات نیز افزایش یافته است.

حدود چهار میلیون و دویست هزار دوربین مدار بسته (CCTV)، یعنی برای هر چهارده نفر، یک دروبین در بریتانیا وجود دارد.

اما این نظارتهای نا محسوس، به مردم عادی محدود نمی شود، بلکه دامنه نظارتها، از مراقبت فعالیت سرویسهای اطلاعاتی آمریکایی ناظر بر ترافیک ارتباطات بریتانیا، تا داده های سیستمهای موقعیت یاب خودروها، گسترده است.

تهیه کنندگان گزارش نظارتهای ناخودآگاه در بریتانیا، پیشبینی کرده اند که تا سال 2016 میلادی، مراجعه کنندگان به فروشگاهها، به وسیله دستگاههای اشعه ایکس بازبینی می شوند، والدین دانش آموزان قادر خواهند بود بر خورد و خوراک فرزندانشان در مدارس نظارت کنند و کارفرمایان، به هنگام استخدام کارمند جدید، می توانند از پیشینه بهداشتی و وضع سلامتی متقاضیان آگاه شوند.

این گزارش که به وسیله یک گروه آکادمیک به نام "شبکه مطالعات مراقبتها" منتشر شده، قرار است به بیست و هشتمین نشست "کمیسیون بین المللی حفاظت از حریم شخصی" ارایه شود.

دکتر دیوید مورکامی وود که در تهیه این گزارش همکاری داشته، به بی بی سی گفت که بریتانیا، در مقایسه با سایر کشورهای صنعتی غرب، دارای بیشترین نظارت ناخودآگاه است.

او گفت: "ما بیشترین دوربینهای مداربسته را به کار می بریم و برای حفظ حریم شخصی داده ها، در کشور ما قوانین صریحی وجود ندارد".

دکتر مورکامی وود تاکید کرده که دولت در عین حالی که می خواهد امنیت شهروندان را از طریق این گونه نظارتها تامین کند، باید به حق آنها برای داشتن حریم شخصی احترام بگذارد.

این گزارش با انتشار یک جدول جهانی توسط گروه حفظ حقوق بشر بین المللی برای حفظ حریم خصوصی همزمان شده که در آن بریتانیا در مقایسه با دیگر کشورهای دموکراتیک غربی، به دلیل عملکرد ضعیف در حفظ حریم خصوصی افراد، در رده پایین این جدول قرار دارد.

 منبع : بی بی سی فارسی
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.