آش کشک افطاری با اشک شور زندانی
وقت افطار است و کنار سفره، کاسه آتش رشته داغ را به دست گرفتهای که مویههای مرد جوانی در زندان، مزه کشک و پیاز داغ را زیر زبانت زهر میکند.
طی سالیان اخیر شاهد افزایش در میزان ومصداقهای عجیب و شگفتانگیز مهریه بودهایم، در حالی که با نگاهی به سیرتاریخی میبینیم به عنوان یک پشتوانه مالی، آن هم پس از طلاق زن مطرح بوده است. به گزارش دریافتی سرویس حوادث ایسکانیوز، آنچه امروزه به شکل مصادیق عجیب وغریب و پیچیده در زرورقهای زیبایی چون تعیین سکه به عنوان مهریه و برحسب اعداد مقدس مطرح میشود، تنها برای سرپوش گذاردن، تنزه و ایجاد رعب در دل مرد از پرداخت مهریه سنگین است.
مصادیقی چون تعیین مهریه براساس سال به دنیا آمدن، هزاران شاخه گل و حتی اعضای بدن زوج، یکی از هزاران شعبدهای است که هر روز به صحنه میآید و صد البته که مشکلات طرفین را پس از ازدواج دوچندان میکند.
از سوی دیگر خاستگاه شرعی و محمل قانونی برای چنین مهریههایی وجود ندارد، میتوان آن را یک ضد ارزش قلمداد کرد، اما با بررسی قانون موجود در کشور خواهیم دید خلا قانونی در باب مهریه وجود نداشته است.
براساس ماده 1080 قانون مدنی تعیین مقدار مهر منوط به تراضی طرفین است بنابر توصیههای دینی نیز مهریه باید با شان زن همخوانی داشته باشد. همچنین در تبصره ذیل ماده 1082 همان قانون، مهریه باید وجه رایج کشور و متناسب با تغییر شاخص قیمت سالانه زمان تادیه نسبت به سال اجرای عقد که از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین میشود، محاسبه و پرداخت شود. همچنین همه ساله شاخص تعیین نرخ مهریه از سوی بانک مرکزی اعلام میشود. گزارش ایسکانیوز حاکی است، با وجود چنین مواد قانونی صریح نیاز به بازنگری در قانون که گاهی مطرح میشود، محملی ندارد، بلکه به طور کلی ریشه چنین روشهای ابداعی در تعیین مهریه را باید درتغییر نگرش مردم جامعه و فرهنگ جست و جو و تلاش همه جانبه را برای بهبود چنین وضعیتی آغاز کرد؛ زیرا چنین فرهنگی نه تنها زوج را در ابتدای ازدواج دچار مشکل میکند، بلکه دارای آثار مخربی است که رفته رفته پس از ازدواج بروز خواهد کرد.
ناتوانی در پرداخت طلاقهای زودهنگام، کودکان طلاق و فساد، همگی دستاوردهای ازدواجهای مبتنی بر شالوده مهریههای غیرعادی است. گزارش ایسکانیوز میافزاید: با افزایش میزان چنین تعهدهای نامعقولی سامانه قضایی با آمار روبه رشد طلاق و به تبع آن با ازدیاد حجم ورودی پروندهها دردادگاههای خانواده رو به رو شده است.