یونسکو تاسیس "مدال مولانا" را به تصویب رساند

شورای اجرایی سازمان علمی،فرهنگی وآموزشی ملل متحد (یونسکو) عصر امروز جمعه دریکصدوهفتادو پنجمین نشست خود تاسیس مدالی به افتخار مولانا جلال الدین بلخی رومی شاعر بلند آوازه ایرانی را به تصویب رساند.

ایران،افغانستان و ترکیه مشترکا سند توضیحی درباره مدال مولانا را تنظیم و به یونسکو ارایه کردند که مورد تصویب نهایی همه ‪ ۵۸‬کشور عضو شورای اجرایی یونسکو قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار ایرنا در سند یونسکو آمده‌است: با ضرب مدال یونسکو به نام مولانا جلال‌الدین بلخی رومی، یکی از بزرگترین شاعران، فیلسوفان و بشردوستان را که متعلق به کل بشریت بوده، ارج می‌نهیم به امید آنکه این مدال در ارتباط با هشتصدمین سالگرد سالروز تولدش در سال ‪ ۲۰۰۷‬تشویقی باشد برای آنهایی که به انتشار اندیشه‌ها و آرمان‌های مولوی می‌پردازند که در واقع خود به نوعی انتشار ایده‌های یونسکو خواهد بود.

سند یونسکو می‌افزاید: پیشوای معنوی،متفکر و شاعرنامی زبان فارسی، مولانا جلال‌الدین بلخی رومی یکی از بزرگترین اندیشوران و دانشمندان تمدن اسلامی به شمار می‌آید که بشریت را به مثابه یک کل مورد خطاب قرار می‌دهد.

سند یونسکو اضافه می‌کند: به دلیل جذابیت صداقت و بیان عالی ،مکتوبات مولانا به شعاع مسیر مستقیم به سوی خداوند تبدیل گردید و آثار،تفکر و تعالیمش از تمامی مرزهای ملی،فرهنگی و تمدنی فراتر رفت و شاخص عالی اسرار لطیف حقیقت الهی قلمداد شد.

این سند می‌گوید که جهان مولانا دنیای انحصاری نیست بلکه درک حالت برتر انسان است، نوع بشری که تماما به مرحله کمال رسیده‌است . او هیچ فردی را مورد تهاجم قرار نمی‌دهد و به عنوان انسان کامل و جویای عشق ،حقیقت و وحدت روح بشری ،خود را در معرض همگان قرار می‌دهد.

درجلسه عصرامروز شورای اجرایی یونسکو علاوه بر برخی از اعضای شورا از جمله هند و افغانستان، نمایندگان ایران و ترکیه نیز که هم اکنون عضو شورای اجرایی نیستند درجلسه به عنوان ناظر درباره اهمیت میراث مولانا سخن گفتند.

احمد جلالی سفیر و نماینده دایم ایران در یونسکو نیز طی سخنانی در جلسه شورای اجرایی یونسکو ضمن اعلام حمایت ایران از اقدام یونسکو در تاسیس مدال مولانا اظهار داشت: مولانا متعلق به همه جهان است و نه فقط متعلق به ما و شاید بتوانیم او را جامع‌ترین شخصیت برآمده از تمدن اسلامی در حوزه علوم انسانی بدانیم که عمق ارتباط بین آزادی روح بشری و پیام الهی اسلام و دیگر ادیان توحیدی را به ما آموخته‌است.

وی افزود: این جامعیت درشاخه‌های معرفت معنوی وانسانی مولاناست که چهره او را ماندگار و جهانی کرده‌است و نوشته‌هایش منابع درخشانی به شمار می‌آیند که اهمیت تعلیم و تربیت را در فضای وسیعترآن برای تمامی مردم جهان یادآور می‌شوند.

سفیرایران دریونسکو افزود: شرایط امروزی ما می‌تواند به خانه‌ای تاریک تشبیه شود که در تاریکی آن امید زیادی به یافتن صلح و هماهنگی نیست تا زمانی که این تاریکی پابرجاست ما نمی‌توانیم براین مشکل فایق آییم و به توافق و همبستگی دست پیدا کنیم.

وی افزود: مولانا به وضوح به ما می‌آموزد که اگر هرفرد یک شمع به دست بگیرد قضاوت‌های ما از تناقضات رهایی خواهد یافت.

جلالی درپایان گفت: تصویب چنین مدالی به افتخار مولانا بعد جدیدی به ایده‌آل‌های ارزشمند یونسکو خواهد بخشید.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.