ورود بمب‌افکن‌های «بی-۵۲» آمریکا به آسمان ایران؛ «تغییر در سطح و شیوه عملیات هوایی آمریکا»

العربیه: «فاکس‌نیوز» گزارش داد بمب‌افکن‌های «بی-52» آمریکا پرواز در آسمان ایران را آغاز کرده‌اند. اقدامی که به‌گفته برخی کارشناسان می‌تواند نشان‌دهنده تغییر در سطح عملیات هوایی آمریکا باشد.

بر اساس این گزارش، ارزیابی‌هایی از تغییر در وضعیت عملیاتی، ضعف پدافند هوایی ایران و افزایش آزادی عمل هوایی آمریکا در آسمان ایران حاکی است.

این بمب‌افکن‌ها که نخستین بار در دوران جنگ سرد به‌کار گرفته شدند، نزدیک به 70 سال است که فعالیت می‌کنند و امکان افزایش سرعت و انعطاف‌پذیری در عملیات هوایی را فراهم می‌کنند.

بمب‌افکن‌های «بی-52» می‌توانند تا هفتاد هزار پوند (حدود 31 تن) مهمات حمل کنند. ظرفیتی که آن‌ها را به یکی از سنگین‌ترین حامل‌های تسلیحات در نیروی هوایی آمریکا تبدیل کرده است. این هواپیماها می‌توانند ترکیبی از بمب‌های هدایت‌شونده و موشک‌های کروز دوربرد را در یک مأموریت به‌کار گیرند.

با این حال، «بی-52» نسبت به هواپیماهای مدرن کندتر است و قابلیت رادارگریزی ندارد. موضوعی که به‌گفته کارشناسان می‌تواند آن را در برابر سامانه‌های پدافند هوایی آسیب‌پذیر کند.

برخی تحلیل‌ها حاکی است استفاده از این بمب‌افکن‌ها می‌تواند نشان‌دهنده گذار به مرحله‌ای باشد که در آن حملات هوایی با تداوم و انعطاف بیشتری انجام می‌شود.

به‌گفته کارشناسان، در چنین شرایطی نیروهای هوایی می‌توانند به‌جای تکیه صرف بر حملات از پیش برنامه‌ریزی‌شده، اهداف را به‌صورت لحظه‌ای شناسایی و مورد حمله قرار دهند.

******
 پرواز گسترده جنگنده‌ها در آسمان ایران؛ تهران هدف حملات هوایی آمریکا و اسرائیل 

با ادامه جنگ علیه ایران، تهران بامداد شنبه شاهد انفجارهایی در شمال و شرق بود و هم‌زمان جنگنده‌ها آمریکایی به‌طور گسترده‌ در آسمان ایران پرواز می‌کردند.

بر اساس گزارش رسانه‌های ایرانی، مناطق توچال، جمشیدیه و کلک‌چال هدف قرار گرفته است.

رسانه‌های ایرانی گزارش دادند در پی حمله به مواضعی در کوه‌های شمال تهران، انفجارهایی رخ داد. این حملات به اهدافی در شهر عبادان (آبادان) در جنوب شرقی اهواز نیز گسترش یافت و همچنین انفجارهایی در استان آذربایجان غربی در شمال غرب ایران گزارش شد.

«مؤسسه مطالعات جنگ» آمریکا اعلام کرد یک مرکز پژوهش‌های هسته‌ای در «دانشگاه بهشتی» تهران هدف قرار گرفته است. همچنین، پایگاه دهم ارتش ایران در استان سیستان و بلوچستان، یک انبار مهمات و پایگاه سپاه پاسداران در اصفهان نیز هدف قرار گرفته‌اند.

روزنامه «نیویورک تایمز» به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد یک هواپیمای جنگی دیگر از نوع «ای-10» متعلق به نیروی هوایی آمریکا در نزدیکی تنگه هرمز سقوط کرده و تنها خلبان آن نجات یافته است.

پیش‌تر، شبکه «سی‌بی‌اس نیوز» نیز به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داده بود نیروهای ویژه آمریکا توانستند یکی از اعضای خدمه هواپیمای سقوط ‌کرده در ایران را نجات دهند و او هم‌اکنون تحت درمان است.

این منابع افزودند دو خلبان آمریکایی با چتر نجات فرود آمدند، اما هنوز مشخص نیست هواپیما خودبه‌خود سقوط کرده یا آتش ایران آن را سرنگون کرده است.

وب‌سایت «آکسیوس» گزارش داد جست‌وجو برای یافتن خلبان دیگر همچنان ادامه دارد. گزارش‌هایی نیز منتشر شده که ارتش اسرائیل برخی حملات در داخل ایران را برای جلوگیری از اختلال در عملیات جست‌وجو و حمایت از نیروهای آمریکایی لغو کرده است.

رسانه‌های آمریکایی اعلام کردند این جنگنده در نزدیکی جزیره خارک در جنوب غربی ایران سقوط کرده است.

شبکه «سی‌بی‌اس» گزارش داد ارتش آمریکا دارای نیروهای آموزش‌دیده‌ای به نام نیروهای نجات هوایی است که برای عملیات جست‌وجو و نجات مانند این مورد به کار گرفته می‌شوند.

این نیروها بخشی از عملیات ویژه‌اند که مأموریتشان نجات خلبانان است. خلبانان نیز آموزش‌های لازم برای بقا و مقابله با احتمال بازداشت را دیده‌اند.

این شبکه همچنین به نقل از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، گزارش داد که او احتمال تأثیر سقوط جنگنده آمریکایی بر مذاکرات با ایران برای پایان جنگ را رد کرده است.

ترامپ در اظهارات خود گفت که ارتش آمریکا در وضعیت جنگی قرار دارد و اشاره کرد که چنین حوادثی امری طبیعی است.
+41
رأی دهید
-10

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۶
    Phantoms313 - تهران، ایران

    امریکا محکوم به شکست و ایران محکوم به پیروزی ست. پاینده ایران.
    36
    10
    شنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۳:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    برای خلبان دوم حکم تیر دادن. تو تلویزیون گفتن ملت اگه دیدین بزنینش. جمهوری اسلامی که عاشق گروگان گیری است از یک همچین لقمه ای بگذره. این یعنی هواپیما با نقص فنی سقوط کرده و نمیخوان خلبان تف بده که کسی ما رو نزده 😂😂
    7
    24
    شنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۴:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک

    آسمان ایران قبرستان پرنده‌های متجاوزه. B-52 که چیزی نیست، بزرگتر از این‌ها هم اینجا شکار شدن. آمریکا هنوز تو شوک غرق شدن ناوها و سقوط جنگنده‌هاشه، اینا فقط نمایش رسانه‌ایه برای روحیه دادن به نوچه‌هاشون. بسوزید که اقتدار پدافندی ما خواب رو از چشمتون گرفته!
    32
    8
    شنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۴:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۹
    Arezooo - زوریخ ، سوییس
    یاد دوره های آخر صدام حسین می‌افتم،
    1
    11
    شنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۴:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    Phantoms313 - تهران، ایران
    حسین اقا! روزی ۳۵۰ تا پرواز داشتن شماها فقط پلک زدین و رفت و آمد رو نظاره کردین. چرا اینقدر شما شیعه ها متوهم هستن؟ 😂😂
    1
    11
    شنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۵:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۹
    Arezooo - زوریخ ، سوییس
    با بمب افکن ها ، کارشون آسان تر میشه به به امید خدا ، نظام به نخ آویزون هست تا بره توی موال
    0
    10
    شنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۵:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    راستگوی بی طرفدار - سالزبورگ، اتریش
    یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک
    آقا فاطمه منظورت از بزرگتر چیه دادا؟؟ یعنی B180 هم زدن؟؟ 🤣 من یادمه رزمندگان اسلام و سپاه چهار پایان اینقدر قوی هستند که حتی انقلاب نشده بود هم در آسمان تهران B 240 هم میزدند. الان که دیگه 500 هم می‌زنند B52 چیه است اصلا 😜😜.
    0
    2
    شنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۶:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
    با فروپاشی نیروگاههای برق در کشور شاهد انواع و اقسام فاجعه در طی چند روز خواهیم بود مانند: «بحران‌ تشنگی، فساد مواد غذایی، ​توقف درمان، فلج شدن سیستم بانکی و ارتباطات، فروپاشی نظم و بالاخره قانون جنگل، هر خانواده برای رسیدن به آب و نان برضد خانواده دگر، همسایه برعلیه همسایه» 😬 حکومت انسان‌ستیز اسلامی بخصوص امت بیشعور میتونه درک کنه چه عواقبی این جنگ برای ملت ایران داره! حکومت ج.ا مرزهای حماقت را درنوردیده با موشکپرانی و دفاع از دین حکومتی و ضدبشری اسلام بر علیه ایرانی! جامعه‌ای بالای ۸۵ میلیون به ناگاه از تمامی امکانات محروم شود، فاصله میان «انسان مدرن» و «زیست بدوی» به چند روز تقلیل می‌یابد.😡 از حکومت اسلامی که مرگ را برای مردم مقدس میداند و از زندگی متنفر است چه انتظاری باید داشت، جز ستایش جنگ و خونریزی، ستایش ویرانی ایران!😤
    1
    0
    شنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.