شاهزاده رضا پهلوی در مصاحبه با نشریه فرانسوی: شاید نوروز را در تهران جشن گرفتیم

یورونیوز: رضا پهلوی، فرزند آخرین شاه ایران، در گفتگوی اختصاصی با نشریه فرانسوی «لو پوئَن» (Le Point)، با ترسیم نقشه راهی برای ایرانِ پس از سقوط جمهوری اسلامی، خواستار مداخله نظامی برای فلج کردن ماشین سرکوب جمهوری اسلامی شد که به گفته او بیش از ۴۰ هزار نفر را با تسلیحات جنگی به خاک و خون کشیده است.

آقای پهلوی با تاکید بر این که «آنچه در ایران می‌گذرد یک انقلاب است» گفت: «تنها به دلایل انسانی، مداخله نظامی ضروری است. این خواستِ مردم است. چنین اقدامی ماشین سرکوب را فلج می‌کند و به شهروندان اجازه می‌دهد تا انقلاب خود را به پیروزی برسانند. این کار تعادل را به صحنه‌ای بازمی‌گرداند که در آن رژیم فقط با توسل به خشونت پابرجاست؛ چرا که مشروعیت سیاسی و مذهبی‌اش مدت‌هاست فروپاشیده است.»

او در پاسخ به این سوال که آیا حملات هوایی برای سقوط رژیم کافی خواهد بود، توضیح داد: «حملات هوایی قدرت ضربتی رژیم را خنثی کرده و به ایرانیان مجالی برای تنفس می‌دهد.» او در عین حال تاکید کرد: «ما به یک فشار مضاعف نیاز داریم: از یک‌سو اقدامات دیپلماتیک مانند اخراج سفرا و پیگرد قانونی برای جنایت علیه بشریت، و از سوی دیگر تضعیف اقتصادی. درآمدهای رژیم، از ناوگان حمل‌ونقل تا اموال بلوکه شده، باید در خدمت ملت قرار گیرد تا هزینه‌ اعتصابات کارگری و دسترسی به اینترنت تامین شود. باید رژیم را از نظر اقتصادی چنان ضعیف کرد که دیگر توان پرداخت حقوق مزدورانش را نداشته باشد.»

او رکن سوم فشار مضاعف بر جمهوری اسلامی را ریزش نیروها عنوان کرد و گفت: «این مساله برای جلوگیری از خلاء قدرت، مشابه آنچه در عراقِ پس از صدام حسین رخ داد، حیاتی است. ما کمپینی برای اتحاد ملی و تشویق به ریزش به راه انداخته‌ایم که تا به امروز حدود ۱۶۰ هزار نفر از جمله نظامیان، نیروهای پلیس و غیرنظامیان در آن ثبت‌نام کرده‌اند.»

فرزند آخرین شاه ایران افزود: «من همیشه گفته‌ام هر کسی، چه غیرنظامی و چه نظامی، که دستانش به خون هم‌وطنانش آلوده نباشد، می‌تواند آینده‌ای داشته باشد. ما در حال مطالعه‌ روش‌های گذار هستیم؛ الگوهایی مانند دادگاه‌های نورنبرگ یا مدل آفریقای جنوبی با کمیسیون حقیقت و مصالحه.»

آقای پهلوی در مورد نگرانی‌های موجود در مورد فردایِ پس از سقوط جمهوری اسلامی نیز گفت: «ایران نه عراق است و نه لیبی. ما کشوری هستیم با پیشینه‌ چند هزار ساله ... زنان ایرانی پیش از زنان سوئیسی حق رای داشتند. اما یکی از نخستین اقدامات خمینی، ابطال قوانین حمایت از خانواده بود ... اگر انقلاب اسلامی رخ نمی‌داد، ما امروز به جای کره‌ شمالی، کره‌ جنوبیِ منطقه بودیم.»

او همچنین در مورد دغدغه‌های مطرح شده در مورد واگرایی اقوام گفت: «اگر از یک کرد یا آذری بپرسید، او خود را شهروند ایران می‌داند. برابری همه در برابر قانون، فارغ از قومیت و مذهب، یک اصل است. ما می‌توانیم به تمرکززدایی سیاسی فکر کنیم؛ دولت مرکزی بر سیاست خارجی، دفاع و پول ملی متمرکز باشد و سایر امور در سطح استانی مدیریت شود.»

او در مورد نقش خود در ایرانِ فردا نیز توضیح داد: «نقش من این است که چتر اتحاد و یک داور بی‌طرف باشم تا بحث‌های دموکراتیک شکل بگیرد. ... ملت باید در یک رفراندوم آزاد، نوع نظام آینده را انتخاب کند؛ خواه پادشاهی مشروطه به سبک سوئد و ژاپن باشد، خواه جمهوری پارلمانی یا نیمه‌ریاستی به سبک فرانسه.»

او در مورد این که چرا امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه او را در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ به حضور نپذیرفته است، گفت: «برخی دولت‌ها احتیاط می‌کنند. فرانسوی‌ها به‌طور مثال، به دلیل مساله گروگان‌ها نمی‌خواهند رژیم را تحریک کنند. این تصمیم آن‌هاست. دیگران قاطع‌تر هستند، مانند صدراعظم آلمان ... من او (ماکرون) را ترغیب می‌کنم که قطار تاریخ را از دست ندهد. رهبران دیگر به خوبی مشکل را درک کرده‌اند، مانند پرزیدنت زلنسکی که با او گفتگوی بسیار خوبی داشتم.»

آقای پهلوی در واکنش به این سوال که آیا از فرانسه به دلیل اعطای پناهندگی به روح‌الله خمینی در سال ۱۹۷۸ گله‌مند است، اظهار داشت: «اشتباه غرب، تئوری کمربند سبز بود؛ ایده ایجاد یک سد اسلامی برای جلوگیری از نفوذ کمونیسم. آن‌ها خمینی را به عنوان یک پیر فرزانه تصور می‌کردند، نوعی دالایی‌لامای سبزپوش که آرام در قم مستقر خواهد شد ... من فرانسه را در این انتخاب تنها نمی‌بینم؛ آن‌ها خط مشی کارتر را دنبال کردند. این یک اشتباه در تحلیل جمعی و ناشناختگی عمیق نسبت به اسلام سیاسی بود. اتفاقا برخی هنوز هم امروز آن را درک نمی‌کنند.»

فرزند آخرین شاه ایران سپس در پاسخ به این سوال که چرا بخشی از جریان چپ بیش از آن که خشونت و سرکوب حکومت جمهوری اسلامی را محکوم کنند، علیه حملات احتمالی آمریکا و اسرائیل موضع‌گیری می‌کنند، تصریح کرد: «برخی نیروهای سیاسی همواره روایت‌های ایدئولوژیک خود را به واقعیت ترجیح می‌دهند. در سال ۱۹۷۸ نیز این رسانه‌ها و روشنفکران در شور و شوقی اسلام‌گرایانه غرق شده بودند.» او یادآور شد که امروزه با وجود شبکه‌های اجتماعی نادیده گرفتن این «سرکوب وحشیانه و شعارهای مردم» ممکن نیست.

او در مورد این که برخی مخالفانش او را مهره دونالد ترامپ می‌دانند نیز اظهار داشت: «گفتگو با یک دولت خارجی شما را وامدار آن‌ها نمی‌کند. من سخنگوی مطالبه‌ای روشن از سوی هم‌وطنانم هستم.»

آقای پهلوی، مشارکت استراتژیک با اسرائیل را برای ایران دموکراتیک «حیاتی» توصیف کرد و افزود: «ایران با مشکلی حیاتی روبروست: بحران آب. وضعیت آب در ایران دراماتیک شده است؛ برخی سدها مانند سد کرج تنها ۴ درصد ظرفیت دارند. بهترین متخصصان مدیریت آب جهان در اسرائیل هستند.»

فرزند آخرین شاه ایران اذعان کرد که با برخی از کشورهای عرب منطقه در حال گفتگوست ولی از ذکر نام آنها «به دلیل حساسیت» امتناع کرد اما خاطر نشان کرد که «آنها به خوبی درک می‌کنند که سقوط رژیم ایران بلافاصله ثبات را به منطقه بازمی‌گرداند.» آقای پهلوی در عین حال تاکید کرد: «تداوم این رژیم در بلندمدت برای هیچ‌کس سناریوی خوبی نیست، حتی برای پوتین.»

رضا پهلوی در پاسخ به آخرین سوال مبنی بر این که ۲۰ مارس نوروز است. آن را کجا جشن می‌گیرید، پاسخ داد: «نمی‌دانم. پاریس؟ یا شاید تهران؟»
+73
رأی دهید
-20

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۸۶
    siavash786 - شیکاگو، ایالات متحده امریکا
    لطفا مایوس نباشید و امید داشته باشید . از کلمه اگر هم بپرهیزید، منظور نگویید اگر امثال نشد سال دیگر. هیچوقت امید را از دست ندهید و بخاطر آزادی و زندگی بجنگید . اینرا فقط برای این حرف ایشان نمیگویم ، منظورم در این دنیا همیشه امید داشته باشید و امید خودخواهانه بدست نمیاید . سعی و کوشش ، اتحاد و همبستگی ، عشق و محبت رکن اصلی ان هستند . به امید فردایی بهتر
    6
    24
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    شیرمردان - سیدنی، استرالیا

    آره خائن، تهران. به همین خیال باش. ننت پولها رو هپلی و هوپو کرده و الان دنبال پول میگردی. پدر تو با اون عقل ناقص و توهین به چشم آبی‌ها باعث اصلی حمایت غرب از اخوندها شد. بابات هم دهن گشاد مثل تو داشت چون از سیاست هیچی نمیفهمید.
    33
    12
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۵
    خداوند - آسمان، ایران

    استاد یوگای خانم هم میادش ؟ حیف سر سفره نوروز نباشه، بالاخره اونم خیلی زحمت کشیده! تو‌این مدت یسری وظایف شما به دوش‌ اون بدبخت بودش 😁 🥹
    32
    11
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    ایران من و شما - پاریس، آلمان

    چاهزاده زایمان صنعتی و سنتی رو با هم میزنه. ساقیتو رو عوض کن
    31
    11
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    antifascism - تهران، ایران
    آقای رضا پهلوی مهمترین امیدش به برگشت نیروهای نظامی به سمت مردمه. منظورش همه قطعا سپاه و بسیجه چون ارتش ایران که تعطیله و نیروی انتظامی هم که نظامی اونطور به حساب نمیاد. برادر فکر کردی انقلاب 57 هستش که مردم و نظامیا نون حروم نمیخوردن و پشت مردم ایستادن. گرچه 57 در اصل تغییر یک رژیم دست نشانده با رژیم جدید توسط غرب بود. در کل پاسدارها و بسیجیا رو نمیشناسی مار خوردن اژدها شدن. تمام سلولاشون پول حروم و خون مردمه. چه بازگشتی؟ فقط با حمله اسراییل و امریکا و کشتار این قاتلین مردم و گرفتن مال و اموال حکومتیها ایران جدیدو شروع میکنیم.
    7
    2
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    سیمرغ ایران - برلین، آلمان
    خداوند - آسمان، ایران
    با این تهمت های جنسی هم به جایی نمی‌رسید هر چی میخوای مثل مگس و وز کنید محبوبیت شاهزاده در اون دو شب هجده و نوزده دی در ایران و بعد هم در خارج بین ایرانیان آزاده خواب و خوراک رو از سه مفسد گرفته.
    2
    7
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    سیمرغ ایران - برلین، آلمان
    سه مفسدین با دین عکس شاهزاده مثل سوسک فاضلاب می‌ریزند بیرون. از فحش و تهمت های جنسی و اونچه لیاقت خودشون و خونوادشون هست میگن بعد معلم اخلاق میشند که طرفداران شاهزاده فحاشی می‌کنند.
    2
    7
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۶
    siavash786 - شیکاگو، ایالات متحده امریکا
    خداوند - آسمان، ایران
    آن معلم یوگای همسرتان را هم بیاورید تا با هم ورق بازی‌ کنن . تنهایی دق نکنه ؟
    4
    1
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    zan,zendgi,azadi - کلن، آلمان
    کاسبان خون . ‏خائنین و ‎کاسبان خون را بشناسیم و بشناسانیم تا در خون جوانان میهن، سهیم و شریک نباشیم. کسانی که با دادن ‎فراخون، به دنبال ‎پوست اندازی رژیم، پروژه گذار به جمهوری اسلامی ‎پساخامنه ای و پروژه ‎ فروپاشی کنترل‌شده و جلوگیری از ‎براندازی کلیت، تمامیت و موجودیت رژیم، با حفظ ‎بیضه اسلام، اسلامافیا و ‎الیگارش رژیم هستند. لادن سلامی، همسر مراد ویسی، عموزاده‌ی جان‌فدای سپاه تروریستی پاسداران، ‎حسین سلامی است.‎ . رضا مرادویسی مشهور به مراد ویسی، از اعضای موسس شبکه ایران‌اینترنشنال است و لادن سلامی دختر عموی سردار (ته‌زار) ‎کتلت شده، هفتمین فرمانده کل سپاه، حسین سلامی است که در خرداد ۱۴۹۴ توسط ارتش اسرائیل به درجه‌ی رفیع کتلت، نائل گشت. ‎. مراد ویسی، از نوجوانی، از دستیاران نزدیک آخوند جنایتکار، ‎موسوی خوئینیها و از مدرسان جنگ و جنگ روانی، در دانشگاه رسمی سپاه تروریستی پاسداران، ‎دانشگاه امام حسین بوده. نفوذ و لابی سپاه، باند رسمنجانی (‎رفسنجانی)، شورای عالی امنیت ملی تا عمق رسانه‌های فارسی‌زبان پیش رفته و ادامه دارد. لادن سلامی، همکار کاملیا انتخابی‌فرد (کنیز فائزه)
    6
    0
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    کاوه۲۰۰۰ - ناکجا آباد، پیتکایرن
    میبینم این ..گشادا بد ر ... بخودشون همینطور قهوای بمونید که یک عمر اجدادتون تو چاه مستراح دربار تغدیه میکردند این آخرین نبرده پهلوی بر میگرده، همتونو مثل رهبرتونو بر میگردونه تو چاه مستراح تاریخ ، حالا هی ویز ویز کنید خر مگسا دور شیرینی
    3
    3
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    zan,zendgi,azadi - کلن، آلمان
    قبلا اشاره کرده بودم ، اختلالات ژنیتیکی دارد ان هم به توان ۲ زیرا پدرش هم حاصل یک تولید مثل پدر بی سوادی بود با ۴۴ سال سن ، به این عوارض ژنیتیکی یک سیگاری بنگ و خیانت اشکار زنش را هم اضافه کنیم ، بله ، جناب شاهزاده شما عید نوروز را در ایران جشن خواهید گرفت ، منتهی فراموش کرده اید که فرمودید قبل از پیروزی نهایی شما عاظم ایران خواهید شد ! شما هنوز عظیمت نکرده ، جشن پیروزی خواهید گرفت ، عرض نکردم شازده عقل شیرینی دارد و از چرس و بنگ هم گویا بدش نمی اید ؟😂
    4
    2
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    zan,zendgi,azadi - کلن، آلمان
    تا نوروز چیزی نمانده ها ، نمی خواهی اول برگردی و در کنار هموطنانت مبارزه کنی و بعد جشن پیروزی بگیری ؟ خاک بر سرت سطلی که تو هنوز به مزخرفات یک بچه شیرین عقل متوهم ، دل بستی 😂
    5
    2
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    شیرمردان - سیدنی، استرالیا
    آره، بزغاله‌ها به شمول تو خیلی‌ از سیاست سر در میارند و قراره بزودی بیان در خونت و بهت پیشنهاد کنن که رهبر بشی‌.
    0
    4
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    zan,zendgi,azadi - کلن، آلمان
    به رعیس دزدان عالم سیده فرح دیبا بگویید قبل از عظیمت بچه گوگول ، مگولش به تهران و برگزاری جشن پیروزی ، ان ساعت رولکس ۱۵۰ هزار دلاری را از دستش در بیاره ، مبادا تو فرودگاه فریب دست فروشان دوره گرد را بخورد و به ازای دو تا ادانس خروس نشان هم ساعت و هم کتش را از دست بدهد ، این بچه تا بحال به این سن و سال که رسیده تا سر کوچه برای خرید دو تا نان نرفته ، بعد می خواد تنهایی از زیر سبیل بچه های جنوب شهر و راننده های اسنپ و اتوبوس رد بشه ؟😂 می خواستم واقعا دیگه نیام ، اما به همه مقدسات عالم ، حیف دیدم از دیدن و شنیدن این همه جُک دست اول محروم شوم ، بابا صد رحمت به سد کریم 😂
    5
    0
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    خداوند - آسمان، ایران
    شما زیر تختخواب شاهزاده دراز کشیده بودی که دیدی؟ یا زیر آخوند که بودی، او تعریف کرد برات؟
    2
    4
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    zan,zendgi,azadi - کلن، آلمان
    برو بابا تو هم خفه کردی خودت رو. مجبور نیستی‌ با هر بار دیدن عکس شاهزاده خودت رو خراب کنی‌.
    1
    4
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    zan,zendgi,azadi - کلن، آلمان
    عازم و عزیمت رو اینجور مینویسند، بیسواد. ادعای تو دنیا رو برداشته اما یونجه هم بارت نیست.
    1
    4
    ‌پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.